Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli uyuyor

Winchesterr48

Bronz 3 Üye
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
78
Merhaba arkadaslar kaplumbağa aldım 2 adet akvaryumu ısıtıcısı filtresi kuru alanı tepe lambası mevcut alalı 2 gün oldu birisi gayet normal yemini yiyor yüzüyor fakat diğeri zorla yem yediriyorum resmen sürekli durgun vaziyette bekliyor bazen uyuyor bazen uyumuyor fakat yüzdüğünü görmedim ne yapmam lazım tesekkür ederim
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor

Parazit olabilir mutlaka gostermelisin
 
Kabuk boyları 3-4 cm burda gösterebilceğim bir veteriner yok ayrıca parazit düşüncesine neden basvurdunuz
 
Farklı ortama giren hayvanlarda adaptasyon süreci olur. Bazısı hemen adapte olurken bazıları 15 güne kadar iştahsızlık gösterebilir.

Kabuk boyları ne kadar?
 
Winchesterr48' Alıntı:
Kabuk boyları 3-4 cm burda gösterebilceğim bir veteriner yok ayrıca parazit düşüncesine neden basvurdunuz
Başıma geldi o yüzden..

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor

Kabuk boyları 3-4 cm daha yavrular hasta olup olmadığınıda anlayamıyorum o yüzden ne yapcagımı bilmiyorum
 
Altta boyları yazmışsın dikkat etmedim.

Hayvanı takip et
-kuru alanda durma sıklığı fazla mı,
-halsizlik var mı, kuru alana çıkarken zorlanıyor mu,
-yüzerken yalpalama ve suda durduğunda sağa veya sola doğru eğik mi duruyor, gerekirse hayvanı suya koyup yüzmesine bak. Yüzerken panikleme kuru alana çabuk dönme isteği var mı, bu derin su psikolojisi kaynaklı da olabilir,
-Kuru alanda dururken gözlerini sürekli kapıyor mu yoksa seni takip mi ediyor.
-nefes alıp vermede ses veya yüzme sonrası nefes nefese kalma var mı,

Bunlara bak, hayvan hasta değilse gereksiz antibiyotiğe maruz kalmasın.

Vitamin var mı, yemleri neler? Açık yem mi aldın kapalı kutu mu? Bu hayvanların tükürük bezi yoktur, suda yemlerini yerler. Kuru alanda verdiysen yemede zorlanır yada yiyemez.
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor

Kuru alanda kaldımı fazla duruyo fakat bazen kuru alana tutunarak suda fazla kaldığıda oluyor yüzmüyor 1-2 kere gördüm onda da hızlı hızlı kuru alana geri dönüyor yalpalanma yok fakat uyurken göz kapağı beyaza yakın yemde örneğin bugün cok az yedi genelde uyur vaziyette hep petshoptan aldığımda gayet hareketliydi


Cevremde götürebileceğim bir veteriner yok anlamadıklarını biliyorum yanlış ilaç tedavisine mağruz kalmasını istemiyorum 1 kere başım yanmıştı o yüzden
 
Göz kapakları şeffaftır. Bu gözleri kapalıykende hareketleri görmelerini sağlar. Dikkatli bak eğer göz kapağı içinde beyazlık net görülüyorsa bu bu iltihaptır.

İltihap ise eczaneden genta damla al. Sabah akşam her iki göze 10 saniye arayla ikişer damla damlat. Sabah akşam ise birer damla ağzına. Ağzını açmaz ise ruj sürer gibi ağız çevresine iki defa sür. Ağzına bir miktar girecektir. Yalnız ilacın ucunu değdirme değerse hemen sil. Stick yem yiyor ise ona bir damla damlatıp emince ağzına sığacak oranda kırıp verirsin.

Hareketli olması canlı sağlıklı olduğunu göstermesi ile birlikte bu aşırı enerji harcaması sebebiyle bünyeyi zayıflatır ve üşütmeye açık bırakır.

Hayvanda derin su psikolojisi de var. Akvaryumun diğer ucuna da tutunabilecekleri bir yüzeye yakın bitki, dekor veya cama vantuzla tutturulmuş bir tünek yap. Hayvan korktuğu için kuru alandan fazla uzaklaşmak istemiyor.

Derin su harici su içinde korkutacak renkli ve\veya şekli farklı bir dekor, malzemede suya girme konusunda korkutur.
 
Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor

https://hizliresim.com/Rrg66R
https://hizliresim.com/pb5YYa
Geçici olarak akvaryum ve tosbikler bunlar bugün cok sükür yüzmeye başladı yemde yedi gözlemlemeye devam edeceğim :)


https://hizliresim.com/y6GnAj
Hareketli olan benden cok cekiniyor fakat bu hiç cekinmiyor masallah su seviyesinide zamanla arttırıcam yeni geldiler bir süre yüzmeye alışsınlar diye düsünüyorum
 
Su seviyesi uygun. Hayvanlar rampadan rahat çıkabiliyor değil mi? Eğer kayarlarsa halı kaydırmaz koyabilirsin.

Su yüzeyine yakın ipek yapraklı yapay bitki bulabilirsen al. Hem üstüne tutunurlar, hemde saklanma anlamında rahatlatıcı etkisi olur.

İç filtreyi su yüzeyine yakın duracak şekilde az biraz indir. Hayvanlar üstüne çıktığında gövdeleri su içinde kalacak gibi. Zaman içinde üzerine otururlar. Dinlenir yada uyurlar.

Hayvan kendine gelmiş demekki. Eğer eski haline dönmez ve gözler temiz ise ilaca gerek yok.

Yemde sera raffy P ve sera raffy I gammarus 6 cm kabuk boyuna kadar yeterli. P içindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunları ayırıp haftada iki öğün ver. Vitamin ve mineral içerir. İştah açıp kırgınlığı alır.

Bir tane derece al. Sera yada jbl marka cam çubuk iç derece uygundur. Her iki markanın ki birbirine benzer. Suyun net ısısını bu belirler. Ayrıca kuru alana yatırıp yatırıp bakarak uygun mesafeyi bulursun. Su 28;kuru alan 32 derece olacak.

Bu hayvan ile yakın temasın oldu. Hayvan zarar gelmeyeceğini anladı. Diğeri ise zamanla alışır. Birbirlerine bakarak bazı şeyleri çabuk öğrenirler.

Yemi vermeden evvel kutuyu salla sesini duyup kutuyu gördüklerinde bu odaklanmayı artırır, sana yaklaşırlar. İkincisi elden besleme de yakınlaşma sağlar. Tersine ele almakta hayvanları uzaklaştırır.
 
Geri
Üst