Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam susuz kalabilir mi?

kartal

Bronz 3 Üye
arkadaşlar kapluşumu hergün ölüm fanusunun içinde güneşlendirmeye çıkarıyorum 1 saat ama hep suda yüzüyor ada ya güneşlenmeye çıkmıyor acaba su koymasam 1 saat güneş altında susuzluktan ölürmüı yoksa o sonradan alışırmı adaya çıkıp güneşlenmeye ?

1 saat kurumaya güneşe çıkartabilirsiniz.Kapluşlar 8 saat susuz durabilirler.Hiç bir sorun teşkil etmez.Sonuçta hem karada hem suda yaşayan hayvanlar bunlar.

Cvp: kaplumbağam susuz kalabilir mi?

Güneşlendirdiğinizde mutlaka gölgelik bir alan da olsun. Güneşin yakmadığı öğleden sonra, ikindi saatlerinde güneşlendirin. Çok bunaltıcı olmayan havalarda susuz da güneşlendirebilirsiniz ama dediğim gibi öğle vakti gölgesiz susuz 1 saat kapluşu güneşe koyarsanız istenmeyen durumlara yol açabilirsiniz.

tamam o zaman ölüm fanusuna gölgelik alan yaparım istediği zaman girer çıkar oh rahatladım sağolun

Geniş bir leğene de koyabilirsiniz. Ölüm fanusundan kaçma ihtimali olabilir.

Evet tuba hanım haklı gölge yapmanız şart.

yok benim ki ufak 4 aylık kaçamaz

Kabuğu sertleşmemiş ve hastalığı olan kaplumbağalar hergün 1 saat, diğer kaplumbağaları haftada 2 3 kere toplam 2 saat sabah 9,30-11,00 gibi öğleden sonra 16,00 dan sonra güneşlenmesi yeterli olacaktır.

Leğenin içine kaplumbağanın tamamı suyun içinde kalabilecek şekilde su dolduruyoruz.Leğenin ortasına kaplumbağamızın çıkıp güneşlenebilmesi için kayalar koymalıyız.Yalnız dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de ; kaplumbağamızı güneşlendirirken leğenin bir kısmı gölgede kalmalıdır.Kaplumbağamız güneşten çok bunalırsa kaçıp saklanabileceği gölgelik alanlara ihtiyaç duymaktadır.

Kaplumbağalarınızı güneşin çok fazla etkili olmadığı sabah 9,30-11,00 gibi öğleden sonra 16,00 dan sonra, ışık üzerine doğrudan gelecek biçimde güneşe çıkartmanız faydalı olacaktır.

su koymak şart mı yani batsguer

Su koyulmasının sebebi kaplumbağanın kendi vucüt ısısını koruması için suya girmesi ve su içmesi içindir. Diyorsanki ben kuruturum elimde o zaman suya koymana gerek yok beraber güneşlenirsiniz sonra 10 dakika vücut ısısının denegelemesi için gölge alanda bekletip sonra suya koyabilirsiniz
Peki neden elimde dedim
1 Kaplumbağanızın size alışması ve güvenmesi için
2 Kaplumbağanızın gerekenden fazla kalması durumunda yada hasta olduğunu fark etmemeniz durumunda güneş çarpması, felç geçirmesi, kalp krizi geçirmesini engellemek için
3 Arı, karga vb hayvanların onu kapmaması ve ısırmaması için

tamam elimde besliyeceğim :)

Besleyecek misin yoksa güneşlendirecek misin yoksa her ikisi de mi ? :D

pardon güneşlendireceğim diyecektim ama ben ikisinide yaparım :D

Yalnız güneşlendirirken sıkı sıkı tutun düşmesin betona bir elinizle kabuğunun ortasını kavrayın ve tutun önce biraz huysuzlanır sonra güneşi görünce ayaklarını uzatıp güneşlenmeye başlar. Bir de gözlerini güneşe doğru tutmayın kuyruk kısmı güneşe dönsün birde güneşin dik olduğu saatlerde güneşlendirmeyin.

Ben kapluşu güneşlendirmek için terası kullanıyorum(4 tarafında yüksek duvar var).Terası yıkıyorum kuruluyorum sonra terasın bir kısmını da gölge olacak şekilde şemsiye tutuyorum ve sonra kapluşu terasa salıyorum.O kendi arada güneşe çıkıyor bazen, gölgeye gidiyor.Yani kendi istediği şekilde güneşleniyor.O bunları yaparken ben de sandalyeye oturu onu izliyorum.Sonra kapluşu akvaryuma koymadan önca ılık suyla yıkıyorum ve akvaryuma koyuyorum.Yanlış yaptım bir yer varsa söylerseniz sevinirim.

Ilık suyla yıkamadan biraz bekletin 10 dk ki vucüt ısısı alışsın ortama. su eğer ortam sıcaklığındaysa olabilir. Bir de dikkat edin açıklıkta her türlü hayvan olabilir arı karga gibi bir de gözlerinin güneşle teması olmaması lazım bir de hayvan herhangi bir nedenden dolayı rahatsızlanabilir takip etmekte devamlı yarar var. Ben yere ninjayı hiç koymadım ne kadar yıkasanda yıkamakla her mikrop ölmüyor ne yazıkki ben de elimle güneşlendiriyorum onun için.

Teşekkürler mikrop konusunda haklısınız, ayrıca ben börtü böcek ona zarar vermesin diye onu izliyorum :D

Kendi isteğiyle olmasa bile sağlığı için mutlaka güeşlenmesi gerekiyor. Rahatsız olduğunu zaten kendisi size bir şekilde bildirir.

Geri