Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam parmağımı ısırdı

2kaplan

Gümüş 1 Üye
iyi günler dostlar, uzun bir aradan sonra sizlerleyim!
bu forum türkiyenin en iyisi ciddiyim :) neyse konumuza dönelim, bugün bizimkileri besliyodum aralarından bir tanesi parmağımı ısırdı, bu gayet normal bir durum aslında sizin de düşündüğünüz gibi ama asıl sorun şu :) parmağımı kanattı, baya bir parçayı kopardı kaplumbağam, hastaneye felan gittim ama beni dinlemedi adamlar kan tahlili yaptıramadım, bir virüs veya bakteri geçmiş olabilir mi?

Kaplumbağanız büyük mü? Ama kan tahlili yaptırırsanız içiniz rahat eder :) Kan tutmuyorsa yaptırmakta fayda var :D

Cvp: Kaplumbağam parmağımı ısırdı

benim bildiğim küçük kaplumbağalardan salmonella virüsü geçebilirmiş ancak sizinkilerin o kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum..ne de olsa parmağınızı kanatacak kadar büyümüşler..ben dert etmeyin derim bana da aynısı oldu :)

Kaplumbagalar isirarak hastalik bakteri yada virus bulastirmaz. "Bebek" kaplumbagalardaki salmonella bakterisi yalnizca diski ile temasta bulasir. Hastanedeki kisiler dinlememekte hakli. Bosuna test falan yaptirmaniza gerek yok.

teşekkürler arkadaşlar

Kaplumbağam beni de çok ısırdı kanatta sonuç hala hayattım :D

benim kaplumbağamın bağa uzunluğu 5,2 cm akvaryuma nezaman elimi soksam ısırıyor nadiren acıtıyor ama bugüne kadar hiç kanatma veya et koparma durumu meydana gelmedi
sizinki büyük olsa gerek

Peki diski ile temasimiz olduysa ne yapmamiz gerekir?

Ellerinizi temastan sonra sabunlu suyla yıkarsanız birşey olmaz önemli olan ele bulaşan bakterinin ağız yoluyla vücuda alınmasıdır mide asidine çok dayanamadığından belli bir sayının üzerinde bakteri hastalık yapabilir zaten. salmonella bulaşması durumunda sizde bulantı kusma ishal gibi belirtiler gelişir. Özellikle kronik hastalıklı yaşlılar,çocuklar veya immun sistemi zayıf yetişkinler risk grubudur. Sadece ısırık olduğunda açık yarada salmonella için değil ama yara temizliğine özen gösterilmezse diğer etkenlerle enfeksiyon gelişebilir. Yara yerinde ağrı kızarıklık şişlik ısı artışı vs. olursa tekrar aile hekiminize görünebilirsiniz.

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin

Geri