Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yatık duruyor

zekai1998

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam yemek yerken veya bişey yapmıyınca yatık duruyor ama yüzmüyor nedeni nedir? :59: :59:

Cvp: Kaplumbağam yatık duruyor

Yatık durmak akciğer enfeksiyonu belirtisidir. İştahı nasıl? Kuru alanda çok duruyor mu?

Önceden pek yemek yemezdi ama şimdi baya iyi yiyor kuru alanda sadece 1 dk oda kumda bırakıyorum çok seviyor oynamayı

Yatık durmasından kastınız nedir peki? Sağa ya da sola doğru yamuk mu duruyor demek istiyorsunuz?

Bence bir veterinere gidin. Kapluşunuz hasta olabilir :'(

Jadeite' Alıntı:
Yatık durmasından kastınız nedir peki? Sağa ya da sola doğru yamuk mu duruyor demek istiyorsunuz?
Evet dururken veya yemek yerken bazen sağa doğru yatık duruyor bazende normal duruyor hiç bir eksiğide yok :'(

22 tane kaplumbağam var demiştiniz. Hepsine aynı ortamda bakmaya devam ederseniz daha çok yan yatar kapluşlarınız. :(

-Ezgi-' Alıntı:
22 tane kaplumbağam var demiştiniz. Hepsine aynı ortamda bakmaya devam ederseniz daha çok yan yatar kapluşlarınız. :(
Çoğunu arkadaşlarıma verdim şimdi 8 tane kaldı ondan problemim yok

22 kaplumbağa mı şaka mı bu? Yoksa 2 yazacağına arkadaş yanlışlıkla 22 mi yazmış :)

zekai1998' Alıntı:
-Ezgi-' Alıntı:
Çoğunu arkadaşlarıma verdim şimdi 8 tane kaldı ondan problemim yok

Umarım arkadaşlarınız iyi bakar.Ve yanlış yazmadım doğru okudunuz. 22 kapluş.

Peki akvaryumunuz kaç litre? Alet ve ekipmanlarınız tam mı?

Jadeite' Alıntı:
22 kaplumbağa mı şaka mı bu? Yoksa 2 yazacağına arkadaş yanlışlıkla 22 mi yazmış :)

Peki akvaryumunuz kaç litre? Alet ve ekipmanlarınız tam mı?

düne kadar 22 kaplumbağam vardı şimdi arkadaşlarıma verdim 8 tane kaldı akvaryumum 250 lt alet ve ekipmanlarım tam sadece filitre eksik onuda aldım

Kapluşlar yavru mu? En fazla 1 sene idare eder o akvaryum sizi. Sonra 800 litrelik bir akvaryum yaptırmanız gerekecek :) Kapluşunuzun şu an için hareketleri normalse ve yemini de yiyorsa bence korkacak bir durum yok. Yan durması filtreden yani su akımından kaynaklanıyor da olabilir. Ama siz her ihtimale karşı su sıcaklığını 30 dereceye ayarlayın ve bol bol vitamin takviyesi yapın.

Jadeite' Alıntı:
Kapluşlar yavru mu? En fazla 1 sene idare eder o akvaryum sizi. Sonra 800 litrelik bir akvaryum yaptırmanız gerekecek :) Kapluşunuzun şu an için hareketleri normalse ve yemini de yiyorsa bence korkacak bir durum yok. Yan durması filtreden yani su akımından kaynaklanıyor da olabilir. Ama siz her ihtimale karşı su sıcaklığını 30 dereceye ayarlayın ve bol bol vitamin takviyesi yapın.

Benim için fiyatı önemli değil yeterki hayvanlarım sağlıklı olsun. su sıcaklığı 28 dereceydi 30 ayarladım şimdi vitaminlerinide biraz önce verdim.Kaplumbağlarım biri 2 yaşında diğerleri kaç yaşında bilmiyorum direk ben petshoptan 2 yaşında aldım diğerlerini sormadım kaç yaşında diye

Diğerleri yaklaşık kaç cm öyle sorayım o zaman?

2 tanesi 5 cm diğerleri 6 cm

2 yaşında olan kaplumbağanın boyunuda yazıyım mı?

Boyutları büyük 250 litrelik akvaryum yeterli gelmiyor olabilir. İmkanınız varsa en kısa zamanda 800 litrelik bir akvaryum yaptırmanızı öneririm. Yakında yer kavgası ve rekabet olacaktır. O yer onlara dar gelmeye başlayacaktır.

Yarın giderim yaptırırım 2 güne yapıyolar zaten. şimdi kaplunbağlarım kaç yaşında?

5-6 cm ise tahminen 7-8 aylık falan olmalılar.

Bide kaplumbağların bazılar hep üst üste duruyo ayırıyorum tekrar çıkıyolar nedeni nedir ?

Geri