Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastalandı mı?

kajmerist

Yeni Üye
Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
2
İyi akşamlar arkadaşlar öncelikle tamda aradığım gibi bir site yaptığınız için teşekkür ederim. Ben yaklaşık 10 gün önce kaplumbağa aldım. Birisi diğerine göre birazcık büyük. Bir kaç güne kadar herşey çok olağandı ancak son iki üç gündür büyük olan kaplumbağam hiç bir şey yemez oldu, pek bi keyifsiz. Küçük olan kaplumbağam elimde yemi görünce saldırıyor atılıyor oyunlar oynuyoruz ancak büyük olan hiç ilgilenmiyor suya attığım yemi bile yemiyor. Ayrıca gözlerinin üzeri sanki gri bi renk aldı gibi ve çok fazla açmıyor genel olarak uyku halinde ara sıra dolaşıyor. Yem de yemiyor ölecek diye de korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :( :( :(
 
RE: Kaplumbağam hastaladı mı?? :( :( :(

Göz enfeksiyonu olabilir. Bununla beraber akciğer enfeksiyonu başlangıcıda olabilir. Bir veterinere göstermenizi öneririm.

Bakım koşullarınız nedir? Akvaryum hacmi, su ısısı, kuru alan ve ısısı gibi. Akvaryumda filtre varmı? İçerisinde dekor yada kum vs ne var?


Geçmiş olsun bu arada.
 
Cvp: Kaplumbağam hastaladı mı?? :( :( :(

İşin aslı şimdilik sadece aldığım ortasında palmiye olan kutunun içinde. Suyunu değiştiriyorum kirlendikçe, kutunun altına taşlar dizdim bi köşesine istediği zaman çıkabileceği şekilde tümsek gibi bi bölüm yaptım kaloriferin yanında duruyor ve ara sıra ılık su veriyorum küçük olan çok keyifli ama büyük olan korkutuyor beni :( Çok sağolun
 
RE: Kaplumbağam hastaladı mı?? :( :( :(

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Burada kaplumbağalar hangi şartlarda bakılmalı detaylıca anlattım.
Kısaca tekrar neyin neye sebep olacağını belirteyim.
Su hacmi baktığınız kapta çok çok az bu onun gelişimini engeller. İyi yüzemediği için kas gelişimide durur. Yavru tek kaplumbağa için su hacmi 50 lt, erişkin tek kaplumbağa için 100 lt ve üzeri su hacmi gerekir. Bu kaplarda filtre olmadığı ve konulamadığı için su temizlenemez. Buda başta göz enfeksiyonu olmak üzere bir çok hastalığın habercisidir. Suyun temizlenmesi için sık ve komple su değişimide hayvanı huzursuz edebileceği gibi vücudun adaptasyonla mücadelesine sebep olur. Gene ısıtıcı olmayan bu kapta su ısısı sabit 26-28 derece olamayacağı için metabolizma yavaşlar ve başta akciğer enfeksiyonu olmak üzere hastalıklara sebep olur. Hatta iştah azalmasında da etkendir.
Bu hayvanlar soğukkanlıdır. Gündüz belli sürelerde kuru alana çıkarak güneşlenir. Sudan 4-5 derece daha sıcak olmalıdır. Biz bunu kuru alanı ısıtan uva içerikli ampullerle sağlarız. Böylece metabolizmalarını dengelerler. Buda iştah, sindirim, hareketlilik ve üremede doğru seyir sağlar. Ayrıca soğuk bir kuru alan direk üşütme sebebidir. Ayrıca kuru alana uvb lamba konulmalıdır. Bu d vitamini sentezi yapmalarını sağlar. Böylece kemik ve kabuk gelişimi sorunsuz devam eder. Bunun eksikliğinin en büyük sonucu kabuk yumuşamasıdır. Uvb lamba edinilemiyorsa eczaneden devit 3 alınıp haftada bir kez yeme damlatılıp direk ağıza verilmelidir. Suya atılan yemden akan vitamin etkisini kaybeder ve su yüzeyinde yağlı bir tabaka oluşturur. Sebebi yoğun bir ürün olduğundan yemin bunu emmekte zorlanmasıdır.
Ayrıca iyi yemlerle düzgün bir beslenme programıyla öğünler düzenlenmelidir. Bununla ilgili ayrıntılarıda burada bulabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Bu anlattıklarım kaplumbağanın yaşam şartları için olmazsa olmazlar. Bunlar haricinde de gereken başka ürün ihtiyaçları var. Gece tutunup uyuması yada gündüz gizlenebilmesi için ipek yapraklı yapay bitki. Plastik zararlıdır. Kabuk değişiminde kaşınmak isteyenler için mango kökü. Bu kök suyun ph değerini de düşürür. Akvaryum tabanına ince doğal kum. Bunu yediklerinde sindirime faydası olur.


Birde kalorifer 24 saat yanmıyorsa değişken su ısısı olumsuz etkiler.
Durumu için veteriner kontrolü gerekir. Ama yaşam şartları uygun olmadan tedaviden sonuç almak imkansız.
 
Cvp: Kaplumbağam hastalandı mı?

yazık günah hayvanlara. o tür kaplarda kaplumbağaların uzun süre yaşama şansı nerdeyse hiç yok.. o yüzden ölüm fanusu deniyo zaten
 
Cvp: Kaplumbağam hastalandı mı?

Baktığınız koşullarda kaplumbağanızı kısa sürede kaybetmeniz çok yakın. Sağlıklı olanı ya da öyle düşündüğünüz kaplumbağanız bile kısa sürede hastalanabilir. Emre Bey ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri aktarmış. Yapmanız gereken onları bu işkenceden ivedi kurtarmaktır. Yapacağınız kısa bir araştırmayla uygun fiyatlara gerekli ekipmanlara sahip olabilirsiniz.
 
Cvp: Kaplumbağam hastalandı mı?

bende kulalnmısdım ılk baslarda o olum fanuslarından. tabi 1-2 hafta anca dayandı kaplumbağam. öldüğünü gordugumde çok kötü hissettim kendimi. YGSe girecektim pazar gunu sınavdan cıkar cıkmaz alabılecegım en iyi techizatı aldım. bugun de uva uvb lambalarını alacagım ve çaya taş toplamaya gidip güzel bi kuru alan yapacagım. LYS den sonrada dha buyuk bi akvaryum yaptıracagım. buradakı petshoplarda cok cesıtlılık yok cunku. en kısa zamanda kaplumbağaların olmeden herseyı edin bence. daha sonra insn çok uzuluyor
 
Cvp: Kaplumbağam hastalandı mı?

gö enfeksiyonu veya akçiğer enfeksiyonu ısıtıcı ve filitre şart
 
Geri
Üst