Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Kuru Alanda Benden Korkuyor

paolo nutinitr

Altın 2 Üye
Paolo kuru alana her zaman çıkıyor ışık açık olunca ama beni görünce korkuyor ve dipe doğru dalıyor.Bazende yemek vereceğimi zannedip geliyor.Bunu sorun etmiyorum.Ama korkmasını sevmiyorum.Çok fazla ellemiyorum zaten.Anlamadım:)Napmam gerekiyor daha fazla korkmaması için.

Cvp: Korkuyor...

Birşey yapamazsınız ki :) Sanırım biraz zamana İhtiyacı Var Paolo'nun :)

Benim alyanak da çok korkak,en ufak hareketten korkup nereye saklanacağını şaşırıyor..Kuru alana çıktığı zaman kimseyi kıpırdatmıyorum kurulansın birazcık diye ^^ Birazda karakter meselesi sanırım :/

Kaplumbağalar doğaları gereği ürkek hayvanlardır. Bunu iç güdüsel olarak yaparlar. Yani bu davranışı gayet normal :)

Birde sürüngenler diğer hayvanlara göre alışması daha zor hayvanlar, mesela bir muhabbet kuşu kısa zamanda alışabiliyor ancak bir kaplumbağa aylar alabiliyor, dayanmanız lazım buna :)

Cvp: Kaplumbağam Kuru Alanda Benden Korkuyor

Benim kaplumbağam 6,5 aylık ve hala kuru alanda dururken ona yaklaştığımda korkuyor.Onları alıştırmak gerçekten zor oluyor :)

Anladım.Yanına çok yavaş gitmem gerekiyor.Umarım alışır.

kendilerini su içindeyken güvende hissediyorlar aylar geçsede hala beni görünce kuru alandan suya giriyorlar :)

Geri