Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam neden yemek yemiyor ?

mahmutcann

Bronz 5 Üye
merhaba yaklaşık 2 yıldır bir beyaz başlı kaplumbağam var son 3 güne kadar herşey normaldi fakat 3 gün önce hastalandı sanırım ve yemek yememeye ve halsizleşmeye başladı plastik adada bakıorum :noexpression: en kısa zamanda akvaryum alıcağım ama şu an sıcaklık ayarı felan yerinde ve suyunu sık sık değiştiriyorum ama yemek yemiyor lütfen yardım edin.

Sık su değişimide zararlı. Hayvanın bulunduğu su sürekli değişince adapte güçlüğü çeker.

Su sıcaklığı yerinde demişsiniz. Kaç derece şu an?

Yemden kesilme durumu için vitamin vermenizi öneririm. Hem güçten düştüğü için takviye olur hemde iştah açar. Ama uygun şartlar olmadan bırakın toparlamayı daha kötü olması söz konusu. Bu yaşa kadar iyi gelmiş diyebilirim.

Beyaz başlı kaplumbağa olarak bahsetmişsiniz. Türü nedir acaba?

Cvp: kaplumbağam neden yemek yemiyor ?

ya haklısınız bugun yarın akvaryum alıcam türünü bende tam olarak bilmiyorum ama bazı petshoplara gosterdıgımde deniz kaplumbağası diyen bile oldu tavsiyelerin için sağol bide vitamin adı verirsen iyi olur.

Vitamin Sera reptilin.

Hayvanın resmini koyarsanız belki türü tanırız. Deniz kaplumbağası tatlı suda beslenmez. Hatta akvaryumda beslenmez. Pet shoplar yanılmış olabilir.

Cvp: kaplumbağam neden yemek yemiyor ?

çok teşekkürler önerilerinizi dikkate alacağım dün gece hiç uyumadım hep başında bekledim çok korkuyorum.

Önemli değil ama resim eklerseniz ve türü tam tespit edersek yaşam koşulları nedir daha net konuşabiliriz. Birçok kaplumbağa farklı habitatlarda yaşamakta.

Geri