Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam tek başına

samet52

SKF Delisi
merhaba arkadaşlar bugün aldım kaplumbağamı yarında akvaryum filtre vb . alıcam yalnız aklımda bir sorun var eczaneye gittiğimde kablumbağa bir sürü balıkla beraber yaşıyordu

ben kaplumbağa yalnızlıktan sıkılır mı diye düşünüyorum yeni kaplumbağa almak istemiyorum rafi (kaplumbağam :) ) nin sıradanlaşmaması için çünkü yeri çok ayrı bambaşka bir kaplumbağa

acaba rafi ile sorunsuz yaşarlar mı mesela japon balıkları veya başka balıklar

Cvp: kaplumbağam tek başına

Belki küçükken anlaşabilirler ama ilerde balıklar sadece yem olur, bu yüzden yanlız beslemelisiniz.

Cex' Alıntı:
Belki küçükken anlaşabilirler ama ilerde balıklar sadece yem olur, bu yüzden yanlız beslemelisiniz.

daha yavru rafi , kaç aylığa kadar yaşayabilirler tek korkum yalnızlıktan stres yapması

kaplumbağayı sakın balıklarla beraber beslemeyiniz...!!! :exclaim: sukaplumbağası genellikle 3 4 kaplumbağayla beslen meli ama alacak paranız azsa (mesela benim öyle)2 veya tek beslenebilir ama ilgi ister..^^

Samet bey, yavru bir kaplumbağa ile balıkların yaşaması çok zor. Kaplumbağanız şu an için balıkları yiyemese de yakalarsa kuyruklarını yer. Canlı yem konusu insanın vicdanına kaldığı gibi bir de balıkları yer ise balıklarda bulunan bakteri ve parazitleri bünyesine almış olur.

teşekkürler arkadaşlar balık konusundan vazgeçti 3-4 kaplumbağa alabilirim ama rafinin sıradanlaşmasını istemiyorum tek başına yaşarsa sorun yok

Eğer kaplumbağanızın uzun süredir akvaryumdaysa yuvasını sahiplenebilir ve yeni gelen kaplumbağaları istemeyebilir.Gelecek kaplumbağalarında karekterinin ne olacağı belli değil.Ama yeterli alanınız varsa isterseniz deneyebilirsiniz.Ama tek bakılması en rahatı olacaktır.

Başıma geldiği için söylüyorum.Benim büyük kaplumbağanın yanında 2 tane yavru kaplumbağa vardı 1 haftada büyük kaplumbağımın kafasında açık yara oluşturdular.Ama uzun süreli tedaviden sonra düzeldi.

tek ona bakmayı düşünüyorum ozaman bugün ona yeni evini sipariş vericem orda daha rahat yaşar umarım :)

Ama isterseniz kaplumbağayla deneyebilirsiniz.Yeter ki alan ikisinide yetsin.Ama problem çıkarsa bilemem :)

Rafinin yerini hiç bir zaman kaybetmemesi için tek beslemeyi düşünüyorum artık bakalım Allah uzun ömürler versin :)

Ben kendimden örnek vereyim benim bir sarı prensesim vardı onun bulunduğu akvaryuma kaplumbağamı koymuştum kapluımbağam küçükken balık onunla uğraşıyordu ısırıyordu vs. vs. sonra kaplumbağam büyüyünce balık yem oldu .

Ayrıca stress atmak felan kaplumbağaların işi değildir , sosyal hayvanlar olmadığı için bir arkadaşa gereksinm duymazlar.[/align]

Kaplumbağanızın ne zamanki avcılık yeteneği gelişirse o zamana kadar yaşar balığınız. Ayrıca bir stres atma söz konusu değildir çünkü kaplumbağalar sosyal değildir hiçbir arkadaşa ihtiyaç duymazlar çiftleşme dönemi dışında.

Cex' Alıntı:
Ben kendimden örnek vereyim benim bir sarı prensesim vardı onun bulunduğu akvaryuma kaplumbağamı koymuştum kapluımbağam küçükken balık onunla uğraşıyordu ısırıyordu vs. vs. sonra kaplumbağam büyüyünce balık yem oldu .

Ayrıca stress atmak felan kaplumbağaların işi değildir , sosyal hayvanlar olmadığı için bir arkadaşa gereksinm duymazlar.[/align]

Kaplumbağanızın ne zamanki avcılık yeteneği gelişirse o zamana kadar yaşar balığınız. Ayrıca bir stres atma söz konusu değildir çünkü kaplumbağalar sosyal değildir hiçbir arkadaşa ihtiyaç duymazlar çiftleşme dönemi dışında.

teşekkürler ben de öyle düşünüyorum artık

sürekli konu açmamak adına burdan soruyorum , kaplumbağa her zaman ışıklı ortamda mı yaşamalı yoksa saat 23.00 dan sonra felan ışığı kapatmalımıyım acaba ?

Evet kapatmalısın.

samet bey öncelikle size söyleyeyim; 23 geç bile 21-22 gibi kapatabilirsiniz. yabancı bir forumda okumuştum, benim odam aydınlık, o yüzden lambamı daha az kullanıyorum.. gün içinde gerekli olan güneşlendirmeyi balkonda yaptırıyorum, akşamada doğru 19-21 arası açık bırakıyorum yetiyor.
diğer konular ise: kaplumbağalar gayet sosyal canlılardır, gene yabancı bir forumda okuduğuma göre.. doğada bile su kaplumbağaları 3-4 kişilik gruplar halinde dolaşıyorlar, sıradanlaşma bence bir sebep değil her kaplumbağanın ayrı huyları var zaten. kuzenim seyhan nehrine 2 kaplumbağa bırakmış :) yıllardır ikisi beraber yüzüyor bırakıldıkları yerden çok uzaklara gitmiyorlar; düşünün bu olay 5 sene öncesinde gerçekleşiyor. sonuç olarak bence kaplumbağalar en az 3lü grup olarak bakılmalı tabi ki yeterli alan varsa

2kaplan' Alıntı:
samet bey öncelikle size söyleyeyim; 23 geç bile 21-22 gibi kapatabilirsiniz. yabancı bir forumda okumuştum, benim odam aydınlık, o yüzden lambamı daha az kullanıyorum.. gün içinde gerekli olan güneşlendirmeyi balkonda yaptırıyorum, akşamada doğru 19-21 arası açık bırakıyorum yetiyor.
diğer konular ise: kaplumbağalar gayet sosyal canlılardır, gene yabancı bir forumda okuduğuma göre.. doğada bile su kaplumbağaları 3-4 kişilik gruplar halinde dolaşıyorlar, sıradanlaşma bence bir sebep değil her kaplumbağanın ayrı huyları var zaten. kuzenim seyhan nehrine 2 kaplumbağa bırakmış :) yıllardır ikisi beraber yüzüyor bırakıldıkları yerden çok uzaklara gitmiyorlar; düşünün bu olay 5 sene öncesinde gerçekleşiyor. sonuç olarak bence kaplumbağalar en az 3lü grup olarak bakılmalı tabi ki yeterli alan varsa

teşekkürler değerli yorumun için ilerde alabilirim yanında anlaşabilecek ama şuan yeni aldım akvaryum 1 kaplumbağaya iyi ama diğerleri için dar olur teşekkürler

Geri