Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hapşuruyor

HÜSMEN

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar Kapluşum (hüsmen) yüzüyor yem yiyor ama arada bir hapşırıyor ne yapmalıyım sorun olurmu
:':)':)'(

Cvp: Lütfen Yardım

Hapşırmak akciğer enfeksiyonu belirtisidir. Kuru alana çok çıkıyor mu? Hapşırmak tam olarak ne şekilde? Bazen esnedikleri oluyor, hapşırmakla karıştırmıyorsunuz değil mi?
Birde kuru alanda mı hapşırma hareketini yapıyor, suda mı?

hayır kara alana cok çıkmıyor hep suda yüzüyor kafası cıkartıyo yuzerken sonuna kadar :shuriken:

Kuru alani isitmak icin ne kullaniyorsunuz? eger kuru alan soguksa bu yuzden sudan cikmiyor, hapsiriyor olabilir.

RE: Lütfen Yardım

Hava akımına maruz kalmış olabilir. Yapmanız gereken kuru alanı lambayla ısıtmak, suyu 30 derece yapmak, kaliteli yemler ve kaliteli vitamin ile desteklemek.
Umarım bir an önce iyileşir.

Cvp: Yem yemiyor

ya sımdı dısarıdan geliyorum ısıtıcı lamba patladı
:59::59::59::59::59::59::59::59::59::59:

şu an fanusta

RE: Yem yemiyor

Maalesef o fanusta iyileşenez. İlk yapmanız gereken bir ısıtıcı almak olmalı.

Cvp: Kaplumbağam hapşuruyor

Öncelikle ekipmanlarınız tam değilse, ısıtıcı, filtre, kuru alan, kuru alan lambası ve termometre edinin. Kaplumbağayı fanusta besliyorsanız çok yaşamaz hasta olur. Hüsmen büyük ihtimalle üşütmüş. Bir an önce ısıtıvı alıp su sıcaklığını 30 dereceye getirin ve bol bol vitamin takviyesi yapın. Geçmiş olsun.

Kuru alan icin nasil bir lamba almaliyiz

40-60 watt arası bir lamba. Yalnız soft ampul olmalı. Beyaz boyalı lamba yani. Şeffaf alırsanız kapluşların gözleri rahatsız olur. Birde kuru alanla lamba arasındaki mesafe 15 cm olmalı. Siz yine de kuru alnın sıcaklığını civalı termometre ile bir ölçün. 30-32 derece arası optimum sıcaklık.

Jadeite' Alıntı:
40-60 watt arası bir lamba. Yalnız soft ampul olmalı. Beyaz boyalı lamba yani. Şeffaf alırsanız kapluşların gözleri rahatsız olur. Birde kuru alanla lamba arasındaki mesafe 15 cm olmalı. Siz yine de kuru alnın sıcaklığını civalı termometre ile bir ölçün. 30-32 derece arası optimum sıcaklık.
Tekrar teşekkür ederim benim kuru alan ısıtıcısı ile kuru alan arası 7 cm di. şimdi 15 cm e yükselttim çok teşekkürler :133:

Jadeite' Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim benim kuru alan ısıtıcısı ile kuru alan arası 7 cm di. şimdi 15 cm e yükselttim çok teşekkürler :133:

akvaryumun camı kırıldı hafta sonu yeni akvaryumum geliyor :smile::smile:

Geri