Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hareket etmiyor, yemek yemiyor

elfida

Yeni Üye
mailto:/2gv7ntz.jpg

Arkadaşlar kablumbağam dünden beri bu şekilde hiç hareket etmiyor ayaklarını bile içeri çekemiyor sürekli kuru alanda yemekte yemiyor ne yapmam gerek şu anda buluncuğum yerde veteriner de yok ne yapabilirim çok acil yardım bekliyorum..

Cvp: Kaplumbağam hareket etmiyor, yemek yemiyor

Geçmiş olsun, kaplumbağanız nefes alıyor değil mi? Düne kadar sağlıklı yemek yiyen birkaplumbağa mıydı yoksa öncesinde de hasta mıydı? Isıtıcınız ve kuru alan lambanız var mı?

kuru alanı var sadece lamba yok ama günlük güneş ışığını alıyor yemek yemesi iyiydi birkaç gün önce şimdi daha net bi foto eklicem ona bakarsanız sevnirim

mailto:/5akxdw.jpg

Kuru alanda beklerken ağzını açma, nefes almaya çalışma ya da hapşurma gibi hareketleri var mı?

evet arada sırada kafasını kaldırıyor nefes alıyor gibi bide ön ayaklarını kpratıyor arka ayaklarında hiç bi tepki yok hiç kıpramıyor. şu an bulunduğum yerde veteriner hekimde yok ne yapacağımı inan bilmiyorum.

Egzersiz Yapamıyor Suyun seviyesini yükseltebildiğiniz kadar yükseltin ama yavaş yavaş. İlk gün 10 cm ikinci üçüncü gün derken çıkarabildiğiniz kadar çıkartın ve ona bir kuru alan yapınız.

Ve ısıtıcı Filtre Varmı ?

ısıtıcı var ama hava zaten çok sıcak diye kullanmıyorum sanki egzersizden çok daha ciddi bi problemi var gibi ne yapacağımı bilmiyorum .

şimdi biraz kıprdadı en azında yönünü değiştirdi nefes almakta zorlanıyor gibi kafasını yukarı kaldırıyor sonra indiriyor

ve nefes alırken ses çıkarıyor

Eğer veterinere gösterme imkanınız yoksa öncelikle suyun sıcaklığını ölçün ve 28in altında ise ısıtıcıyı takıp önce 28e sonra 30a çıkarın. Kuru alana bir lamba alın, kuru alan sıcaklığı sudan en az 3-4 derece yüksek olsun. Eğer hal ve hareketlerinde bir değişme olmazsa eczaneden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alın, suyu 32 derece çıkarıp akvaryum suyuna kapsulu dökün. Kaplumbağa vitaminlerinden varsa onu da yapabiliyorsanız kapluşun ağzına damlatın yapamazsanız suyuna damlatın. Yem olarak kapluşun iştahını açabilecek kıyma ya da tavuk göğüs eti varsa haşlayarak vermeyi deneyin eğer yerse vitamini bunlara da damlatabilirsiniz. Geçmiş olsun, kaplumbağanızın görüntüsü çok kötü değil umarım atlatır hastalığı :(
Su sıcaklığını artırmak işe yaramaz da ilaç kullanmaya başlarsanız yine haber verin ilacın kullanımını daha ayrıntılı anlatalım.

şimdi ısıtıcıyı tekrar bağlıyorum dediğiniz gibi ilk önce 28 derece sonra 30 derece ama lamba bulma şansım yok altarnatif bişe önerirseniz sevinirim yarın sabah ilk işim eczaneden ilacı almak olacak başka önereceğiniz bişe varmı çoooook teşekkür ederim

Akvaryumun üzerini havlu ile 3/4 oranında örtün en azından sıcaklığı bir nebze korur ama sürekli kuru alanda bekleyen bir kapluş için kuru alan lambası mutlaka olmalı. İlacı kullanmaya başlayınca su seviyesini ısıtıcıyı patlatmayacak şekilde düşürmeniz gerekiyor. Taştan ya da ona benzer yeni bir kuru alan gerekecek. Ayrıca kaplumbağa vitamini muhakkak kullanın ve söylediğim gibi bu ara yine ne yedirebilirseniz yedirmeye çalışın, kıyma, haşlanmış beyaz et ya da yemlerin püre haline gelmiş şeklini ağzından iğnesi çıkarılmış şırıngayla verebiliyorsanız o daha iyi olur. Geçmiş olsun.

