Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam saldırganlaştı.

hllznglz

Bronz 5 Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba.
kaplumbağamda uzun süredir bir saldırganlık var. kendisi 6-7 santim boyunda ve cidden çok güçlü. öncelikle akvaryuma uzatılan herşeyi ıssırmaya yemeye çalışıyor. ben odaya girdiğim anda kafası ve ön ayakları suyun üzerinde çırpınıyor. yanına gidince çıkabileceği en üst noktaya kadar çıkıp kafasını uzatarak çırpınıyor camdan yukarı çıkmaya çalışıyor. ama ona ilgimi kestiğim anda suyun içinde yüzmeye veya kuru alanda takılmaya devam ediyor. ve daha da garibi elimi uzattığım anda korkak olarak bildiğimiz bu hayvan parmağımı ıssırıyor ve kafasını içeri çekerek ve elleriyle parmağımın kenarlarından iterek koparmaya çalışıyor. ve cd kabından halı kaydırmaz ile yaptığım kuru alanın halı kaydırmazını sürekli çekiştiriyor. sularında problem yok 2 adet iç filtre takılı su sıcaklığı gayet uygun sebebi ne olabilir. yemini ve ek yiyecekleri yeteri kadar veriyorum. kesinlikle aç olma durumu olamaz. kafasının büyüklüğü kadar yiyecek verin deniyor. belki daha fazlasını veriyorum. yaramazlık ve şımarıklık mı yoksa başka birşey mi?

Cvp: kaplumbağam saldırganlaştı.

Kaplumbağanızin bu davranışı çok doğal merak etmeyin :) Kapluşlar çok oburdur ve doymak bilmez. Ama siz ölçülü yem vermeye özen gösterin. Kapluşun yanına yaklaştığınızda çırpınması sizden yem istedigini ve parmağınızı ısırması da yem sandıgını gosterir :) Aslında bu hareketleri aç oldugundan değil de doymak bilmediginden yapıyor desek doğru olur :)

Jadeite' Alıntı:
Kaplumbaganızin bu davranışı çok dogal merak etmeyin :) Kapluşlar çok oburdur ve doymak bilmez. Ama siz ölcülü yem vermeye ozen gosterin. Yanına yaklastıgında çırpınması sizden yem istedigini ve parmagınızı ısırması da yem sandıgını gosterir :) Aslında bu hareketleri aç oldugundan degil de doymak bilmediginden yapıyor desek dogru olur :)

çok teşekkür ederim. inanılmaz rahatladım. bir rahatsızlığı mı var diye çok korkmuştum :)

Rica ederim :) Bir rahatsızlığı yok merak etmeyin. Aksine anlattığınıza göre canavar gibi :D

Benim kapluşlarımda aynı anlattığın gibiler. :D Korkulacak bi' durum yok, gayet sağlıklı ve hareketli olduğunun göstergesi :smile:

Benim 4 adet kapluşum var 4üde dediğiniz gibi saldırgan. Ve ben akvaryumun yanında olmadığım zaman kafalarına göre takılıyorlar. Arkadaşlar söylemişler ama bende tekrarlıyım. Çok doğal bir davranış ve mutlu.
Örnek akciğer enfeksiyonlu bir kaplumbağa elinize tepki bile vermez.

Jadeite' Alıntı:
Rica ederim :) Bir rahatsızlığı yok merak etmeyin. Aksine anlattığınıza göre canavar gibi :D

PowerfuL' Alıntı:
Benim kapluşlarımda aynı anlattığın gibiler. :D Korkulacak bi' durum yok, gayet sağlıklı ve hareketli olduğunun göstergesi :smile:

FtrU' Alıntı:
Benim 4 adet kapluşum var 4üde dediğiniz gibi saldırgan. Ve ben akvaryumun yanında olmadığım zaman kafalarına göre takılıyorlar. Arkadaşlar söylemişler ama bende tekrarlıyım. Çok doğal bir davranış ve mutlu.
Örnek akciğer enfeksiyonlu bir kaplumbağa elinize tepki bile vermez.

onları böyle gördükçe inanılmaz derecede mutlu oluyorum. ufaklık da büyük olandan öğrendi sanırım. o da ufak ufak başladı parmağıma hallenmeye ve ben odaya girince şirinlik yapmaya. :)

yorumlar için çok teşekkür ederim.

Geri