Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağama ısı ışığı problemi

gulayas

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle, aranıza yeni katıldım. Herkese şimdiden vereceği cevaplar için teşekkür ediyorum.
Ampul bulmakta aşırı derece de zorlanıyorum. 52w holojen ampulü sormadığım yer kalmadı. En son internetten almaya karar verdim ama uygun olup olmadığını bilmiyorum. Zarar verirmi diye emin olamadım. O yüzden sizlere sormak istedim. Bunlar uygun mudur;
86497.jpg
86496.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250710_190359_Chrome.jpg
    Screenshot_20250710_190359_Chrome.jpg
    570.9 KB · Görüntüleme: 3
Bu ampuller olmaz. Reflektör tip hangi watt olursa olsun hayvanı yakar kızartır öldürür.

60Watt olanda yakın mesafeden tehlikelidir.

Yazın 28 kışın 52Watt kullanabilirsiniz. Sadece orta güçte armut halojen ampul kullanıyoruz diğerleri hayvanı yakar.

Bu linkte satılıyor.

Bu ampuller olmaz. Reflektör tip hangi watt olursa olsun hayvanı yakar kızartır öldürür.

Yazın 28 kışın 52Watt kullanabilirsiniz. Sadece orta güçte armut halojen ampul kullanıyoruz diğerleri hayvanı yakar.

Bu linkte satılıyor.
Çok teşekkür ediyorum.
Bir şey daha soracağım.
Elimde sera raffy p , vital ve mineral var . Hangisini hangi gün vermeliyim sıralaması nasıl olmalı.
Kaplumbagam daha çok küçük 10 gün önce doğdu.

Bu linkte satılıyor.
Mavi ışığı da geceleri bazen kuru alanda uyuyor denk geliyorum. Onun için almak istiyorum. Nereden bulabilirim

Çok teşekkür ediyorum.
Bir şey daha soracağım.
Elimde sera raffy p , vital ve mineral var . Hangisini hangi gün vermeliyim sıralaması nasıl olmalı.
Kaplumbagam daha çok küçük 10 gün önce doğdu.
Vital olan su kaplumbağası için uygun değil.

Mineral yemi 6cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz.

Raffy p yeme ek olarak bu gammarusu alın.

Sabah 2 tane raffy p yemi 10 parçaya bölüp verin. Akşamda 5 tane gammarus verin

Mavi ışığı da geceleri bazen kuru alanda uyuyor denk geliyorum. Onun için almak istiyorum. Nereden bulabilirim
40Watt mavi akkor ampul alabilirsiniz ama tükendi artık nerede satıldığını bilmiyorum. İzmirde iseniz çankayada toptancıların orda 40W mavi akkor ampul var.

Eğer hayvan geceleri su içinde uyuyorsa gece ısıtma lambasına gerek yok. Kuru alanda uyuyorsa kullanılır.

40Watt mavi akkor ampul alabilirsiniz ama tükendi artık nerede satıldığını bilmiyorum. İzmirde iseniz çankayada toptancıların orda 40W mavi akkor ampul var.

Eğer hayvan geceleri su içinde uyuyorsa gece ısıtma lambasına gerek yok. Kuru alanda uyuyorsa kullanılır.
Çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz bana. Attığınız linkte mavi değil ama yeşilin stoğu var yeşilini alsam olur mu?

Son olarak , günde 2 öğün beslemem gerekiyor değil mi ?

Çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz bana. Attığınız linkte mavi değil ama yeşilin stoğu var yeşilini alsam olur mu?
Olur ama yeşil daha fazla ışık verir. Hayvanı uyutmaz gündüz gece döngüsünü bozabilir.

Evet sabah raffy p akşam gammarus şeklinde günde iki öğün.

Akvaryumun bir resmini atabilir misiniz? Birde kullandığınız bir takviye varsa onu da atar mısınız?

Tabiki. Bu şekilde şuanlık. Kullandığım herhangi bir takviye yok. Ben aldığımda 1 hafta önce doğduğunu söylediler. İlk başta çok hareketsizdi ve yem yemiyordu. Kuru alandan da çıkmıyordu. Şimdi maşallahı var gayet güzel yemini yiyor . Yüzüyor.
86758.jpg
86760.jpg
86763.jpg

Çimleri sökmeyi düşünüyorum. Link attığınız lambaları da aldım. Görüşlerinize açığım. Başka akvaryuma geçmem gerek sanırım. En kısa sürede.

Olur ama yeşil daha fazla ışık verir. Hayvanı uyutmaz gündüz gece döngüsünü bozabilir.

Evet sabah raffy p akşam gammarus şeklinde günde iki öğün.

Akvaryumun bir resmini atabilir misiniz? Birde kullandığınız bir takviye varsa onu da atar mısınız?
Bu akvaryum da su doluluk oranı ne kadar olmalı?

Suyu yükseltin.

Su derinliği kabuk boyunun 2 katı kadar olmalı 3 cm kaplumbağa için 6-10cm civarı su yüksekliği yeterlidir.

Suyu yükseltin.

Su derinliği kabuk boyunun 2 katı kadar olmalı 3 cm kaplumbağa için 6-10cm civarı su yüksekliği yeterlidir.
Teşekkür ederim. Kaplumbağam sağlıklı gözüküyor mu? İlk aldığımda tedirgin oldum. Sürekli kuru alanda uyuyor gibiydi gözünü açmıyordu. Şimdi çok şükür öyle bir şey yok.
Isıtıcı lambası ve gammarus yemi gelince umarım daha mutlu olur. Kışın ısıtıcılı daha iyi bir akvaryuma geçeceğim inşallah. Yanlış yapmamak adına artık bu sitedeyim. Cevaplarınız için vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Bence sağlıklı gözüküyor.

Isıtıcıları attığım linkten alıp hem bu yuva hemde yeni yapacağınız yuvada kullanabilirsiniz.

Isıtıcıları yaz kış çalıştırırız su ısıtıcı yazın geceleri devreye girer sabaha doğru soğuk olur.

Lambayıda yazın bir düşük güçte 28watt çalıştırabilirsiniz.
Lamba ısınmanın yanında kabukta mantar oluşumunu da engeller.

Teşekkür ederim. Bilgili birinden sağlıklı gözüktüğünü duymak içimi rahatlatıyor. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür. Bende güncellemelerimi sizinle paylaşırım.

Teşekkür ederim. Bilgili birinden sağlıklı gözüktüğünü duymak içimi rahatlatıyor. Umarım sağlıklı bir şekilde büyür. Bende güncellemelerimi sizinle paylaşırım.
Hayvanın iki gözünün, iki yanağının ve kabuğunun net bir fotoğrafı varsa daha iyi yardımcı olabiliriz.

Admin bakınca eksik bıraktığım olursa düzeltir.

Geri