Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam uyurken...

Treαdmill.

Yeni Üye
Kaplumbağalar uyurken ayaklarını salar mı, yoksa normal şekilde mi uyurlar? Kaplumbağa için loş ortam hazırlıyorum, ellerini altına alıyor ve ayaklarını uzatıp salıyor tamamen. Bende öldü sanıp uyandırıyorum her seferinde. Çünkü o kadar salık ve gergin duruyor ki. :D
Ha bir de birşey daha var. Ben foruma ilk kaydolduğumda çok bilinçsizdim, plastik kaplarda besliyordum. 2 gündür bu forumda dolaşıp birşeyler öğrenince anneme akvaryum aldırdım, doğal taşları, bitkileri vs. falan sipariş vermedim daha, sadece kuru bölge, akvaryum ve ısıtıcısı var şimdilik. Çok gecikmeden herşeyini tamamlayacağım. Şu an ısıtıcının suyu ısıtmasını beklemeden direk musluğun sıcak yerinden ılık su koydum. Buharlanma, terleme gibi birşey olmasın diye de ağzını kapatmak yerine ince bir tülbentle örttüm üzerini. Herhangi bir sorun olur mu? Ağzını kapayan herhangi birşey olmadan içim rahat etmiyor.​

Cvp: Kaplumbağam uyurken...

Suya takviyeyi (sıcak - soğuk) kaplumbağa yokken yapın yoksa kaplumbağanız ölebilir veya hastalanabilir.

Alınması gerekenler=Filtre+Spot Lamba+Devit3 ile sağlıklı yemler ve beslenme programı sayesinde kaplumbaganın saglıgını yerine getirmelisin.Isıtıcı ve akvaryuma sevindim.

Kaplumbağalar su içinde ve dışında uyuklarken kollarını ve bacaklarını salıp, gerebilir. Bu onların derilerini gerip, yenilemesi açısından önemlidir. Lütfen kaplumbağanızı uyurken rahatsız etmeyin. Yoksa strese girebilir.

Çok ilginç şekillerde uyuyabilyorlar. Benimkilerden biri bazen bitkilerin arasında dik durup uyurken diğeri kayaların arasına girmeyi seviyor.
Su konusunda ben genelde hazır satılan içme suyu kullanıyorum. 70 lt civarında su mevcut. hergün sabah 1 akşam 1 olarak 2 lt su ilave ediyorum. Buharlaşma çok oluyor :)
Musluk suyuna pek güvenmiyorum.

Ayak sallamadan ne kasdettiğinizi anladm sanırım. Birgün kaplumbağam kuru alanda uyurken ayağını sallıyordu denk geldim hatta videosu var herhangi bi kötü şey söz konusu deil :)

Geri