Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hareketsiz ve iştahsız

moondance03

Yeni Üye
5 ay önce iki tane kaplumbağa almıştım. Eylül ayına kadar oldukça hareketli, iştahlı ve neşeliydiler. Daha sonra küçük olan hastalanıp öldü, evde olmadığım için neden öldüğünü tam bilmiyorum ama annemin anlattıklarına göre akciğer enfeksiyonundan dolayı ölmüş. Bilgisizliğimden ötürü ölüm fanusundaydılar, ama araştırınca öğrendim ki yazın o kadar uzun yaşamaları tamamen havaların şansınaymış.

Herneyse, diğeri bir haftadır yemini yemiyor. Sadece et yiyor, o da eski yediğinin yarısı kadar nerdeyse. Suyun altında hareketsiz duruyor sürekli. Yüzmeye ya da hareket etmeye bile üşeniyor sanki. Ağzını açıp kapatıyor. Akciğer enfeksiyonundan korkuyorum yine. Ama kuru alana hiç çıkmıyor, gözleri normal. Hapşırma gibi belirtiler fark etmedm, bir kaplumbağa nasıl hapşurur onu da bilmiyorum o_O Büyük bir kaba aldık tabi ve ısıtıcısı 28 derecede sabit. Şimdilik uv lambası ve filtresi yok. Hava akımından koruyorum, vitaminini sıkça veriyorum. Yakın zmanada eksiklerini tamamlayacağım ama tekrar sağlıklı ve hareketli haline dönmesi için şuanda neler yapmam lazım? Arkadaşı öldüğü için yalnızlık çekme durumu gibi bir şey var mıdır?

Uzun oldu fark ettim, ama yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Cvp: Kaplumbağam hareketsiz ve iştahsız

yuvasını değiştirdiyseniz alışma sürecinde olabilir. 1 hafta bekleyin. yine aynı davranışları sergiliyor ise veterinere götürmenizde fayda var.

Yuvasını yeni değiştirdik. Değiştiremeden önce de bu şekilde hareketsizdi maalesef :/

Esra hanım kaplumbağalar sosyal canlılar değil bu sebeple yalnızlık çekme üzülme gibi hisleri yok.

Muhtemelen akciğer enfeksiyonu başlangıcı. Buda ölüm kabında baktığınız süreden kalan ve şimdi ortaya çıkan birşey.
Hala et yemeye devam ediyor mu azda olsa?

Evet, daha bu akşam et yedi. Bu arada su sıcaklığının artmasıyla birlikte hareketlenmeye de başladı, sürekli uyumuyor artık. Dediğiniz gibi akciğer enfeksiyonunun başlangıcıysa, yapabileceğim başka bir şey var mıdır?

Yemek yiyorsa anibiyotik tedavisine baslamaniza gerek yok. Fakat et vermeyin bu cok sagliksiz. Bir sekilde stick yeme alistirin. Suanda sicakligi bir haftaligina 30 dereceye cikarabilirsiniz kendine gelmesi icin. Akvaryumun uzerini kapatin ki isi iceride kalsi. Hava akimindan uzak tutun. Gelismeleri bizimle paylasin. Kotulesme olursa ki umarim olmaz o zaman ilac tedavisinde yardimci oluruz.

[/font][/font] Ben dört senedir kaplumpağa besliyorum. Ben ilk aldığımda yemek yemiyordu ve hareketsizdi 5 günden sonra alışmaya başladı artık çok iştahlı ve hareketli.Ama bütün kaplumbağalar 5 günde alışmıyo yeni evlerine alışma süreleri dört ila
bir haftadır.Dört ila 1 haftadan sonra hareketlenmeye ve iştahlanmaya başlarlar bu normaldir.

Zaten normalde stick yemi ve kurutulmuş kurtları var, onları iştahla yiyordu. Arasıra et ve haşlanmış tavuk veriyordum. Şimdi iştahı gidince aç kalmasın diye et veriyorum. Çok teşekkür ederim, 30a çıkardım dereceyi. Oldukça hareketlendi bugün, içim daha rahat.
Bir şey daha sormak istiyorum ben. Kaplumbağam küçük plastik kabındayken su yüksekliği malum oldukça azdı. Şimdi biraz daha büyük bir kaba geçince zorlandığını fark ettim. Yani nefes almak için kafasını çıkarmakta çok zorlanıyor ve yüzemiyor da. Zamanla alışır mı, çünkü 6 cm kadarcık suda bile zorlanınca daha da azaltmak zorunda kaldım, şimdi 4 cm suda duruyor. Kuru alan için olan rampasını da öğrenemedi henüz orayı da kullanmıyor. Napmam gerekiyor yüzmesi için?

Esra hanım hergün 2şer cm yükseltin suyu. Eninde sonunda alışacaktır. Kaptan dolayı kaslarının gelişmemesi çok normal.

Merhaba, yine ben :smile:
Kaplumbağam artık daha iyi oldu, bunu öncelikle belirtmek istiyorum. Yani sürekli uyumuyor ve kurutulmuş kurt yiyor et dışında. Stick yemine de tekrar alıştırmaya çalışıyorum.
Ama bir sıkıntım var. Hala yüzemiyor. Arka ayakları üzerinde ayağa kalmaya çalışıyor ve öyle nefes alıyor. Yüzerek suyun üstüne çıkamıyor. Tabi suyun seviyesini yükselttiğimde hiç ulaşamıyorum yüzeye. Sizce ne yapmalıyım bu konuda? Suyu yükseltince boğulacak diye korkuyorum, sığ alanı var ama oraya gitmeyi de akıl edemiyor. Daha alışamadı akvaryumuna.

Geri