Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam harikaydı ama garip birş ey oldu

onurass

Bronz 3 Üye
Kaplumbağam a öğün başına 2 reptomin veya 3 gammarus veriyorum. Akvaryumu 40*27*15 boyutunda Suyun derinliği 10 cm Kaplumbağam 5 cm boyunda çok şağlıklı Ayrıca Masa lambam(40 Watt) Filtre(Şelaleli) ve Isıtıcım var. ^^^^^^^^^^
Şu an kaplumbağam masa lambama alıştı. Suyundan çıkmış uyuruken gördüm çok tatlıydı:$:$:$:$. Ama bir gariplik vardı. Kaplumbağa kuru alanına dışkısını yapmıştı ve ayrıca galiba sesim yüzünden uyandı
Ve dışkısını yed:ff::ff::ff::ff:i. Bu sağlık açısından iyi mi? Çok aç bırakmıyorum ama bu hayvanların doymadağını okudum ama kafası kadar yem veriyorum Şimdiden cevaplarınız için teşekürler.. Yakında kapluşumun resimlerini de koyacağım İyi geceler..:133::133::133:

Cvp: Kaplumbağam harikaydı ama garip birş ey oldu

Öğün başına çok yem veriyorsunuz boyu 5 cm olduğuna göre bir bebek günlük 2 öğün yapın ve azaltın yem miktarını, dışkısını yemesi ise sizi görüp yem attığınızı sanıp yemesi olabilir , bir sıkıntı olacağını sanmıyorum .

Dışkısnın yem olmadığını ilerde farkediyorlar. Merak etmeyin.

Günde 2 oğun veriyorum ve o zaman kaç gammarus ve reptomin vermem gerekir

Çoğu dışkısını yer. Bunun zararı yok. Benim tek ilgimi çeken su dışında dışkı yapması. Ben kendi kaplumbağalarımda hiç ratlamadım.

Bu arada çok yakın bir zamanda akvaryumu değiştirmeniz gerekecek. Boyut yetersiz.

onurass' Alıntı:
Günde 2 oğun veriyorum ve o zaman kaç gammarus ve reptomin vermem gerekir

reptomin ana yeminiz olsun günlük yemin 3/1 i gammarus 3/2 si ise reptomin olmalı , ama reptominleri küçültün

Bizim afacanların bu dışkı yeme olayının geçtiğine maalesef ben 7 senedir şahit olamadım :D
İlk aldığım günden beri yiyor :D
Kuru alana yapma durumu ise bir kaç kere başıma geldi.Ancak ben telaş edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum :)

Çok saolun endişelenmiştim şimdi oğun başına 1,5 reptomin veya 2 gammarus vericeğim Haftada 4,5 gün reptomin 2,5 günde gammarus vericeğim Cevaplarınız için saolun iyi günler ^^^^^^:133::133:

Geri