Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Suda Çıkmıyor ...

umutsahin

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar 2 gün önce aldığım kaplumbağa için çokkkk geniş bir araştırma yaptım ama genede size danışayım dedim kaplumbağam sudan çıkmıyor.Akvaryum alacağım bugun yarın herşeyi temin edeceğim büyük ihtimalle.Ama kuru bölge için ısıtıcıyı alamama gbi bir ihtimalim söz konusu (almayı düşünüyorum) eğer herşeyini düzgün temin edersem yemlerini yer mi ve kuru bölgeye çıkar mı ? ve bu kuru bölge ısıtıcısının fiyatları nedir söyler misiniz lütfen? son olarakta ultra viyole ışınlarını bu kuru bölgenin üstündemi tutacağım(yani ısıtıcıyla bir mi?) yoksa ayrı bir bölüme mi koymam lazım beni aydınlatırsanız çok sevinirim :)

Cvp: Kaplumbağam Suda Çıkmıyor ...

evet herşeyi temin ederseniz kuru alana bir kaç gün içinde çıkar ama ilk birkaç gün alışması lazım kuru alanı ısıtmak için uv-b lamba gerekir fakat ben şuana kadar en az 70 milyona gördüm eğer alırsanız mutlaka uv-b alın ama bütçeniz yetmesse uv-a da alabilrisiniz 15 tl den yada onun yerine kuru alanı ısıtmak için normal 5 tl ye spot lambada alabilrisiniz evet bu ışınları tam kuru alanın üstüne tutunuz suya gelmesse iyi olur çünkü suyu ısıtabiliyor 30 yada 34 dereceye kadar çıkabiliyor ben böyle bir problem yaşadım unumayın kuru alan sıcaklığı ideal 32 derece olmalı

Isıtıcı derken bir su ısıtıcısı olur, bir de kuru alanı ısıtmak için lamba kullanılır. Su ısıtıcısını mutlaka almalısınız. Sabit 28 dereceye ayarlarsınız. Kuru alanın üzerine de uvb lamba alabilirseniz iyi olur, bütçeniz kısıtlı ise yaz aylarında güneş problemi olmayacağı için erteleyebilirsiniz. Isıtıcı lamba olarak da en basiti 25-40 wattlık ampulle bir masa lambasını kuru alana tutturmak. Su sıcaklığı uygun olursa ve bir kaç gün alışma süresi de geçerse kapluşunuz yemek yemeye başlayacaktır.
Kuru alan ısısı su ısısından düşük olursa kuru alana çıkmaz kaplumbağa. Yerinde yeni olduğu ve korktuğu için de çıkmıyor olabilir ki bu daha kuvvetli bir ihtimal :)

1.Kapluşu yeni aldıysanız suyun içinde durması normal.Çünkü sizden korkuyordur.Kapluşlar suyun içinde kendini daha fazla güvende hisseder.Alışınca kuru alana çıkmaya başlayacaktır.
2. mailto:/forum/Konu-uv-a-ampul.html
3.Linkde hem uvb hemde spot lamba özelliği olan bir lamba var: mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=7708
4.UVB kuru alanda olsa iyi olur.
5. mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=1228 linkde uucuz uvb var (SERA)

peki uvb lamba alamadım diyelim güneş ışığına da çıkaramıyorum diyelim (ki kışın böle olacak sanırım) d vitaminini ağız yoluyla veya başka birşekilde sağlasam olurmu ??

Bu b1,b2 gibi vitamin değil.d3 vitaminin işe yaraması için ya güneş lazım ya da uvb lamba.Bu ikisi de d3 vitaminini sentezler.Bu da kapluşunuzun daha sağlıklı olmasını kabuğunun sertleşmesini... sağlar.

anladım tesekkürler

uvb miz yok ve güneş ışığına da çıkaramıyorsak d3 vitamini ve kalsiyum takviyesi yapmalıyız.

Bende onu demiştim ama WOSWOS arkadaşımız olmaz dedi :S

umutsahin' Alıntı:
walla bende onu demiştim amaaa WOSWOS arkadaşımız olmaz dedi :S

Ben öyle demek istemedim doğal yollarla alınan d3 diyorum.Vitamin ve devit3 verirseniz tabiki olur.

Tabii ki uvb yi direk güneş ışığından alıp d vitaminini doğada olduğu gibi kendi sentezlemesi en iyisi ama imkanlar yetersiz ise devit3 ya da kaplumbağa vitamini kullanmalıyız bununla birlikte düzenli olarak yumurta haşlama suyu, yumurta beyazı, gaga taşı vererek kalsiyum takviyesi yapmalıyız.

çok sağolun yarın akvaryumunuda alıcam 50 cm eninde 45 cm boyunda akvaryum iidealmi :) 20 en fazla 30 cm su doldurmayı üstünüde kuru alan yapmayı düsünüyorum olurmu ?

Hayırlı olsun.Yapınca fotoğraflarını koyarsın artık :D

Akvaryum şimdilik yeter ama imkanın varsa şimdiden büyük al derim.Ayrıca kapluşlar iyi yüzücüdürler bu yüzden su seviyesini yükseltebildiğin kadar yükselt.

Bu ölçüler kaplumbağanız için 1-1,5 sene yeterli olur. Sonra tekrar akvaryum almanız gerekir. Yer probleminiz yoksa 80x50x50 ya da 100x50x50 cmlik bir akvaryum alırsanız bir daha değiştirmezsiniz. Söylediğiniz boyutlarda alırsanız da mümkün olduğu kadar yukarı yaparsınız kuru alanı. Tabii firar edemeyeceği şekilde :)

sağolun valla 2 gündür hiç bişe yemiyorlar.Araştırdım akvaryum şart bizi bir plastik kutunun icçnde yaşatmaya calıstıklarını dusununce kesin karar aldım o zaman ben baya yükselteyim suyu ama kulakları kırmızı değil pet shopdaki adam zamanla kızarır dedi benimki beyaza çalıyor hafif :D

Birden fazla kaplumbağanız varsa daha az idare eder bu ölçülerde akvaryum. Kulakları kırmızı derken yanaklardan bahsediyorsunuz değil mi? Fotoğraf ekleme imkanınız varsa görmek isterim ben de merak ettim yanaklarını :)

ancak işte daha yeni aldım öğrencem yanakmı kulakmı :D:D yarın ancak ekleyebilirim fotoları :)

Tamam merakla bekliyoruz o zaman fotoğrafları :)

3084.jpg

3096.jpg

Buyrun arkadaşlar tmm hani alttakinin yanağı hafif kırmızıya çalıyo ama üsteki hiç kırmızı gibi gelmedi bana yorum sizde pet shop cu zamanla kırmızılasır dedi ama bilmiorum :)

Kırmızı yanak :D
Büyüdükçe yanaklarında ki renkler canlanacak :D
Benim yavrunun yanakları da bu renk :)

Geri