Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam sanırım mantar oldu

birminiktosbik

Yeni Üye
Merhaba birkaç ay önce satın aldım kaplumbağayı ama petsohpta tamamen yanlış bilgilendirme yapmışlar. Nasıl beslenir dediğim de kuru karides verdi her gün 1 2 tane ver dedi ama ödül maması gibi bişey diyolar haftada 1 verilmeliymis. Ekstra salatalık marul vs soylemedi. Suyu 1 parmak olsa yeterli dedi akvaryuma şuan gerek yok küçük zaten 5 sene sonra büyüyünce alırsın dedi. Lamba vs hak getire Güneş gören yere koy yeter demişti. Plastik kapta hergun karidesle besledim suyunu haftada 1 degisiyordum çeşmeden ılık olrak dolduruyorum direkt. Kabuğu yumuşak değil ama beyazlıklar oldu baya da arttı yeşilliği çok az kaldı. Fircaladim ama gitmiyo sanırım mantar oldu petshoba sordum bizde ilaç yok dedi. Yem ilaç vitamin ekipman kısacası en baştan Ne kullanmalıyım. Sağlıklı ortam hazirlamak için ve mantardan kurtulması icin

Petshopçu soytarılar sizi de yanlış yönlendirmiş. Bir an önce akvaryum, kuru alan, ısıtma lambası, su ısıtıcı ve filtreden oluşan sisteminizi kurmaya çalışın. Hayvanın durumu için de çeşitli açılardan fotoğraflarını atın tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur.

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk boyunun 2 katı kadar su derinliği olmalı. En az 30 litre olacak şekilde 50-80-100-150-200-300 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.
Akvaryumun hazırı yok camcıya yaptırın kuru alanı ile birlikte yapar. Bütçeniz yoksa 50-60-80-120 litre gıda kaplarına bakabilirsiniz.

Kuru alan olmalı. Kuru alan hakkında bu konuya bakın. Hayvanın kuru alandan kaçmaması için kuru alandan itibaren kaçış payı en az 25 30cm olmalı.
Kuru alanda taş, çim, gözenekli malzeme kullanmayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Lamba olarak sadece armut tip normal halojen ampul kullanıyoruz. mesafeye ve oda sıcaklığına göre 28-42-52-53-72 Watt alınabilir. Kuru alana koyulan cam termometreyi ilk 30dk da 32 dereceye getiriyorsa ampul ısısı yeterlidir.

Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman ne varsa görsellerini atın.
Şuanki yuvanın bir görselini atın.
Hayvanın kabuğunu yansıma olmadan bir görselini atın.

Evet malesef üzüldüm gercekten. Şuan araştırıyorum akvaryum boyutları için hangisi ideal olur bilemedim. Isıtma lambası ve su isiticisi nasıl olmalı bilgim yok herhangi biri olursa hemen alacağım ayrıca yem vitamin konusunda çok fazla marka var emin olamadım. Resimleri paylaşacağım teşekkürler

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk boyunun 2 katı kadar su derinliği olmalı. En az 30 litre olacak şekilde 50-80-100-150-200-300 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.
Akvaryumun hazırı yok camcıya yaptırın kuru alanı ile birlikte yapar. Bütçeniz yoksa 50-60-80-120 litre gıda kaplarına bakabilirsiniz.

Kuru alan olmalı. Kuru alan hakkında bu konuya bakın. Hayvanın kuru alandan kaçmaması için kuru alandan itibaren kaçış payı en az 25 30cm olmalı.
Kuru alanda taş, çim, gözenekli malzeme kullanmayın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Lamba olarak sadece armut tip normal halojen ampul kullanıyoruz. mesafeye ve oda sıcaklığına göre 28-42-52-53-72 Watt alınabilir. Kuru alana koyulan cam termometreyi ilk 30dk da 32 dereceye getiriyorsa ampul ısısı yeterlidir.

Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman ne varsa görsellerini atın.
Şuanki yuvanın bir görselini atın.
Hayvanın kabuğunu yansıma olmadan bir görselini atın.
Şuan bu halde yem olarak marul salatalık vs sevmiyor yemiyor ama tavuk verdiğimde hemen yedi. Kuru karides veriyordum günde 1 tane normalde.

Ekli dosyalar

• IMG_20250628_205857.jpg
    IMG_20250628_205857.jpg
    844 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250628_205829.jpg
    IMG_20250628_205829.jpg
    934.7 KB · Görüntüleme: 6
Şuanlık akvaryum kurana kadar suyu kuru alan hizasına kadar yükseltin. 1 parmak suda bu hayvan yaşamaz.

Maruldan nefret eder. Haşlanmış yağsız tuzsuz kıyma parçası, aynı şekilde haşlanmış tavuk, balık, karides, yumurta akı verebilirsiniz severek yer.

Kuru karidesi açık poşette aldıysanız onu çöpe atın açık yemler parazit içeriyor.
Omega one junveille yemi ve kapalı kutu gammarus alın.

Isıtma lambası için yukarıda linkleri attım. Elektrikçiden alırsanız daha ucuza bulursunuz. Kaplumbağa için özel satılan lambalar hayvana ciddi zarar verir ve öldürür linkteki attıklarım güvenlidir.

