Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hasta onu veterinere götüremiyorum.evde nasıl tedavi edebilirim?

SiNemMm

Altın 3 Üye
kaplumbağalarımı daha önce veterinere götürdüm antibiyotik ve vitamin iğnesi yaptılar.biri hasta diğerinin durumu iyi.(daha önce uzun uzun yazdım msjım gitmedi kısaltarak yazıyorum.) veterinere gidemiyorum ders saatimle çakışıyor. kaplumbağalarıma akvaryumda alacağım. yemleri vitaminleri ve akvaryumu hakkında bilgi verebilir misiniz. kaplumbağam çok hasta sizin yazdıklarınıza göre akciğer enfeksiyonu olmuş.ölü gibi yatıyor yan yüzüyor. çok iştahsız minicik yemin yarısını yiyor.

Cvp: kaplumbağam hasta onu veterinere götüremiyorum.evde nasıl tedavi edebilirim?

Tedavi: Hasta olan ve sağlıklıyı ayırın. Hasta olanın kabına su koyun, 12 saatte bir tetradox yada monodoks dökün. 12 saatten fazla kalmasın ilaç. Suyun ısısını 33'e yükseltin. Vitamin takviyesinde bulunun.

--

Kaplumbağalar küçüktür sanırım, şimdilik 30 litrelik akvaryum yeter. Ben yem olarak Sera ve Tetra markalarını kullanıyorum. JBL'in de kaliteli olduğunu duydum.

Sera Reptilin diye vitamin var.. En kalitelilerden.

Cvp: kaplumbağam hasta onu veterinere götüremiyorum.evde nasıl tedavi edebilirim?

mailto:/forum/Forum-bakim.html
mailto:/forum/Forum-teraryum-ve-paludaryum.html
mailto:/forum/Forum-beslenme.html
mailto:/forum/Forum-hastalik-ve-saglik.html
mailto:/forum/Forum-genel--8.html

Bu başlıklardaki konuları okumanızı öneriyorum.
Kaplumbağanız sanırım ileri derecede hasta. Tekrar hemen veterinere gitmelisiniz.
Anladığım kadarıyla ekipmanları olmayan kapta bakıyorsunuz. Baktığınız yerde iyileşmesi mümkün değil. Diğer kaplumbağanızda hasta olabilir. Ekipmanları bir an önce tamamlamanızı öneriyorum.

Çok teşekkür ederim 100 lira param var ailem yardimda bulunmuyor umarim param yeter hersey icin cok tesekkurler

Bir ufak akvaryum, bir ısıtıcı, bir filtre alın. Dışardan temiz bir yada daha fazla kaya bulup iyice kaynatın ve akvaryuma yerleştirin. Masa lambanız varsa kayanın su üzerinde kalan kısmına gelecek şekilde koyun ve ısıtsın. O rakkama uygun fiyatlıları bularak ilk başta ufak bir düzenek kurabilirsiniz. Ancak tedavi çok önemli. Yaşadığınız yerde umarım kaplumbağalardan anlayan bir veteriner vardır.

Sinem hanım öncelikle tedaviye başlamak için bütün eksiklerinizi gidermeniz lazım. Örneğin ısıtıcı olmadan tedavi etmeniz imkansız. Ayrıca ısıtıcı olmadan zaten durumları iyice kötüye gider. Öncelikli olarak bir akvaryum, yeterli filtre, ısıtıcı, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambası. Bunları temin etmeniz lazım. tedavi yöntemini ise hastalık sağlık bölümün de ki başlıklarda bulabilirsiniz.

Yem olarak 1 yaşına gelmemiş kaplumbağalarda reptomin ve raffy p öneriyoruz. Vitamin ise sera reptilin veya biyo tortvit alabilirsiniz.

merhabalar ben yeni katıldım 2 kapluşum var 3,5 aylıklar daha 2 hafta öncesine kadar çok hareketli elimden yemlerini yerler suyun içinde asla yemezlerdi..1 hafta önce kapluşlarım 24 saat içinde 3 şehir değiştirdiler..1 hafta önce suyunu ılıtmak isterken sıcak suyla birebir temas etmeden biri etkilendi sersemledi o sudan sonra yan yüzmeye başladı kafası hep sol tarafa dönük suyun altından çıkmıyor son 4 gündür yem yemiyor ama hareketi var ara ara dokunuca daha fazla bide sıcak suyu görünce kastamonunun bir köyünde görev yapıyorum veteriner yok nolucak böyle bilemiyorum birde yanaklarındaki kırmızı renkli kısımlar beyazlaşmaya başlamış bugün fark ettim lütfen yardım edin zorla yem yedirmeye çalıştım biraz aldı püre kıvamına getirdim yoksa yemin yüzüne bakmıyor

Öncelikle bir ısıtıcı almalısınız mutlaka, su 28 derecede sabit kalmalı. Sudaki sıcaklık değişimleri kapluşları hasta etmiş olabilir. Söylediğiniz gibi yemi püre haline getirip zorla yedirmeye devam edin. Bu püre içine kapluş vitamininden de damlatın düzenli olarak. Bu ara haşlanmış kıyma da yedirebilirsiniz. Geçmiş olsun. Isıtıcıyı aldıktan sonra hareketlerindeki değişimlere göre tedaviye başlamamız gerekebilir.

Geri