Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamda beyaz lekeeee !!!

poset_cay

Yeni Üye
[attachment=787][attachment=788]kaplumbağamın üzerinde beyaz bir leke var? acaba neden oluşur ? :(

Ekli dosyalar

• 12072011619.jpg
    12072011619.jpg
    415.2 KB · Görüntüleme: 130
  • 12072011618.jpg
    12072011618.jpg
    155.5 KB · Görüntüleme: 124
Cvp: kaplumbağamda beyaz lekeeee !!!

Beyaz leke dediğiniz kokuyor mu? Pamuk gibi mi dokusu? Kabuk kuruyken mi belli oluyor? mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-mantar-hastaligi.html linkte mantar hastalığı ile ilgili bilgiler var. Faydası olacaktır.

teşekkürler. evet linkte yazdığı gibi sürekli uyuma halinde. iştahsız. hiç bişey yapmıyor. yaptığı tek şey bu kafasını taşların altına sokup yatmak.
geçen gün denize gitmiştim ordan epey bi kabuk taş falan toplamıştım onları kaynatın diyor. kaynatırım onlarıda.
bu arada mavi damla her petshopta bulunur mu ? :)

Evet bulunur. Resimlerden mantar olduğuna emin olamadım ben. Bir veteriner teşhis koysa daha iyi olur.

mantara benziyor.mantar ile ilgili bilgiler forumumuzda var

Mantar mı; değil mi bilemiyorum ancak aynısı benim Gümüş'üme de olmuştu. Daha sonra kendiliğinden geçti. Ancak Gümüş'te iştahsızlık, hâlsizlik gibi belirtiler yoktu.

Mantar gibi bence hemen bir mavi damla alıp, tedaviye başlayın.

Geri