Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam iyi mi ?

GCee

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağam yemlerini yemiyor. Ayrıca geldi geleli ailem ve ben hiç ağzını açtığını görmedi. Ne yapmalıyız çok endişelenmeye başladım.
Bu arada ilk olarak bana nasıl ortamda bakıyorsunuz diyeceksiniz. Tüm ekipmanları tamam. Bundan dolayı korkuyorum zaten. Neden hala yemek yemiyor diye.... Neden hiç ağzını açtığını görmedik... :ff:
Geçen hafta salı günü gelmişti evimize. Hala alışma sürecinde mi ?

Ama başka hiç bir şeyinde anormallik yok. Belki de yemlerini yiyordur ben farketmiyorumdur fakat suyunu değiştirirken hep yemler çıkıyor kumdan...

Cvp: Kaplumbağam iyi mi ?

Tamam :133: Teşekkür ederim. Şimdi içim rahat bir şekilde odama gidip sınavıma çalışabilirim. ^^

Alismalari uzun suruyor. Siz olabildigince kendi haline birakin. Yani fazla gozukmeyin ona 1-2 hafta alissin ortamina :)

Yemleri suyun içine atıp bırakıp gitmeyin elinizle kaplumbağanın ağzına yaklaştırın o yemi kaptığında yemi bırakın eğer akvaryumun yüzeyine çıkmıyorsa ayrı bir kaba alıp orada yedirin.

Elimde yarım saat beklediğim oldu yemlerle ama kafasını çıkarıyor kokluyor sonra bakınıyor yeme doğru sonrada gidiyor o bölgeden. Ben de belki de elimden yemek istemiyordur diyorum ve suya bırakıyorum.
Kuru alana bırakıcağım bundan sonra yemezse.. Bakalım böyle ne olucak.

Peki hangi yemi kullanıyorsunuz, belki yemi sevmemiştir. Ayrıca arkadaşların dediği gibi alışma sürecinde olduğu için olabilir. Ancak bu dediklerim herhangi bir hastalık belirtisi yoksa geçerlidir.

Yemleri yemekte gecikiyorsa suya dağılır ve bir çok özelliğini kaybederler. Size tavsiyem 3-4 gün daha denemeye devam edip hala yemez ise dip yemi alın. Bunlar zor çözüldüğü için bir şekilde ilgisini çeker. Bunun içinde size jbl tortil öneririrm. Aşağıda resmini ekliyorum.

mailto:/img822/188/jbltortil100ml.jpg

Cvp: Cvp: Kaplumbağam iyi mi ?

Küçücük bir kaplusum daha oldu çok mutluyum. Onlarda çok mutlu ^^

kaplumbağaların yeni evlerine alışmaları çok uzun sürer. bu süreçte yem yemezler. hareketli olmazlar. ama biraz zaman geçsin. ozaman kapluşu görün :D

Benim kapluslarim beni gorunce deli gibi saklaniyolar.
Biri 3 aydir benimle digeri icin bir hafta olacak

Zaten geneli böyle. Birde yanlarına yaklaşırken hızlı değil yavaş hareketlerle gitmeli.

kapluşlar genelde kuru bölgede yem yemeyi sevmezler. en doğru hareket yemi suya atmaktır. o zaten bi şekilde beslenme ihtiyacını hissedek ve mutlak surette o yemi yiyecektir. ( herhangi bir hastalığı yoksa )

Geri