Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam hic ses cikarmiyor.

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaslar. Ben bir kac yerde gordum. Kaplumbagalar ses cikariyormus arada.
Ama benim kinden daha hic ses duymadim. Normal mi bu?

Cvp: Kaplumbagam hic ses cikarmiyor.

Normal bir durum, ses çıkarma durumu kaplumbağaya göre değişir. Benim kaplumbağam küçükken hiç ses çıkarmazdı ama büyüyünce arada çıkarmaya başladı. Belki büyüyünce çıkarır. Çıkarmaz ise de anormal bir durum değil veya sizin olmadığınız zamanlarda çıkarıyordur denk gelmemişsinizdir.

Rica ederim umarım uzun yıllar birlikte olursunuz :)

Umarım. :) Elimden gelenin en iyisini yapiyorum. Yeni akvaryum alicam yarin. 70 CM . Şuan ki 35 CM. Yeni akvaryum kaç yil idare eder yavru kapluşumu?
Bir de 150 watt isiticim. Yeterli midir yeni akvaryuma?

Isıtıcınız yeterli gelir ve 70 cm akvaryum 1 - 2 yıl idare eder sizi tek kaplumbağa için. Ancak size tavsiyem almışken 100 cm alın, bir daha değiştirmek zorunda kalmayın.

Evet ısıtıcınız yeterli gelir. benim akvaryum beni çıldırttı bu 400W olduğu için su sıcaklaşıyor ve istediğim derecede duramıyor

_Emre___' Alıntı:
Evet ısıtıcınız yeterli gelir. benim akvaryum beni çıldırttı bu 400W olduğu için su sıcaklaşıyor ve istediğim derecede duramıyor

onunda kolay yolu var 28 derece değilde 26 dereceye ayarlayın bu şekilde su 27-28 derece olur ...ama 400 watt da olsa fazla ısıtacagını zannetmiyorum ..

Benimkilerde ses çıkarmıyor sadece kabuk çarpışması sesleri duyuyorum okadar..

Geri