Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam öldümü yoksa kış uykusundamı ?

CANSU SELENA

Bronz 5 Üye
:helpsmilie:

Merhaba kaplumbağam 2 günden beri hiç hareket etmiyor gözleri açık ve donuk önce uyuduğunu sandım ama hiç tepki göstermiyor kabuğu da kurumamış ve kabuğu sepsert. ayaklarında gözlerinde ve ellerinde şişlik yok.koku da hiç yok kokluyorum normal kokuyor
:ff: öldüğünü nerden anlayabilirim lütfen yardım edin kabuğunu da fırçaladım sıcak suya koydum yine tepki yok gözüne dokunuyorum hafif kapamıyor. zaten 1.5 aydır yemek yemiyor . acaba öldü mü yoksa kış uykusunda mı çünkü öldüğüne dair hiç bir belirti yok inşallah ölmemiştir:59:

Cvp: kaplumbağam öldümü yoksa kış uykusundamı ?

Kaplumbağanızı elinize aldığınız zaman kolları,bacakları ve başı yere düşüp sallanıyorsa kaplumbağanız ölmüş demektir.

Büyük ihtimalle ölmüş hem 1,5 aydır yemekte yemiyormuş.

CANSU SELENA' Alıntı:
:helpsmilie:

Merhaba kaplumbağam 2 günden beri hiç hareket etmiyo gözleri açık ve donuk önce uyuduğunu sandım ama hiç tepki göstermiyo kabuğuda kurumamış ve kabuğu sem sert. ayaklarında gözlerinde ve ellerinde şişlik yok.kokuda hiç yok kokluyorum normal kokuyo
:ff: öldüğünü nerden anlayabilirim lütfen yardım edin kabuğunuda fırçaladım sıcak suya koydum yine tepki yok gözüne dokunuyorum hafif kapamıyor. zaten 1.5 aydır yemek yemiyor . acaba öldümü yoksa kış uykusundamı çünkü öldüğüne dahir hiç bir belirti yok inşallah ölmemiştir:59:

Kaplumbağanız ölmüş maalesef. Üstteki arkadaşın dediği gibi elinize alın sarkıyosa ölmüştür, ama bilmiyorum sonuçta göremiyoruz onu buradan. canını acıtacak şeyler yapın bacağını çekiştirmeye çalışın bi tepki yoksa ölmüştür.

çok üzüldüm ama ölmüş olabilir :( bilmiyorum :( :( :(

Biraz bekleyin kapluşunuzu gözlemleyin derim.

ayağını çekince falan böyle çok tepki vermiyor ama bırakınca içeri giriyor . elime aldığımda hiç biryeri sarkmıyor kollarını çekdiğimde öyle kalmıyor yani sarkmıyor. ve hiç biryeri kurumadı . acaba öldü mü :(

Türkçemize özen gösterelim/tubidik

o zaman ölmedi biraz bekleyin..

Suyun içine atın burnundan baloncuklar çıkıyorsa yaşıyordur. Ancak baloncuğu gördüğünüz an dışarı çıkarın ki oğulmasın. Bir de ne olur ne olmaz bir fotoğraf alabilir miyiz ?

ölmemiş ama eziyet çekiyor.. yemek yemediğinden dirençleri olmuyor maalesef.. :(

üzgünüm ama kaplumbağam ölmüş :,( off napıcam ben yaaa :( bugün gözleri kurumuş içine göçmüştü yavaş yavaş kuruyor yavrum :( ya 6 yıllık kaplumbağamdı ben onsuz napıcammmm :(

Geçmiş olsun :'(

teşekkürler ama ben onsuz napıcam çok seviyordum ismini söylediğimde dolaştırdığım zaman hemen yanıma geliyordu poff :( :( :( :(

Başınız sağolsun çok üzüldüm :(

Lütfen yardım ediiin! 2 tane kaplumbağam var birinin ağzı açık gözleri kapalı birinin gözleri açık ağzı kapalı donuk şekilde duruyor. tepki vermiyorr. KAPLUMBAAM ÖLDÜMÜ? YOKSA KIŞ UYKUSUN DA MI YARDIM EDİN NOOOOOLUR? ALLAHIM NOLUR ÖLMESİN O DAHA ÇOK GENÇ ! YARDIM EDİN

Ellediğinizde ellerini kollarını falan içeri çekiyorlar mı ?

Geri