Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Hasta mı?

peksendyg

Yeni Üye
Merhaba ben daha yeni katıldım bu sayfaya , çeşitli bilgiler öğrendim çok yararlı bir site. Benim kaplumbağamı 2 günde 1 kabını boşaltıp 20 dk güneşli biyere koyuyorum kabuğu kuruduğu zaman bakırımsı bi renk alıyor üstü ve alt kabuğu da çok koyu sarı acaba hastalıklı mı? yardım ederseniz çok sevinirim..

Cvp: Kaplumbağam Hasta mı?

Öncelikle kaplumbağanıza nasıl bir şekilde baktığınızı yazarmısınız?

Birde fotoğraf ekleme şansınız varsa lütfen ekleyin net bir şekilde, böyle yardımcı olmak çok zor.

Kap derken akvaryumda besliyorum yemini hergün veriyorum gerekli boyutlarda ıstıcısı da var sıcaklığı sabit, kabuğunun arka kısmında biraz yumuşama var onun dışında gayet hareketli, yemini de düzgün yiyor. acaba yemden dolayı olabilir mi önceden akciğer enfeksiyonu vardı ama iyileşti yarım saate fotoğrafını koyarım..

Kuru alan ve filtreniz var mı peki, çünkü sürekli su değişimi yapmak zararlıdır. Sabit ve temiz bir suyunun olması lazım. Bunun içinde filtre gerek. Hangi marka yem kullanıyıorsunuz? Yumuşama için devit 3 kullanabilirsiniz. Eğer yavru ise bir miktar yumuşaklık olabiliyor. Fotoğrafları koyun kabukla alakalı yorum yaparız. Birde akvaryum ölçüleriniz nedir ve kaç kaplumbağanız var. Bunları cevaplarsanız yorumlar daha sağlıklı olur.

Kuru alanı var kayanın üstüne çıkıp dinlenebiliyor.Filtre yok maalesef alıcam en yakın zamanda suyunu ben değiştiriyorum hep ve dinlendirmeden koyuyorum suyu direk.yavru sanırım akvaryumu 40ltlik tek başına duruyor. bu sorun olmaz umarım.. mailto:/33vnig0.jpg

Eğer içme suyu ise dinlendirmenize gerek yok ama çeşme suyu ise en az 2 gün dinlendirip öyle koyun. Ben kabukta bir sorun göremedim, dediğiniz kahverengilik büyümeye bağlı olabilir. Kabuğun sertleşmesini istiyorsanız devit 3 kullanın.

Bu arada havalar daha tam ısınmadı en iyisi havaların tam ısınmasını bekleyip öyle güneşlendirmek. Eğer camın önünde güneşlendiriyorsanız bu da bir işe yaramaz çünkü cam güneşten gelen yararları ışınları filtre eder. Siz havalar tam ısınana kadar devit 3 kullanın güneşlendirmeyin.

Umut bey , sürüngenlerden çok çok iyi anlayan bir veteriner hekime danışmıştım bu su konusunu. İçme sularıda zararlıymış. Dinlendirilmiş su kullanılmalıymış.

Bence kabukları gayet normal gözüküyor. Bana sorunlu gibi gelmedi.

Yeni aldigim icin fazla telas yaptim galiba :) camdan guneslendiriyordum dediginiz gibi havalar duzelince acik alanda guneslendiririm artik, tesekkurlerr..

Bakım şartları için arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuş. Özellikle kuru alan sıcaklığını (yaklaşık 32 derece) ihmal etmeyin.
Kabuk yumuşaklığı için arka kısımda olduğunu söylemişsiniz. Kaplumbağaların kabuklarının en arka kısmının biraz esnek olması normal ve doğalarında olan bir durum. Bu konuda telaş etmenize gerek yok. Bu konu erişkinler için de böyle. Yavrularda genel olarak da kabukta hafif bir yumuşaklık olur. Bebeklerin kemiklerinin daha esnek olması gibi düşünün.

