Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Hareketsiz

koeman133

Yeni Üye
Selam arkadaşlar 2 gün önce kaplumbağa aldım ve hareketsiz duruyo yani hareket ettigini görmedim yem atıyorum 30 dk kadar bekelrim başında yemedi 1 saat sonra geldigimde yemlerini itirmişti hep hareketsiz ben kabuguna dokununca kafası ve ayakları içine kaçıyo bide arada sırada öndeki ayaklarıdan biri dışarıda digerleri içeride acaip bi durum bu kaplumbağanın sorunu nedir

Cvp: Kaplumbağam Hareketsiz

nede bakıyorsun...

yeni olduğundan alışmamıştır

aldıgım yer 30 cm boyunda 20 cm eninde yaklaşık 10 cm yüksekliginde plastik kap verdi bir parmak kadar ılık su koy dedi bende ne dediyse yaptım ve aldıgım günden beri böyle az önce suyunu degiştirdim 2 parmak kadar su koydum hafif hareketlendi.

kaplumbağalar ölüm kabında bakılmaz. ilk olarak akvaryum ve ısıtıcı alın. kaplarda beslenen kaplumbağalar fazla yaşamaz.bide daha alışamamıştır

bende kaplumbağa almıştım bilinçsizce kapda besledim 6 ay yaşamıştı

öncelikle bir akvaryum yaptır veya al o kaplarda kaplumbagalar en fazla 2 ay yaşar

Lütfen forumumuzun bakım kategorisinde en üstte duran sabit başlıkları inceleyin. Sorularınızın hepsinin cevabı orada mevcut.

peki teşekürederim yardımlarınızdan dolayı en kısa zamanda akvaryum ve ısıtıcı alıcam

eğer akvaryum alamıcaksanız plastik kaplar satan yerden geniş bir kap alabilirsiniz ama akvaryum en iyisi

2 sebeb olabilir.

1.Kış uykusunda olabilir.
2.Yeni evine alışmamış olabilir

Akvaryum ve kuru alan lazım size kapluşlar yüzmeli ve ısısı sabit 28 derece olmalı
gidip kapluşuna göre geniş bir akvaryum al içine filtre ısıtıcı al birde kuru alan. nasıl yüzecek sen şahit olacaksın.

evet haklısınız dar alan yüzemiyo suyunu biraz fazla koydugumda farkettim yüzmeye çalıştıgını şuan akvaryum,filtre alamam ama ısıtıcı alıcam bu hafta

Filtrenin acelesi yok. Isıtıcıyı elinizden geldiği kadar çabuk edinin.

Ben de iki gün önce bir kaplumbağa aldım.Sizin tabirinizle şu an ölüm fanusunda yaşıyor.Dünden beri araştırıyorum sonunda internetten bir akvaryum siparişi verdim.Filtresini ve ısıtıcısını da sipariş ettim.Kaplumbağam şu an sabahtan beri uyuyor.Suyunu ısıtmak için kaloriferin üzerine koydum kabını.Ekipmanları eksik.Kuru bölge için lamba alamadım.Sizce lamba olmadan 2 hafta boyunca bir şey olur mu?:ff:

Kaloriferin üzerine koymanız suyu aşırı ısıtır ve kaplumbağanız şoka girebilir.
Isınma lambası için elektrikçilerde satılan soft ampuller var 1 tl. Masa lambanız varsa takabilirsiniz.

Peki teşekkürler.Kaloriferden kaldırıcam.

Rica ederim :)Umarım ekipmanlarınız gelinceye kadar hastalanmaz kaplumbağanız. Kaloriferin üstüne değilde yanına koyabilirsiniz. Bilinçlenmeniz çok güzel.

Evet kaloriferin yanına koyarsanız kaplumbağanın suyu ılık olacaktır.Gerçekten belkız ında dediği gibi blinçlenmeniz çok güzel :)

amir.mennan' Alıntı:
2 sebeb olabilir.

1.Kış uykusunda olabilir.
2.Yeni evine alışmamış olabilir

Bilmediğim için soruyorum. Yeni alındığına göre 2-3 aylık bir kaplumbağadan bahsediyorsak; Gelişimini henüz kış uykusuna yatacak kadar tamamlamamış bir kaplumbağa kış uykusuna yatabilir mi? Kış uykusuna yatan kaplumbağalar doğal ortamlarında en az kaç aylık oluyorlar?

Serhan Bey doğada Kasım-Mart ayları arasında kış uykusuna yatıyorlar. Yani soğuk yüzünden, hayatta kalmak için. Kış uykusuna yatmadan önce dirençlerini artırmak için içeriği zengin besinlerle besleniyorlar. Bu da demek oluyor ki özellikle yavru kaplumbağaların kış uykusuna yatırılmaları tehlikeli. Evde asla doğadaki ortamı sunamıyoruz.

Geri