Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam onu tedavi etmeme izin vermiyor

Zmrt

Bronz 3 Üye
arkadaşlar bnm kaplumbağamın gözleri enfeksiyon kapmıştı. Terramycin, gentamisin, inflased aldım. ama gentamisin eczanede yokmuş bi sure sonra gelirmiş. bende dün gece terramycını kullandım ama kullanırken çiko(kaplumbağam) ve ben çok zorlandık. gözlerine kulak çöpü yardımı ile sürdüm fakat ses çıkarıyr kaçmak istiyor ve kafasının tamamını kabuğuna sokuyor. o sıçrayınca bende sıçrıyorum ve korkuyorum ben sıçradığımda ani bi reflex ile onu atarsam diye :(. zar zor teramycını sürdüm fakat damlaya gelince kullanamadım imkan yok kullanamam nasıl damlatcak kaplumbağam istemiyor :(

Size ben.yardimci olmustum ilac konusunda.
Oncelikle korkmayin
İncitmezsiniz.miniği. Kafasini iceri soktugunda ayaklarindan.bastirin.kafasi cikicaktir. Damla olayinda ise anlattigim.gibi gozunun altini cok hafif bastirin acilan.yariga dokun. Ve elinizi cekin :) Bir elinizde alt kabugundan tutun ayni elinizin işaret parmagi ile gozunun altini hafif bastirin. Diger elinizlede damlayi dokun :) Elinizde tedavi etkeniz gerek.kaçar yoksa :)

Cvp: kaplumbağam onu tedavi etmeme izin vermiyor

ayaklarına dokununca çıkarıyor evet. gözünün altına bastırmadan direkt damlattım bi problem olurmu?

Etkisi olmaz :( İlacın.içine.girmesi gerek. Acmaniz lazim parmaginizla o deligi. Bir.elinizde hem tospiki tutup hemde gozunu araliycaksiniz.diger.elinizle ise ilaci damlatin.
Yere koyaraaniz.fiiiirrr diye ucar zaten :) Elinizde tedavi ediceksiniz

Eğer yem yemeye istekli bir kaplumbağa ise, karidesle filan kandırıp kafasını çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Çıkmıyor yem ile denedim :(. oyle bi delik yokki ya :( :( :ff:

Ya çok ufak.bir.yarık acilicak. Direk.gozune bastirmicaksiniz.hani gozunun altini.alt tarafa dogru.bastirin. 1-2 mm olsa.bile acilmasi lazim. Yani kendi.göz altinizi çekiyor gibi dusunun. Merak etmeyin birsey olmaz
İlaçlarin işe yaramasi için o deligin acilip.icine gitmesi gerek.

Umut bey ayaklarini.bastirdiginiz.zaman cikariyor.kafayi :)

sadece teramycn kullansan fayda edermi? yok hyr o yarık dedğiniz yer açılmıyor... çok kez denedm. neyse çok saolun be veterinere gitcem başka çare yok.

Terramycin pek etkili degil. Ben kullandim. Veterinerde ayni seyleri diyicek emin olun. O deligin kesinlikle acilmasi.gerek. Hafta sonu nasil tedavi edecegimizi bir konu altinda fotografli bir sekilde anlaticam. Hafta sonuna kadar gozunun ustune dokun. Pek
bir etkisi olmaz ama. Terramycin kullanin. Hafta sonu konuma bakarsiniz..
O yarığın %100 açilmasi lazim. Siz yapamiyorsunuz o zaman. Deneyin tekrar tekrar.

açılıyodurda ben yapamıyorum işte..

Geri