Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam öldümü yaşıyormu

özge05

Yeni Üye
2 kaplumbağam var. bu sabah uyandığımda bir tanesi suda ters dönmüş bi şekildeydi. elime alınca bacakları ve başı aşağıya düşüyordu. öldü sandım. ayrı bi kaba aldım ve bir saat sonra elime alıp bacaklarını oynatmayı denedim refleks gibi geri çekiyor onun dışında başka hiç bir tepkide bulunmuyor hareketsiz duruyor. ölmek üzereyse ne yapmalıyım... :(

online olan arkadaşlar gerçekten acilen bi öneri yada yorum yaparsanız çok sevineceğim :(:(

Cvp: kaplumbağam öldümü yaşıyormu

Elinizi kafasına doğru uzattığınızda kafasını geri çekiyor mu şu an, arka bacağının kenarından nefes alıp almadığı anlaşılabilir oraya bakabilirsiniz, bacaklarını oynatmaya çalıştığınızda bir katılık mı oluşmuş yani refleks gibi geri çekme dediğiniz ölüm sonrası kaslardaki katılaşmadan kaynaklanıyor olabilir mi yoksa siz sadece dokunduğunuzda mı geri çekiyor.

kafasını hiç bi şekilde oynatmıyor. arka bacakların orada çok hafif bi oynama var nefes alıyor gibi. bacaklarında bi katılık yok önceki günlerdeki gibi. ben bacaklarını sağa sola oynatınca bir anlık geri çekip tekrar aynı duruma getiriyor :( öldü yada ölmek üzere sanırım. kurtarma yolu yokmuuu :(

İmkanınız varsa bir veterinere gösterin belki sebebe yönelik bir müdahalede bulunabilir hala nefes alıp veriyor. Hasta mıydı kaplumbağanız yem yiyor muydu?

bir hastalığı yoktu. gayet iyi kıpır kıpırdı ve çokta güzel yemini yiyordu. gece ne olduysa anlayamadım .s dediğiniz gibi bir veterinere götürmek en iyisi. öncesinde buradan bilgi almak istedim. çok teşekkür ederim..

Geçmiş olsun bir hastalığı yoksa acilen bir veterinere götürmek en iyisi umarım sağlığına kavuşur tekrar.

Geçmiş Olsun... :(

Geçmiş olsun. Çok acil veterinere gidin. Eğer yaşarsa ve ortamdan kaynaklı bir unsur sebep oluyorsa uyarılarda bulunuruz.

su soğuksa hipotermiye girmiş olabilir, acilen veterinere götürün kaplumbağanızı, umarım iyileşir

Kaplumbağanızın diğeri ona birşey yapmış olabilir

Geçmiş olsun inşallah iyileşir:59:

Geri