Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hareketsiz ve iştahsız

görkem

Bronz 2 Üye
arkadaşlar kaplumbağam leonardo hareketsi ve iştahsız. bugün sabah kalktığımda gayet iyiydi benden yem istiyip etrafa su sıçratıyordu fakat dershaneden geldiğimde kuru alanın rampasında yatıyordu elleri kolları çekik bir şekilde ve yem verceğim zaman çılgınlar ordan oraya yüzen hayvan bugün yemi görmedi bile sadece 1 tane yedi ikincisini yemedi ısıtıcım da var ama noldu bilmiyorum lütfen bana yardım edin acilen şimdiden mesajlarınız içn teşekkür ederim.

Cvp: ne oluyor bilmiyorum

Geçmiş olsun hastalık bölümüne bakın.

onur bey ilk önce insanlarla konuşma tavrınızı değiştirinsize hiç yakıştırmadım

kuru alan ısıtmanız yoksa sudan çıkınca üşüyerek yavaş yavaş hastalık geçirmiş olabilir (akciğer enfeksiyonu ) tabi diğer belirtilere de bakmak lazım , suyun sıcaklığını ölçen termometreniz varmı yoksa ısıtıcı doğru ısıyı oluşturmamış olabilir

Cvp: Kaplumbağam harteketsiz ve iştahsız

peki nasıl tedavi edebilirim

hastalık sağlık bölümünde akciğer enfeksiyonuna uyuyorsa çoğu önce veeteriner hekime götürmenizi tavsiye ederim , çünkü bu hastalığın tedavisi zordur ve en fazla yakalanılan hastalıklardan biridir

Su ve kuru alan ısısı kaçtı? Öncelikle suyun ve kuru alanın ısılarını ayarlamak gerek. Akciğer enfeksiyonu tedavisi için bir uzmanın tanı koyması daha doğru olur.

Cvp: Kaplumbağam hareketsiz ve iştahsız

fakat yaşadığım yerde kaplumbağadan anlayan hiç bir veteriner yok:breh:

Öncelikle hastalığın ne olduğunu anlamak lazım, kabuğunda yumuşama var mı mesela yada aşırı vitamin kullanımı yapmış olabilir misiniz? Yan yan yüzüp çenesinden ses çıkartıyor mu? Kabuğunda ipliksi bi doku yada koku var mı?

bütün herşeyine baktım hiçbirşeyi yok simdi verdiğim 2 gammarus yedi fakat hala halsiz benim düşüncemle üşütmüş olabilir çünkü bir hafta önce masa lambam bozulmuştu
bir haftadır kuru alanı ısıtmak içn lambam yoktu fakat internetten siparişini verdim yarın elimdfe olur

Geçmiş olsun. Kuru alanı ısıtmıyorsanız üşütme ihtimali var.
Biliyorsunuzdur kaplumbağalar soğuk kanlı canlılar ve güneşlenerek vücut ısılarını dengelerler. Buda sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Bir haftada sistemi alt üst olmaz ama bu sebepten ötürüde iştahı kapanmış olabilir.
Lambayı taktıktan sonra biraz daha gözlemleyin derim.

arkadaşlar müjde kaplumbağam leonardo düzeldi su ısısını 28 den 30 yaptım kaplumbağam bir gecede düzeldi sanırsam hafif akciğer enfeksiyonu olmuştu ama düzeüdi şimdi aynen eskisi gibi hareketli ve obur şuan çok mutluyum hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim:smile::smile::smile::smile:

Toparlaması iyi oldu :)
Lamba aciliyetini koruyor. Umarım hemen gelir.

Çok sevindim adınıza :)

Çok sevindim kaplumbağanızın baya bir bağışıklık sistemi var :)

Yazılarım neden eksik çıkyıo ya :(

Geri