Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sağlıklı mı?

cigdemcetinok

Yeni Üye
nisan ayında aldım çok küçüktü sanıyorum 7-8 aylık ama emin değilim. Cinsi nedir bir bilgim yok. Akvaryum alacağım kaç cm olmalı ölçüleri, başka neler almam gerekir güzel ve sağlıklı bir ortamı olması için? Ve şuan da sağlıklı görünüyor mu? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_1645.webp
    IMG_1645.webp
    218.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_1641.webp
    IMG_1641.webp
    631.7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_1642.webp
    IMG_1642.webp
    610.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_1643.webp
    IMG_1643.webp
    715.6 KB · Görüntüleme: 3
Selamlar. Çizgili dere kaplumbağası bu. Bende de var bir tane. Üstadlar gelene kadar kendi yorumumu yapacak olursam sağlık açısından problem görmedim. Forumda çizgili dere kaplumbağası hakkında detaylı bilgiler var. Genel olarak bakımı kırmızı yanaklılarla çok benzer. Doğal ortamları dere olduğu için bu canlılara da kırmızı yanaklılar gibi geniş bir ortam gerekir. Isıtıcı, ısıtıcı lamba, filtre ve tabi ki kuru alan önemli. Akvaryum için iki adet termometre almanızı da öneririm. Biri kuru alan ısısı için diğeri su ısısı için. Ben kullandığım yemleri paylaşıyorum, yem çeşitliliği de önemli. Eğer ki bulabilirseniz uvb lamba da faydalı olur ama ben bulamadım.

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    879.3 KB · Görüntüleme: 3
Geri