ilaç kullanımı anlatılmış zaten, bende kalan kısımını anlatıyım, uvb yoksa, rüzgarsız bir yerde direk(!) güneş ışığı alsın, cam arkası felan değil.. suyunun sıcaklığı çok önemli, hasta kaplumbağalarda 30 derece uygundur.. ben kendi kaplumbağamı her gün güneşlenme, kurutulmuş karides ( iştah açıcı ), masa lambası, vitaminle kurtardım..
şimdiden geçmiş olsun, iyi forumlar

DOKSİSİKLİN bu ilacı nasıl uygulayacağımı bana ayrıntılarıyla anlatabilirmisiniz sonuçta daha önce hiç kullanmadım ve yanlış bişe yapmaktan korkuyorum.eczaneden ne desem alabilirim ilacın tek adı bu mu

Kaplumbağanıza birşeyler yedirebilirseniz ilacı bunlarla karıştırıp direk ağzından verebilirsiniz, yediremezseniz mecburen suyuna karıştırıp içmesini bekleyeceksiniz. Yani öncelikle birşeyler yedirmeye çalışın ya da enjektör veya damlalıkla ağzına birşey damlatabiliyorsanız bu şekilde de ilacı verebilirsiniz. İlacın etken maddesi doksisiklin, piyasada doksin monodoks ve tetradoks var bunlardan birini alabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html burdaki linkte de tedavi hakkında bilgiler mevcut.

bide bana doksisiklin ilacını uygulamayı bana anlatabilirmisiniz ben nasıl olduğunu bilmiyorum ilk defa uygulayacağım için yanlış bişe yapmak istemiyorum kaplumağamın boyutunu gördünüz ne kadar uygulamam gerek nasıl uygulayacam ve bu ilacın tek adı bu mu başka adı varmı direk eczaneden alabilirmiyim yardım ederseniz çok sevinirim bide şimdi ısıtıcıyı koydum

tşkler

elfida' Alıntı:
bide bana doksisiklin ilacını uygulamayı bana anlatabilirmisiniz ben nasıl olduğunu bilmiyorum ilk defa uygulayacağım için yanlış bişe yapmak istemiyorum kaplumağamın boyutunu gördünüz ne kadar uygulamam gerek nasıl uygulayacam ve bu ilacın tek adı bu mu başka adı varmı direk eczaneden alabilirmiyim yardım ederseniz çok sevinirim bide şimdi ısıtıcıyı koydum

tşkler

mesajı iki kere gönderdim bi hata oldu

İlaç kapsul şeklinde, eğer yemek yedirebiliyorsanız veya ağzını açtırabiliyorsanız, bir su bardağı suya ilacı karıştırıp içinden 2 damla sabah ve akşam şeklinde kapluşun ağzına damlatın veya yemine damlatıp o yemi yedirin. Hiç birşey yemiyorsa 1 litre suya bir kapsulu döküp kapluşu da içine koyup 12 saat bu suda bekletilecek 12 saat normal suda bekletilecek ancak kaplumbağanız sadece kuru alanda beklemiyor suya da giriyor sudan da içiyorsa bu 12 saatlik süreyi 4-5 saate kısaltabilirsiniz. Kullanım şekilleri böyle. İnşallah sağlığına kavuşur, yukarda verdiğim linkteki mesajları okumanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Kuru alan için ısıtma lambasını koymazsanız ne yemek yer ne de iyileşir. Boşa ilaç takviyesi yapmış olursunuz.

Bu hayvanlar soğukkanlı. Vücut ısılarını dengelemek ve metabolizmaları için güneşlenmeleri ve kuru alanda ısınmaları gerekiyor. Bunun en büyük önemi sindirim sistemi. Sizin kaplumbağanız bunu verimli yapamıyor. Birde ısınamadığı için üşütünce tuz biber olmuş. Evde hiç masa lambası falan yok mu? Bir ampul uzatamıyor musunuz? Sabah ilk iş bunu yapmazsanız ilaç vs işe yaramayacaktır. Ancak biraz daha idare eder ama yemden küsen kaplumbağa ile uğraşmayı inanın istemezsiniz.

Geri