Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam icin uygun sartlar neler?

Punch06

Yeni Üye
Katılım
31 Mar 2014
Mesajlar
8
Sinava hazirlandigim icin kaplumbagama bakmadim. Alal yaklasik 10 ay oldu sadece yemini veriyor suyunu degistiriyordum onuda duzgun yapmiyodum. Daha onceden 4 tane besledim ama hic biri buyumedi daha sonra bi tanidigima verdim. Simdi kaplusum bacaklarini uzatmis gunesleniyor. Buyuk bi fanusta besliyorum akvaryum alamicam uygun sartlari bu sekilde saglayabilir miyim? Yoksa onu vermeli miyim? Birde hic buyumedi bunun icin ne yapmam gerek?
 
Cvp: Kaplumbagam icin uygun sartlar neler?

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu konudaki şartlar sağlanamayacağına göre hayvanı hemen sahiplendirmek gerekiyor. Hayvanın eziyetide bitmiş olur. Bu arada hayvanın kabı en azından kaloriferin yanında kalorifere 1 cm mesafede bulunsun ve kalorifer 24 saat yansın ki soğukta kalmasın.


Gene sahiplendirene kadar aynı yerde duran dinlenmiş su ile değişimler yapılmalı.
 
Cvp: Kaplumbagam icin uygun sartlar neler?

Yazık hayvana bakamicaksanız neden alıyorsunuz anlamadım ki ben eş bile almaya korkuyorum yazık ama onları da düşünün bence biraz...
 
Hayvana bakamiyo degilim ama su zamana kadar kaplumbagalarin yasamasi gereken ortamin akvaryum oldugunu daha bugun ogrendim. Hayvani dusunmesem zaten uye olup danişmazdim oyle degil mi?
 
Cvp: Kaplumbagam icin uygun sartlar neler?

Hayvanların büyümesi için uygun şartların sağlanması lazım, akvaryum olmadan da uygun şartlar sağlanamaz.
Yani hepsi birbirine bağlı. Bu arada büyük fanus derken nasıl bir şey? Tutunabileceği bir şeyler var mı?
Uygun ortam sağlanamayacaksa en kısa sürede sahiplendirmek gerekir. Forumun ilgili bölümünde sahiplendirme ilanı açarak yapabilirsin.
Bu süreç içerisinde en azından artık işkence etmemek için beslenmeyi düzenli yapmak gerekir. Hasta olmaması içinde gerekli besin değerlerini almasına özen göstermeli. Zaten yeterince risk altında.
AEK'in su sıcaklığı ile ilgili uyarısı son derece önemli!!!
 
Merak etmeyin zaten ogrenir ogrenmez simdilik uygun sartlari sagladim vitaminlerini aldim. Genis agizli buyuk fanuslardan ortada buyuk bir tas var ve yuzebilecegi bir alan var. Kaloriferin yaninda ve su isisida normal. Yarinda akvaryumunu alicam. Telwfondan girdigim icin siteyi pek inceleyemedim akvaryum boyutlarini soyleyebilir misini?
 
Cvp: Kaplumbagam icin uygun sartlar neler?

Şimdi bu hayvanı 1 sene idare edeyim sonra ömürlük akvaryum alayım derseniz size 50*40*40 yani 80 lt hacimli bunun 50-60 lt si su olacak bir akvaryum gerekecek. Eğer bu hayvan için ömürlük akvaryumu alayım bir daha değişim olmasın derseniz minimum 80*40*50 yani 160 lt hacimli bunun 120 lt si su olacak bir akvaryum gerekecek. Önce ufak alıp idare edeyim derseniz ekipmanların ilk masrafı daha az olabilir ve bir sene yerden tasarruf edersiniz. Ancak diğerini alırken bunda kullandığınız ısıtıcı ve filtre ona uymayacağı için çöp olacak. Isıtıcı ve filtre akvaryum su hacmine göre seçilir.

AEK
Moderatörümüzün verdiği bu ölçüler tek bir hayvan için geçerlidir.
 
