Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

franki

Yeni Üye
öncelikle herkese selamlar,
yaklaşık 5 aydır bir su kaplumbağam var, iki tane almıştım biri aldıktan 2 hafta sonra öldü. Şu an baktığım kaplumbağamın ise bir sağlık sorunu varmış gibi görünmüyor fakat çok ürkek. Akvaryumunda gerekli malzemeleri var. (kaya, filtre, ısıtıcı vs.) Isıtıcı bir lambası da var fakat 15 watt. Yani pek ısıtamıyor. Kaplumbağam da karasına neredeyse hiç çıkmıyor. Sadece geceleri uyumak için kayasının kenarına tutunuyor. Ve akvaryumunun bulunduğu odasına girince hemen kuytu bir yerlere saklanıyor. Arkadaşı varken kuru alana çıkıyordu, tek kalınca biraz asosyalleşti. Sormak istediğim, ısıtıcı lambanın yeterli ısıtamamasından mı karasına çıkmıyor yoksa korktuğu için mi, 5 aydır benimle alışmış olması gerekmiyor mu ?

Cvp: kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Isının yetersizligidir.Ayrıca kuru alanı kaplumbağanın rahat çıkabileceği şekilde ayarlayın.

cevabınız için teşekkürler, kuru alanı kolayca çıkabileceği şekilde zaten en kısa zaman yeni bir lamba alacağım umarım yakın zamanda ürkekliğini de üzerinden atar.

Büyüdükçe ürkekliği azalır.

Ben de öyle umuyorum.Bir sorum daha olacak, kağlumbağam bugünlerde hayli iştahlı fakat boşaltım sisteminde sorun var gibi. Her gün düzenli beslememe rağmen, 3-4 gündür kakasını çok az yaptı, yapmamış bile olabilir.Eğer kabız ise nasıl tedavi edebilirim?

gonzimmm' Alıntı:
Kabızlık:
Sebepleri-Bağırsak içeriği birikmesi, lifli maddeler, kum, normal olmayan bağırsak içeriği, hareketsizlik

Semptomları-Uzun süreli dışkı eksikliği Günlük banyo, bol çeşitli yemleme, hareket, düzelme olmazsa veterinere başvurunuz.Kaynak: http://www.zuerchertierschutz.ch/de/tier...roete.html

--önbellekten, CihanEfruz

gonzimmm' Alıntı:
1-) BELİRTİLERİNE GÖRE KAPLUMBAĞA HASTALIKLARI
Konsipasyon (Kabızlık)

Bağırsak peritaltiğinin azalmasına bağlı olarak, bağırsak içeriğinin sertleşmesi veya bağırsak içeriğinin dışkıya dönüştükten sonra dışarı atılmaması olarak görülen belirtidir.
Kabızlık kuru gıdalar ve tek yönlü beslenmeden kaynaklanabildiği gibi yoğun bağırsak kurtları nedeniyle kabızlık olabilir. Kış uykusuna bağlı olarak ta kabızlık görülmektedir. Kış uykusu yaklaşık beş aya yakın sürdüğü için bağırsak içeriğinin sertleştiği görülmektedir Nedenine göre parazit ilaçları veya su banyosu ile tedavi edilir.
Alıntıdır

Önbellek,Emrekacan

Forumda kabızlıkla ilgili yazılanlar bu şekilde ancak yemesi iyiyse belki siz farketmeden yapıyordur kakasını diye düşünüyorum.

cevabınız için teşekkür ederim, 1-2 gün daha bekleyip bir değişme gözlemlemezsem tedavi yöntemlerini uygulayacağım.

Eğer kabızlıktan şüpheleniyorsanız size tavsiyem bolca yeşil bitki yedirmeniz yönünde.Boşaltım sistemleri üzerinde epeyce etkili oluyor.

Geri