Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda Beyaz Lekeler Var

yes23

Platin 5 Üye
Bende mavi damla kullanıyorum ama Gümüş'ün üzerinde beyaz beyaz benekler var. Bu benekler beni endişelendirdi ve sizinle bu konuyu görüşmek istedim. Şimdi kaplumbağamın resmini çekemeyecek durumdayım ama temsili bir resim:

mailto:/img697/9265/64931988.jpg

Beyaz boyadığım yerlerde beyaz leke var, kabuk aralarında da kireç var sanırımi hem pis kokmuyor, hem de sadece kuru alanda görünüyor.

Lütfen yardım edin, Gümüş geldiğinden beri normalden fazla büyüdü, kabuk değişimi de olabilir ama tırsıyorum. Çünkü kabuk değişimi sandığım şey mantar yüzünden olan kabuk düşmesi de olabilir. Bir bilen varsa lütfen cevap yazsın.

Mavi damla kullanıyorsanız mantar konusunda endişelenmeyin. Zaten mantar olsada tek çaresi mavi damladır.
Kabuğunun sağlıklı olması için eczaneden Dvit3 isimli ilacı alıp kabuğa sürmek suretiyle kullanabilirsiniz.Forumda bu ilaç ile ilgili ayrıntılı bilgide mevcut.
Geçmiş olsun.

Sağolun da Devit 3 de mevcut bende, suya damlatarak kullanıyordum, geçende gördüğüm konuda kabukta da iyi sonuç alındığı yazmıştı. Ben de kabuğuna sürdüm, kabuğuna sürdükten sonra böyle oldu. Acaba mineral birikmesi falan olabilir mi?

Suyunuz kireçli mi? İçme suyu kullanmayı deneyin. Maci damla ve Dvit3 kullanıyorsanız geriye su kalıyor.
Serra aquatan veya içme suyu kullanın.
Yada kabuk değişimindendir.Başka seçenek kaldığını sanmıyorum...

Sera Aquatan da var, herhalde kabuk değişiminden. Teşekkürler.

Geri