Şuan 60*40*50 akvaryum yaptırın veya 50-60 litre gıda kabı alın. Akvaryum olacaksa camcıya yaptırın kuru alanı ile birlikte yapar kuru alanında hazırı yok. Kuru alan olarak kesinlikle taş veya çim kaplama kullanmayın. Kuru alandan kaçmaması için en az 25 30cm kaçış yapı gereklidir.

Hayvanda burundan baloncuk çıkarma, ağzını açık tutma, ses çıkarma, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler var mı?

Şuanlık akvaryum kurana kadar suyu kuru alan hizasına kadar yükseltin. 1 parmak suda bu hayvan yaşamaz.

Maruldan nefret eder. Haşlanmış yağsız tuzsuz kıyma parçası, aynı şekilde haşlanmış tavuk, balık, karides, yumurta akı verebilirsiniz severek yer.

Kuru karidesi açık poşette aldıysanız onu çöpe atın açık yemler parazit içeriyor.
Omega one junveille yemi ve kapalı kutu gammarus alın.

Isıtma lambası için yukarıda linkleri attım. Elektrikçiden alırsanız daha ucuza bulursunuz. Kaplumbağa için özel satılan lambalar hayvana ciddi zarar verir ve öldürür linkteki attıklarım güvenlidir.

Şuan 60*40*50 akvaryum yaptırın veya 50-60 litre gıda kabı alın. Akvaryum olacaksa camcıya yaptırın kuru alanı ile birlikte yapar kuru alanında hazırı yok. Kuru alan olarak kesinlikle taş veya çim kaplama kullanmayın. Kuru alandan kaçmaması için en az 25 30cm kaçış yapı gereklidir.

Hayvanda burundan baloncuk çıkarma, ağzını açık tutma, ses çıkarma, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler var mı?
Teşekkürler linktekileri hemen alacağım akvaryum içinde bir camciyla konuşayım pazartesi hem açık posetti evet onu atıyorum o zaman. Bahsettiğiniz belirtiler yok hareketliliği gayet normal dediğim gibi tavuk ve karidesi iştahla saniyesinde yiyordu. Ağız açma baloncuk vs de yok. Sadece kabuk beyazlamasi oldu.

Kabuktaki beyazlıklar kireç gibi duruyor. Suyu az koymanızında bunda etkisi var.

Zamanla ısıtma lambası altında eski plakaları atar yenisi çıkınca kireç lekesi geçer. sorun olmaz.
Kabukta plaka birikmesi olursa tekrardan foruma sorun.

Şuanda herhangi bir vitamin takviyeye gerek yok. İsterseniz Sera reptilin veya DeepFix reptivit vitamin alın haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.
Takviye alırken çok dikkatli olun bunların bazıları zararlıdır. Mesela kabuk jelleri kabuğu çürütür.

Akvaryum yaptırırken şunlara dikkat edin:
Kuru alan rampası 45 derece eğimli olmalı fazla dik olursa hayvan çıkamaz.
Kuru alana kum veya çim malzeme kaplamasınlar. 6gen pvc paspas kaplayabilirsiniz.
Kuru alandan itibaren kaçış payı en az 25 -30 cm olacak
Kuru alanın tavanı açık olacak lambayı etkilememesi ve nem birikmemesi için.
50cm akvaryum yüksekliği varsa 25cm si su 25cm de kuru alandan kaçış payı.

Akvaryumu sağlam bir mobilyanın üstüne koyun taşıması için.

Atığım su ısıtıcı tamamen su içinde ve yatay olarak konumlandırılabilir. Su sıcaklığını 28 dereceye ayarlayın.

Geceleri su 27 derecenin altına düşmüyorsa su ısıtıcıyı çıkartabilirsiniz.

Lamba yaz kış günde 12 saat çalışır. Yazın bir düşük güçte lamba takabilirsiniz 52Watt yerine 28Watt gibi.

Teşekkür ederim 1 hafta içinde hepsini tamamlarım diye düşünüyorum. Sayenizde hayvan rahat edecek. Bir de yem olarak bu gordeldeki olur sanırım. Değişik bikac kutu var ama hepsinde aynı gammarus yazıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-28-21-35-53-268_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-28-21-35-53-268_trendyol.com.jpg
    341.7 KB · Görüntüleme: 3
Ahm iyi değil yem olarak OMEGA one juvenille ve Atakan petshoptan sera raffy ı alın

Teşekkür ederim 1 hafta içinde hepsini tamamlarım diye düşünüyorum. Sayenizde hayvan rahat edecek. Bir de yem olarak bu gordeldeki olur sanırım. Değişik bikac kutu var ama hepsinde aynı gammarus yazıyor.
Ahm marka stick yemde iyi değil. Gammarusunu denemedim.

Omega one yemine ek olarak gammarus için sera raffy I alabilirsiniz.
Raffy I yemde gammarus dışında içinde karideste içerdiği yazıyor.

Karidesler büyük boyutlu ise onları birkaç parçaya bölüp öyle verin yemekte zorlanmasın.

Geri