Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Hasta Galiba Ne Yapmalıyım

seko94seko

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamı alalı 1 hafta oluyor.
Küçük kaplumbağamın,boynunun altından deri şeklinde ince bir parça sallanıyor,derisi soyulmuş sanırım yada neden öyle oldu bilmiyorum.Birde,suya bıraktıgımda direk dibe batıyor ve genelde orda duruyor sürekli,bayağa az hareket ediyor.Gözleride ince bir çizgi halinde ne açık ne kapalı.
Suyu 30 dereceye çıkarttım,başka neler yapmalıyım tedavisi için,veya ne almalıyım ne iyi gelir ?

Cvp: Kaplumbağam Hasta Galiba Ne Yapmalıyım

hocam derisinin soyulması iyi birşey büyüdüğünü gösterir ondan hiç birşey olmaz

hastalığı olan kamlumbağalar genellikle dibe batamazlar

yan yüzme baloncuk çıkarma nefes alırken ses çıkarma alt kabuğun kanlanması gibi belirtiler var mı kaplumbağanızda ?

eğer yoksa suyu 27 dereceye geri indirin

yem yememe,zor nefes alma,kabuk altı pembeleşme gibi durumlar var mı ? yü<erken nasıl yüzüyo sağa sola yatarak mı düz mü ? bunları bi kontrol et ona göre söliyebilirim

hayır kesinlikle daha yavru su 27 derece soğuk 27 dereceye alma 29 yap..

27 derece ideal sıcaklık ama hızlı büyümesini istiorsanız 29 a da alınabilirsiniz

eğer kaplumbağalarınız 1.5 yaşından büyükse 25 ideal sıcaklık

Cvp: Cvp: Kaplumbağam Hasta Galiba Ne Yapmalıyım

n1clos4' Alıntı:
hocam derisinin soyulması iyi birşey büyüdüğünü gösterir ondan hiç birşey olmaz

hastalığı olan kamlumbağalar genellikle dibe batamazlar

yan yüzme baloncuk çıkarma nefes alırken ses çıkarma alt kabuğun kanlanması gibi belirtiler var mı kaplumbağanızda ?

eğer yoksa suyu 27 dereceye geri indirin
hocam kaplumbağamda yan yüzme gibi bir durum yok çok şükür.
seref' Alıntı:
yem yememe,zor nefes alma,kabuk altı pembeleşme gibi durumlar var mı ? yü<erken nasıl yüzüyo sağa sola yatarak mı düz mü ? bunları bi kontrol et ona göre söliyebilirim

hayır kesinlikle daha yavru su 27 derece soğuk 27 dereceye alma 29 yap..

zor nefes alma varmı bilmiyorum oyktur heralde :) kabuk rengi normal,yüzerkende normal yüzüyor ve suyunu genelde 28 derecede tutuyorum ben
n1clos4' Alıntı:
27 derece ideal sıcaklık ama hızlı büyümesini istiorsanız 29 a da alınabilirsiniz

eğer kaplumbağalarınız 1.5 yaşından büyükse 25 ideal sıcaklık

daha 1 2 aylık galiba ufacık bişey,kibrit kutusu kadar falan :) diğeri biraz daha büyük

Geri