Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Karaya Çıkmıyor

ömer y.

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar kapluşum kuru alanına çıkmıyor. Ona taşlardan bir kuru alan yaptım sadece ona çıkıyor ama diğerine nedense hiç çıkmadıı :(

Cvp: karaya çıkmıyor..

onun beyni sadece o taşı kuru olan olarak benimsemiştir. eğer taşı kaldırırsanız ve elinizle kaplumbağanızı çıkmak istediğiniz kuru alana koyarsanız zamanla kendisi alışır

Sıcaklık koşulu uygunsa zamanla alışır. Benimkilerden biri de uzun süre çıkmamıştı. Sizden çekiniyor da olabilir. Yalnız bırakmayı deneyin.

Taşları kaldırıp diğerini uygun şekilde ısıtın. Sizden de ürkme ihtimali var. Ama siz yokken çıkacaktır. Benimkiler hala ben bulundukları yere girdiğimde suya atlıyor.

Bencede o taşları kaldırın ve kullanmak istediğiniz kuru alanı ısıtın. Zamanla alışacaktır. Hemen alışmaz :)

Bence de taşları kaldırın, belki evin içi soğuksa üşüyor olabilir ya da sizden korktuğu için suyun içine saklanıyordur.

şimdi gördüm onu o kuru alana çıkmış ben gelince hemen suya atladı..

Tabii yeni alınınca alışma süreleri oluyor.Gayet normal onlara biraz zaman tanıyın size alışmaları için...

Geri