Alper arkadaşımla aynı veterinerden bahsettiğimizi düşünüyorum. Bende çeşme suyu kullandığımı söylediğimde bana olumsuz olduğunu söylemişti. Ancak su dinlendirecek kap miktarım ve zaman olmadığı için ben doğal kaynak suyu getireceğim dediğimde, bana en uygununun bu olduğunu söyledi. Doğal mineraller içeren sterilize edilmemiş veya kimyasal katılmamış bir su. Eğer yakınınızda doğal kaynaktan geldiğine inandığınız mahalle çeşmesi varsa bu fırsatı kullanın.

Vildan hanım dimi? :) Bana damacana suyu da zararlı demişti. Ya doğal kaynak suyu yada dinlendirilmiş çeşme suyu olucakmış.

AlperDeniz' Alıntı:
Vildan hanım dimi? :) Bana damacana suyu da zararlı demişti. Ya doğal kaynak suyu yada dinlendirilmiş çeşme suyu olucakmış.

Evet Vildan hanım, bana da aynı şekilde söyledi. Damacana sular içebilmemiz için aşırı steril hale getiriliyormuş. Ayrıca bize içimi kolay olsun diye katkı da koyuyorlar. Bu sebeple damacana su önermiyor. Çeşma suyunu da ben dinlendiremeyeceğim için doğal kaynak suyu koyuyorum. Hem de en uygun suyu elde etmiş oluyorum.

Benim aklıma takılan akvaryumda çeşme suyunu dinlendirsek nolur? Sonuçta kapluş 3-4 gün içinde kalsa birşey olmaz heralde dimi?

merhaba ben sinem. iki tane su kaplumbağam var. kaplumbağalarımdan biri yem yemiyor.elime aldığımda kabuğunun tam ortasından taş fırlıyo gibi bi kalp atışına benzer bişey oluyo. sonra boynu şişiyor saldıracak gibi korkunç bi hale geliyo. sonrada ağzını kocaman açıyo. diğerine göre halsiz yorgun gibi duruyor.eskiden elime aldığımda cik der gibi kuş gibi vıraklardı.şimdi öyle şişiriyo boynunu kabadayı gibi oluyor ve ağzını kocaman açtığında ses çıkarmıyor. acaba hasta mıdır? gerçekten üzülüyorum.ağlamaktan yoruldum. bugün veterinere götüreceğim. ankarada önerebileceğiniz iyi ilgilenen bi veteriner var mı??

AlperDeniz' Alıntı:
Benim aklıma takılan akvaryumda çeşme suyunu dinlendirsek nolur? Sonuçta kapluş 3-4 gün içinde kalsa birşey olmaz heralde dimi?

Suyu akvaryumda dinlendirirken kaplumbağa içinde olacaksa dinlendirmenin anlamı yokki. Sonuçta kaplumbağa katkılardan vs etkilenmesin diye musluk suyu dinlendiriliyor. Şu olabilir. Başka bir kapta kaplumbağa 2 gün durur. Komple su değişimi yapılacaksa bence su akvaryumda dinlenebilir. Hatta kısmen su düzenleyici konulabilir.

SiNemMm' Alıntı:
merhaba ben sinem. iki tane su kaplumbağam var. kaplumbağalarımdan biri yem yemiyor.elime aldığımda kabuğunun tam ortasından taş fırlıyo gibi bi kalp atışına benzer bişey oluyo. sonra boynu şişiyor saldıracak gibi korkunç bi hale geliyo. sonrada ağzını kocaman açıyo. diğerine göre halsiz yorgun gibi duruyor.eskiden elime aldığımda cik der gibi kuş gibi vıraklardı.şimdi öyle şişiriyo boynunu kabadayı gibi oluyor ve ağzını kocaman açtığında ses çıkarmıyor. acaba hasta mıdır? gerçekten üzülüyorum.ağlamaktan yoruldum. bugün veterinere götüreceğim. ankarada önerebileceğiniz iyi ilgilenen bi veteriner var mı??

Ankara bahçelievler de vet clinic varmış, ancak umarım şu ana kadar kaplumbağayı bir veterinere götürmüşsünüzdür.

Bahçelievlerdeki pet veteriner clinic imiş, birde yaşamkent veteriner kliniği var imiş. Ancak buralar exotic hayvanlara baksa da şu ana kadar bir tedavi örneği yok.

Geri