Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

Uralc92

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2012
Mesajlar
10
evet arkadaşlar başlıktaki gibi. nisan 2012 de 3 adet kaplumbaga aldım. önce yuvaları 40 litrelik ufak bir tanktı. ısıtıcıları, kuru alanları herşey mevcuttu. 3 ü de ufaktı 2-3 cm kadar. daha sonra mayıs ayında 200 litrelik bir tank aldım ve 3 ünü de oraya koydum. gene sıcaklık 28-29 derecede sabit kuru alanları var vsvs.

bu 3 kaplumbagamdan 2 tanesi büyüdüler 5-6 cm vardırlar sanıyorum. fakat 1 tanesi hiç büyümedi hala geldiği boyda. bu yüzden hatta diğerleri bunu rahatsız ediyordu dolayısıyla onu aldım eski 40 litrelik tankına koydum. gene sıcaklık sabit, kuru alan, lamba herşey var

bu ufak olan kaplumbagam yazın hemen hemen 1 ay çok az yemek yedi çok yavaşladı falan fakat son 6 aydır canlı, yüzüyor, yem yiyor ama hiç büyümedi hayvan. yan yüzme, baloncuk çıkarma falan yok agzından burnundan fakat anlamadım gitti. tek tuhaf olan şey kuru alanda durmayı sevmesi. genelde orada duruyor ama suya girip yüzüp yemek de yiyor, oraya buraya da gidip bakıyor ama hayvan büyümüyor. bir de kabugunun arka tarafları hafif yumuşak ama ufak kaplumbagalarda zaten normal oldugunu biliyorum.

şimdi size sorum şudur ben bununla ne yapayım? red eared slider larda cücelik gibi birşey var mıdır mümkün müdür bu?

yem olarak Tetra ReptoMin ve OmegaOne kullanıyorum. haftada birkaç kere gammarus-shrimp veriyorum. büyükler yeşillik falanda yiyor ufaklık sadece havuç seviyor. ayrıca haftada 1 vitamin döküp, Rep-Cal D3 lü toza bulayıp veriyorum hayvanlarıma. büyük tankta 1 tane cuttlebone hep hazır, küçük kaplusuma da hergün calcium + cuttlebone lu veriyorum yemlerini.

lütfen bir yorum yapın gerçekten artık sinirim bozulmuş durumda. teşekkürler[/align]


şüphelendiğim durum da belki bagırsaklarında bir parazit olabileceği ve kaplumbagamın yediği yemlerin proteinini falan sömürerek onun küçük kalmasına neden oldugu. bilemiyorum cahilce bir düşünce mi bu ama başka birşey aklıma gelmiyor. fakat akvaryumunda yumurta, kurt falan görmedim hiç

cidden anlamıyorum neden böyle. ayda 1 balık veriyorum canlı yesin diye 3 ü de. bizimki kendisinden büyük balıgı yiyip büyümüyor var mı böyle birşey ya :ff:
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

cücelik var mı yok mu bilmiyorum ama bence size en doğru bilgiyi veteriner verebilir bir veterinere danışmanızı öneririm belki hayvanın bir rahatsızlığı vardır
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

Daha az yüzmesi bir etken olabilir. Bu yem yemediği dönemde vücut yıpranmış ve farkettirmeden bir hastalıkla savaşmış olabilir. Bu daha büyük bir sebep olarak gelişme gecikmesine sebep olabilir. Hergün kalsiyum vermenize gerek yok bence. Fazlası da uygun olmaz. Bir rahatsızlığı şu an için yoksa bence boy atmaya başlar. Diğer akvaryumda daha rahat hareket edip öğünlerini eksiksiz yerse büyüme aşamasına geçebilir. Belki milyonda birdir ama cüce kalma gibi bir kalıtımsal rahatsızlığı olacağını sanmam. Bünyeye göre, hareketliliğe göre büyüme oranları değişiyor. Bir yıldır bende olan aynı boyda gelmiş iki kaplumbağam arasında yaklaşık 2 cm fark var. Hastalık geçirmediler, aynı yemleri yaklaşık aynı oranda tüketiler. Ama biri çok hareketli diğeri sakin ve gizlenmeye seven bir karakterdeydi.
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

benim ölen ufaklıkta dediğin gibi hiç büyümedi. son netameli 4 ayın ardından marazı son 1 ayda akciğer enfeksiyonu olarak çıktı. şunu anladımki herhangi bir hastalık büyüme biçimine etki ediyor. yalnız siz calciumu fazla yüklemeyin fazlasıda kemik sertleşmesi yapacağından büyümesini yavaşlatır. uva ampulünde gelişimine belirgin etkisi var. diğer ikiside emreninkiler gibi son bir aya kadar aynı boyda büyüdüler. sonra biri diğerini geçti.
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

bencede cücelik durumu söz konusu değildir yem verme olayını nasıl yapıyorsunuz mesela günde 3 öğün kafasının büyüklüğünde mi veriyorsunuz yoksa boca şeklindemi veriyorsunuz birde güneş alıyormu yada uvb kullanıyormusunuz kabuk boyunun büyümesindeki büyük etkenlerden biri d vitamini yani güneşten yada uvb lambadan alması gereken besinler. ben yaklaşık 1 yıl önce 25 kuruş kadarken aldığım kaplumbağalarım şimdi 14 15 cm kabuk boyunda hatta biri ciğer enfeksiyonu geçirmişti diğerine göre daha küçük kalmıştı hastalığı geçtikten sonra aşırı beslenmeyle bi anda büyüdü tavsiye olarak genellikle kuru karidesle birlikte stick yem verebilirsiniz ikisini aynı anda ve kafasının büyüklüğünden birazdaha fazla verirseniz doyana kadar yiyor belirli bir süreden sonra büyümeyi fark edeceksiniz birde arada sosis salam parçalanmış kıyma vermeyi deneyiniz.şuanda etciller otla beslerseniz tam verim alamayabilirsiniz.
 
Kaplumbağalar çok hızlı büyümüş. Bence çabuk büyüsün diye uygunsuz gıda vermeyin. Normalden fazla karides vermek uygun değil. Kıyma, sosis ve salam uygun besinler değil. Verilebilecek bu tür besin tatlı su balığıdır. Yada çok az tuz barındıran hamsi iyi haşlanıp verilebilir.
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

Emre Bey, ben yavru kapluşuma hergün karides veriyorum.Çok mu?
 
Verdiğiniz orana bağlı. Günde öğünün 1/3 oranından fazla vermeyin. Yada günde tek çeşit veriyorsanız üç günde bir verin.
 
Cvp: Kaplumbagam yem yiyor ama büyümüyor!? (10 aydır)

Sabah 1 stick akşam 1 stick+1 karides şeklinde. Bir de bunlar doyduğunu bilmez mi? Verdikten sonra gözü hala bende.
 
Bence uygun besliyorsunuz. Bunların toplamı kafa hacmi kadar ediyorsa günlük öğün miktarınızda doğru demektir.
Kaplumbağalar bir çok sürüngende olduğu gibi fazla yemek ve depolamak eğilimindedir. Doğada her gün yemez, yiyemez ama bizim günlük verdiğimizin daha fazlasını anlık tüketir. Daha fazla yem istemesinin yada yemesinin sebebi budur. Biz dengesiz ve ayarsız bir program yerine ki doğadaki egzersiz olanaklarıda farklıdır öğün düzenlemeleri yapıyoruz.
 
Geri
Üst