Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam yem yemiyor, yüzmüyor

engin1

Yeni Üye
Katılım
19 Nis 2017
Mesajlar
4
arkadaşlar merhaba. geçen hafta 2 tane su kaplumbağası aldım. akvaryumum 65*25*30 ebatlarında. suyun sıcaklığı 28 derece. kuru alan var. filtre ve lamba yok ama onları da bugün halledicem. 2 gün önce akvaryumun suyunu değiştirene kadar kaplumbağalarım gayet hareketliydi. yemlerini de iştahlı iştahlı yiyiorlardı. ama suyu değiştirdikten sonra kaplumbağalardan biri yem yememeye başladı. akvaryumda mango kökü var. onun üstünde duruyor devamlı. kafası dışarda vücudu içerde. diğer kaplumbağa da sorun yok. gayet hareketli. yemini de yiyor. sorun ne olabilir.
 
Su değişimi emsal sıcaklıktaki su ile olmalı. Daha soğuk su koyduysan hayvan üşümüştür. Bu yavru kaplumbağalarda risklidir akciğer enfeksiyonuna çevirebilir. Lambayı bugün alıp kur hemen hayvan ısınıp kendine gelsin.

Lambada ya kıskaçlı yada deveboynu kullanabilirsin. Ampul lamba max ne kadar kaldırıyorsa o kadar olacak. 40 ya da 60 watt armut ampul. Tercihen soft yani buzlu camı olsun. Duyu E27 büyük duy olsun. Bundan bulma olasılığın fazla.

Marka olarak farketmez. Yalnız bauhaus olan bir yerde isen ecolite marka 42 ve 52 W tasarruflu halosoft ampul var. Diğer markalardakiler 3 tl civarı ecolite 6-7 tl civarı.

Mesafesini 15 cm'den ayarlayıp hemen altına hayvanı ikame kibrit kutusu yada o ayarda birşey koyup üstüne cam derece yatır yarım saat sonra bak. 32-33 aralığını bulduğun nokta uygun mesafedir.

Filtrede 600-650 lt/h debili ve tercihen hava kabarcığı veren bir filtre alacaksın.

Hayvan lamba altında ısınsın bir iki güne kendine gelir.

Vitamin damla da faydalı olur. Bunda da tercihimiz başta sera reptilin ve jbl aqua'dır. Bunlar kaliteli ve biraz pahalıdır. Diğer markalarda içerik yapay konsantrasyon azdır. Bu ikisini bulamazsan diğerlerinden birini alabilirsin. Hayvanı kafa yukarıda dik tutup her gün bir damlayı ağzına damlatacaksın. Ağzını açmaz ise 10-20 saniye kadar bir ara ile iki defa ağzına ruj sürer gibi sür. Bir miktarı girer. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar. Sadece yarın sabah ve akşam iki öğün yap.

Kabuk sertleştirici yada diğer adıyla kabuk jeli sakın alma.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I uygundur.
 
Vücudunun su içinde olması iyi bu şekilde ısısını korur.
 
Teşekkür ederim ilginiz için. Dediklerinizi yapicam. Inşallah iyileşir
 
Cvp: kaplumbağam yem yemiyor, yüzmüyor

benim kaplumbagamda da bi iki haftadir yem yememe suda yuzmeme mango agacinin altina saklanma var sadece lamba yaninda cikiyor onun disinda hep saklaniyor nedeni ne olabilir 5  boyunda
 
Saklanma yada kaçma isteği hayvanı ele alma fırçalama gibi durumlardan uzak durma, kendini korumaya alma amaçlı. Veya akvaryum ya da akvaryum dışı bir durumdan ürkme sebebiyle de olabilir.

Ama iştahsızlık hastalıkla alakalı olabilir. Mevsimsel geçişle pek alakası yok. Vitamin damla var ise her gün bir damla ağzına damlat. Lamba 07:00-19:00 hatta 20:00'ye kadar yanık kalsın. Geceleri de kuru alanda durma isteği var mı ?

Su ve kuru alan uygun ısıda mı ?

Her gün elindeki her yemi dene. Birer tane at. Dibe inen olursa 5-6 saat beklesin. Su üstüne çıkmak istemiyorsa diptekini yemeye çalışabilir.

Son olarak haşlanmış yağsız kıyma denemesi yap.
 
Cvp: kaplumbağam yem yemiyor, yüzmüyor

isgi actigimda kuru alana cikiyo hic bir sekilde suya girmiyo 
uyurken kuru alana cikmiyo suyun icinde oluyo hep 
en son et vermistim ondan sonra bu hale geldi yem verdigimde gidip yemi kokluyor ama yemiyo etin bi etkisi olabilir mi yada et yemek istiyor olabilir mi



suyu 28 derece
 
Tamam durum anlaşıldı. Etin tadını alınca yem yeme isteği kalmamış. Bu inatlaşma bir hafta kadar sürebilir.

Kuru alanda uzun süre kalması ya açlığa bağlı halsizlikten yada üşüttüğü için.

Neyse kıyma ver. Yesin güçlensin. Öncelik bu. Yemi de denersin. Önce yemi ver yemez ise kıymayı verirsin. Gammarus yoksa al. Yeme geçişte gammarus kolaylık sağlar.
 
Geri
Üst