Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Sürekli Kuru Alanda Duruyor!!

anlmrsn

Yeni Üye
Merhabalar Arkadaşlar, Sabah Kaltığımda Kaplumbağamı Adasına Çıkmış Ve Sırtı Aşırı Bir Şekilde Kurumuş Bacaklarını Açmış Kafası Dışarda Bir Şekilde Buluyorum. Ve Son Günlerde Hareketsiz Bi Şekilde Duruyor.Bu Durum Normalmidir?

Konu başlığı içeriği kısaca açıklayıcı nitelikte olmalıdır/tubidik

Cvp: Cevat'ın Ne'si Var?

Kaplumbağanıza ölüm fanusunda bakmakla maalesef onun hasta olmasına neden olmuşsunuz.
Soğuk su kaplumbağaları hasta eder.
Yem yememe, kuru alanda fazla durma, sesli nefes alma gibi belirtiler varsa akciğer enfeksiyonu olabilir.
Ona yapabileceğiniz en büyük iyilik güzel bir yuva hazırlayıp biran önce tedaviye başlamak.

Başlığınızı içeriği kısaca açıklayacak şekilde düzenleyin lütfen.

Arkadaşlar Yardımcı Olacak Kimse Yokmu?

Yanlış anladınız galiba başlığı düzenleyin demiştim.
Kaplumbağalar kuru alana çıkıp kururlar bu esnada bacaklarını da gererler. Ancak sürekli kuru alanda durmak, burda kuruyup kalmak, yem yememek, hareketsizlik, alt kabukta pembelik vs. hastalık belirtileridir. Kaplumbağa bahçesi diye satılan ortası palmiyeli kapların diğer adı ölüm fanuslarıdır. Bu ortamda yaşayan kapluşlar er ya da geç hasta olurlar. Bir çoğu hastalığı atlatamaz hayatını kaybeder. Sizin şu an kapluşunuz için yapabileceğiniz en iyi şey imkanınız varsa kaplumbağalardan anlayan bir veterinere götürmek ve bir akvaryum, ısıtıcı ve filtre almak. Veteriner ilaç tedavisi başlayacaktır. Geçmiş olsun.

Kaplumbağam Sürekli Kuru Alanda Duruyor!!

Moralinizi bozmak gibi olmasın ama bende bir kaplumbağada bunları yaşamaştım ve kaybetmiştim :( Fakat ben en başından beri akvaryumda bakıyordum.

Cvp: Kaplumbağam Sürekli Kuru Alanda Duruyor!!

Ben de bu sorunu yaşamıştım ve forumda araştırdım tedavi yöntemini buldum ve iyileşti.
Ben;
*Suyu 30 derece yaptım
*Vitamin takviyesi yaptım
*Akvaryumun 3'de 2'sini bir bezle örttüm(içerisi ısınsın diye)

bunları yaptım iyileşti,fakat herkesin kapluşu aynı değil bunu da belirtmek isterim.

genç kaplumbağa; Kaplumbağa Bahçesi Denen Bir Yerde Bakıyorum Fakat Memlekete Gidince Bir Akvaryum Yapıcam.Bugün Tetra Yem Aldım Ayrıca Kabuk Sertleştiricisi Aldım.Umarım Düzelir Ya...

Siz genç kaplumbağa'ya yazmışsınız fakat internetten baktığıma göre ölüm kaplarından bir farkı yok.

Kabuk sertleştiricisi vermeyin kimyasallar gözüne kalıcı hasar verir acmadıysanız vitamin verin.

Açtım Sırtına Sürdüm Bi Zararı Olurmu Ki? Ayrıca Pet Shop Sahibi Tetra En İyi Yem Diye Verdi İyimidir.Gerçi Onuda Yemiyor Ama

Tetra iyidir doğru söylemiş petshop sahibi :) Kabuk sertleştiriciler suya girince salınım yapıyor ve kapluşun gözlerinde enfeksiyona neden olabiliyor. Hiç gereği yok. Düzenli güneşe çıkarın, yumurta haşlayın, haşlama suyunu ılıyınca kapluşun suyuna ekleyin, haşlanmış yumurtanın da beyazını yedirin. Yemek yememesi önemli bir problem. Bir an önce ısıtıcı alsanız keşke.

Memlekete bir gideyim hemen alıcam bi akvaryum ile ısıtıcı

Geri