Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ile ilgili bir kaç soru.

Mervee

Yeni Üye
6 yıldır benimle olan kırmızı yanaklı bir su kaplumbağam var. Şu an ona ufak gelen bir akvaryumu var bu yüzden içinde fazla durmak istemiyor bende dışarı çıkarıyorum. Geceleri dışarda geçiyor bunu daha çok seviyor. Bu sabah deri döktüğünü fark ettim, nedeni ne olabilir sizce? Bu arada hayvanın başka bir sağlık sorunu yok gözleri canlı, kabuğu sert ve gayet renkli ve fazlasıyla hareketli.

Cinsiyeti konusunda ben erkek olduğunu düşünüyorum ama birde sizden yorum almak isterim. Gerekirse alttan da foto çekebilirim tırnağından net diye düşündüğümden aşağıdaki resmi koydum.

mailto:/34efi4x.jpg

mailto:/33m4u2h.jpg

Cvp: kaplumbağam ile ilgili bir kaç soru

Tırnağı ve kuyruğu erkek olduğunu fazlasıyla belli ediyor bence.

Maşallah sağlıklı görünen bir kaplumbağa. Büyüme esnasında kabuk ve deri değişimi yaşanır. Farklı zamanlarda bu evre tamamlanabilir. Daha öncede bir çok kez deri değişimi yaşamıştır, ama farketmemişsinizdir.

Ancak önemli bir konu varki kaplumbağanın evde dolaşması onun için tehlikeli. Hasta olabilir. Tabi uygun ve ihtiyaçları tam bir akvaryumda olmasıda çok önemli. Bugüne kadar bir sorun olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Bu anlamda iyileştirmeye gitmenizi öneririm. Hemde hayvan sağlıklı ve stressiz bir şekilde hayatına devam eder. Gayette sevimli :)

Peki sımdi kabuk boyunu ölçtüm 14 cm. Hangi boyutlarda bir akvaryum almalıyım? Şu anki akvaryum 40x20 cm ölçülerinde, çok ufak geliyor o yüzden içinde durmak istemiyor.

Erişkin bir kaplumbağaya 100 lt ve üzeri su hacmi olan mümkün olduğunca kareye yakın bir akvaryum gerekir. Vücut yapısı itibariyle rahatça dönebilmeli. Sizin alacağınız akvaryum 80*50*40 olursa çok iyi olur. 160 lt ediyor ama yukarıda bırakacağınız kaçış boşluğu ile birlikte düşecek su miktarını hesaba katarsak iyi bir ölçü. Tabi daha büyük oursa hayvan için çok daha iyi bir ortam olur.
Sizdeki şu an zaten hiç uygun değil. Camcı yada akvaryum imalatçılarına da yaptırmak mümkün.

Hatta siz imal ettirirseniz üste kuru alanda yaptırabilirsiniz.

Evet, bende kendim imal ettirmeyi düşünüyorum çok teşekkür ederim. :smile:

Kaplumbagan cok tatlı deri dökülmesı sorun yaratmaz maşallah :)

Çok teşekkür ederim, bu gün çok korkuttu deri döktüğünü görünce hastalandı sandım ama burdaki yorumları gorünce rahatladım.:smile:

Cvp: Kaplumbağam ile ilgili bir kaç soru.

lütfen yardımcı olun yeni konu acmayı denedım ama erişim yok dedi kaplumbağım düştü kabugunda zedenlenme var açılma veya tam çatlama yok ama orada bir şişlik ve beyazlık oldu çok korkuyorum ne yapmam gerekir?[/size]

Cvp: Kaplumbağam ile ilgili bir kaç soru.

hiç basıma gelmedi bilgim olsa :S oyle bi bilgimde yok ki :( bi veterıner yok mu cıvarlarda yardımcı olabilecek

Geri