Yani 50 40 40 ta iki tane beslemeyemez miyim dar mi olur? Yalniz kalsin istemiyorum nedense. Birde yemine vitamin doktum ama yemek icin yaklasiyor isirmaya calisiyor ama sonra birakip donuyor nedeni ne olabilir sevmemis olabilir mi? Ne yapabilirim bekleyim mi
 
Soyle dusunebiliriz sanirim; 50*40*40 Tek hayvan olursa 1 Sene idare eder 2 hayvan olursa 6 ay idare eder sonrasinda daha buyuk akvaryuma gecmek gerekir.
Cok sosyal hayvanlar degildir zaten tek kalmaktan şikayetci olmaz :D

Kullanilan yem ve vitaminin adi nedir?
 
İki yavru hayvan için de bu ölçü olur tabi. Ama kullanılabilecek süre değişir. İki hayvan için be kadar idare edileceğini yazayım. Tabi hayvanların büyüme hızına göre değişir. Ben standart hızda büyümeyi baz alıyorum.

50*40*40 akvaryum şu andan 6 ay götürür.
80*40*50 akvaryum şu andan 12-16ay götürür.
120*50*60 akvaryum ömürlük götürür.

Ya tek tek zamanla değişerek gidilir. Yada ikinci atlanır. Yada sonuncu alınıp kökten çözüm olur.
Her akvaryum değişiminde filtre ve ısıtıcı değişir. Yani eskileri akvaryumla beraber çöp olur. Bunlara ışıklandırmayı geçiyorum ama kuru alanda eklenir. Büyük akvaryuma hayvan büyüdüğü için uygun kuru alan gerekir. Bu boydaki küçüklere uymayacağı için gene kuru alanda sürekli değişir. Bunlar ilave masraf. Sonuncu masraf her ihtimalde yapılacak. Diğerleri yapılmazsa cepte kalır ki buda nereden baksan 10 senelik yem masrafına denk olur. Yada ben birden bunu yapamam diyip israf göze alınacak. Belki biri tutulup hastalık yada kavgada ayırmak için karantina kabı olur.

Su ısısı derece ile ölçülmeli. Aksi halde anlaşılmaz. Su ısısı 28 derece olmalı. Kuru alanda lamba ile ısıtılıp 32-33 derece olmalı. Kılavuzda bu ayrıntılar yazılı.

Beslenmede önemli. Uygun yemler kullanılmalı. Onlarıda öğrenebilirsin.

Hayvan uyum süresinde yemden uzak durabilir. Isı değerleri uygun olmadığı için iştah gider. Hasta ise yem yemez. Bunlardan hangisi olduğunu şu an anlayamıyoruz. Yemi atınca fazla bekleme ve uzaklaş. Hayvan rahat etsin. Hatta yanında çok durma. Ancak şu anki kalorifer yanı uygulama gece kalorifer sönmeden devam etmeli. Aksi halde hayvan ısı değişimleri ile mücadele ederek bitkin düşer.

Vitaminli yemi suya atarsan etki azalır hatta gider. Bu sebeple ağzına vermelisin. Ama yemediği için bu yemi önce vitamini damlatıp çekmesini ve kurumasını bekleki suya atınca yiyene kadar fazla kayıp olmasın.
Vitaminler demişsin. Eldeki vitaminler nedir. Kabuk sertleştirici yada koruyucu adı altında geçenlerden almadın değil mi? Aldıysan çöpe atmalısın. Onlar yapay ve çok zararlıdır. Uvb ışını gerekir. Yada geçici süre devit 3. Bunları gerçekten sistem kuracaksan anlatırız. Zaten gene kılavuzda bu ayrıntılar vardır.


Neslihan süreyi yazmış bile. İki hayvanın avantajı daha çabuk uyum sağlarlar. Ancak ileride kavga ederlersede ayırmak yani ayrı sistem kurmak gerekir.
 
Sanirim sartlar cok iyi degil ikinci hayvani almayip tek beslemenizi oneririm
 
Geri
Üst