Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yem yemiyor ve ekipmanım yok

ultrAslan1905

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar benim 2 tane kaplumbağam var. Onları ölüm fanusunda besliyorum. Bu durumdan hiç memnun değilim anneme ve babama bu durumu danıştım cam bir akvaryum,ısıtıcı,filtre,uv lambası gibi ürünleri almak için ama kaplumbağaları aldığımız pet shop hiç bir şeye gerek yok böyle bakın dediği için babam istemiyor :( Arkadaşlar ne yapmalıyım :ff: Kaplumbağalarımdan birisinin sağlığı gayet yerinde ama bir tanesi şu son iki gündür yemeğini yemiyor :( Arkadaşlar ben çok üzülüyorum ne yapmalıyım :(

RE: Acill Yardımmm !!!

Acil yardim diye konu acmal yasak heralde benimkilerde sicak karsilamadi akvaRyumu ben saklama kabi aldi. Buyuk kuru alan yaptim iitici alcam guzel olcak insallah sende bole yap :) en. Kisa zamnda akvaryum alcm ben sende zorla al

Mobiden yanlis yazmisim ozür :)

Fanus yerine akvaryum alamiyorsan buyuk saklama kabi almalisin . Derin olsun. Kuru alanda yapabilirsin hem. Bi masa lambasiyla 60 wattlik felan suda isinir kuru alanda yani benim isiticim filtrem felan yarin geliyo . Suan su 25 derece yani idare edebilirsin

Cvp: Kaplumbağam yem yemiyor ve ekipmanım yok

Çok teşekkür ederim. Normal plastik kap alsam ( büyük ) içine küçük silis kup koysam kuru bir alan yani bir taş koysam nasıl olur. Kapuşları zaten her gün yeterli miktarda güneşe çıkartıyorum. Isıtıcı şart mı :ff: Bir de neden yem yemiyor benim küçük Pekmezimmm :((((

Suyun yuksekligi nasil ? Belki o yuzden yemiyor olabilir. Buyuk bir kap olursa ''idarelik'' olabilir. Bu sure zarfinda aileni ikna etmeye calisabilirsin idare edebilirsin plastik kaplada yani. Kuru alana gelince tas da olabilir cd kabindan da yapabilirsin kum da iyi olur.

Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası hayati ekipmanlar. Olmazsa olmaz. Babanız buradaki önemli konuları okuyup pet shopun hatalı yönlendirmesinden cayacaktır. Bu tavsiyemi iletin. Çünkü herkes bu hayvanların doğasındaki ısı ve davranış biçimlerinin fanusta sağlanamayacağını kolaylıkla anlar. Suyun temiz olması gerektiğinin zaten ayrıca belirtilmesine gerek yok.

Sık ve komple su değişimi hayvanın sürekli yeni suya adapte çabasıyla uğraşıp bitkin düşmesine sebep olur. Bünye zayıf düşer. Filtresiz fanusta zaten suyu sıklıkla komple değişmek gerekirki temiz kalsın.

Özellikle su ısısı ve kuru alan durumu yem konusunda direk etken olmuştur. Soğuk su metabolizmanın yavaşlamasına sebep olur. Bu hayvanlar soğukkanlı. Kuru alanda güneşlenerek metabolizmalarını düzenlerler. Buda öncelikle sindirim, iştah gibi konularda direk bağlantılıdır.
Ayrıca soğuk su ve kuru alan hastalık sebebidir. Bu çok daha zor bir süreç anlamına gelir.

Ha bu arada suyun en az 25 derece olmasi gerektigini duymustum . Yani soguk su hasta eder onlari. Sonradan ugrasmak istemiyorsan simdi lamba alman daha iyi. Isitici alana kadar idare edebilirsin hem.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuyu okumasını sağlarsanız faydası olur eminim.

Bu petshopçuların çoğu cahil ya Daha nasıl kaplumba bakılcağını bilmiyolar bide yanlış bilgi veriyolar Senin babanda ona inanıyor :realmad: Baban almıyosa sen al harçlığını biriktin al Madem aldın hayvanı bakcaksın en iyi şekilde. Babana Kaplumbağa uzmanı @AEK in yazdıklarını okuttur öğrensin o da nasıl bakılacağını cimrilik yapmasın yazık masum kaplumbaya hem aç hemde üşüyodur şimdi. ısıtıcısı bile yok :breh:

Venom herkes bilincsiz biliyo musun ? Arkadasimin da kaplumbagasi var kucucuk bir fanusta besliyo yazik.

Teşekkürler venom, daha öğrenmeye devam. Yumurta alırsam ileride uzman olurum sanırım :) Ama bu ilk bilgileri herkes öğrendimi uygulamalı tabiki. Yolun başındaki zorunlulukları atlamamalı.

Şeyma bilinçsizlikle beraber hazırlıksız olmakta etken. Ama buda hayvan almadan önce ne gerekir konusunu araştırmadığımızdan kaynaklı. Tabi bu kadar ekipman gerekince bir çok kişi bocalıyor. Bu mazeret değil ama izlenen yoldaki hatanın boyutunu gösteriyor. Tabi hayvanın hayat ve yaşam standarlarına değer vermeden hareket edende çok tabi. Bu kişilere yorum yapamıyorum.

Bugun yine konustum yine anlamadi. Hatta bir arkadasim ver seyma baksin olucek hayvan napiyosun sen ya ? Dedi. Eziyet ediyorum dedi guldu. Gereksiz amacsiz beyni bos olduguna kanit gosterdi resmen. Cildircam sinirden eziyet diyo ya ben dokunmaya kiyamiyorum o eziyet diyo

Onun için yapacak bir şey yok. Merhameti olmayan bunu sözle kolay anlamaz. Zamanla inşallah bu duygusu gelişir. Hayvana çok üzüldüm, yazık.

Daha bebek ya. Ama yapilacak birsey kalmadi bin kere konustum ustelik tum arkadaslarim teki haric akvaryuma gerek yok ben kucuk bi kapta besliyodum dediler. Tum gun onlara anlatmaya calistim ama anlamadilar.

sanırım yaşın ufak paranı biriktirerek ekipmanları alabilirsin yada forumda bulunduğun şehirden sana yardım etmek isteyen arkadaşlar olabilir onlardan kullanmadıkları ekipmanlarını alabilirsin.bazı arkadaşlar olaya çok sertçe yaklaşmışlar senin suçunmuş gibi ama üzülme yavaş yavaş para biriktir abicim iyi şanslar:smile:

Plastik kap, ısıtıcı ve lamba en acil şekilde ucuza tedarik edebileceğin şeyler. İstanbul'daysan yem takviyesini yapabilirim elden geldiğince ancak diğerlerini para biriktirip alman en kısa zamanda iyi olacaktır. Para biriktirene kadar yakınlarda oturan ve ekipmanı tam olan birisine emanet olarak da bırakabilirsin.

Geri