Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Hava sıcak olduğunda esinti yemediği zaman hasta olmaz. Bunaldığı için yer değiştiriyordur.kaplumbağam lambanın ısı veren yerine bir türlü geçmiyor. onun durduğu tarafa çeviriyorum diğer tarafa geçiyor. o tarafa çeviriyorum diğer tarafa geçiyor. ısı ona gelmediği için hasta olur diye korkuyorum.
mesela şimdi durduğu yer lambanın ısı vermediği bölgede. bende çok bunalmasın diye lambayı kuru alanın ortasına ısı verecek şekilde konumlandırdım. bunalırsa köşeye geçer dediğin gibi. ama hasta olma gibi bir durum olmaz değil mi ısı almadığı için?Hava sıcak olduğunda esinti yemediği zaman hasta olmaz. Bunaldığı için yer değiştiriyordur.
Lamba gölge tarafa da azıcık ısı veriyordur. Zaten hava da sıcak. Esinti yememesine dikkat et.mesela şimdi durduğu yer lambanın ısı vermediği bölgede. bende çok bunalmasın diye lambayı kuru alanın ortasına ısı verecek şekilde konumlandırdım. bunalırsa köşeye geçer dediğin gibi. ama hasta olma gibi bir durum olmaz değil mi ısı almadığı için?
Sanki o kadar yakın değildi lamba. Mesafe kaç cm. Ufak sıçramalardan birşey olmaz.bu arada filtreden çıkan baloncuklar patladığında su damlacığı havaya kalkıyor. o damlacıklar ısıtıcı lambaya çok yakın. eğer lambaya su damlacığı temas ederse lamba patlar mı?
zaten camlar uzun olduğu için esinti arasında kalsa bile ona gelmiyor esinti.Esinti yemezse sıcak havada hasta olmaz.
20cm gibi birşey mesafe. kuru alan 32-33 derecede oluyor genelde lamba açıkken.Sanki o kadar yakın değildi lamba. Mesafe kaç cm. Ufak sıçramalardan birşey olmaz.
bisey olmaz20cm gibi birşey mesafe. kuru alan 32-33 derecede oluyor genelde lamba açıkken.
sence ek yem alayımmı? yemlerim şunlar:bisey olmaz
Yeterlisence ek yem alayımmı? yemlerim şunlar:
Sera raffy p
Tetra reptomin
Tropical biorept w
Ahm gammarus
benim kaplumbağa küçük rampa da üst cama göre aşağıda olduğu için hiçbir şekilde esinti gelmiyor.boyle kapatiyorum ben kapagini esinti yemiyor.
Seranin mineral yemini alabilirsin ama elindekiler de yeterli gayet suan bence biri bitince al alcaksan.sence ek yem alayımmı? yemlerim şunlar:
Sera raffy p
Tetra reptomin
Tropical biorept w
Ahm gammarus
Evet ama boyle de birkac sene götürür acele etme bence.aslında rampayı söktürüp akvaryum üstü kuru alan yaptırsam akvaryum daha uzun idare eder diye düşünüyorum.
sera raffy p nin içindeki kırmızı olanlar mineral diye biliyorum. ama onları ne kadar sürede bir kaç tane vermeliyim bilmiyorum.Seranin mineral yemini alabilirsin ama elindekiler de yeterli gayet suan bence biri bitince al alcaksan.
kuru alan gözüme küçük geliyor. şuan için zaten yeterli ama illahaki büyüyecek yani. ben yaklaşık 5-6 ay sonra camcıyla yeniden bir görüşeyim.Evet ama boyle de birkac sene götürür acele etme bence.
haftada 2 3 kere ver zaten 2 stick veriyorsunsera raffy p nin içindeki kırmızı olanlar mineral diye biliyorum. ama onları ne kadar sürede bir kaç tane vermeliyim bilmiyorum.