Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda hastalık var mı

Svm

Bronz 5 Üye
Katılım
20 Eki 2017
Mesajlar
24
Cem Bey merhaba. Benim kaplumbağamda da hemen hemen aynı durumlar söz konusu. 5 cm kabuk boyu. ic filtre, isitici ve isitici lambam da var. Zaman zaman suda hareketsiz asılı kaldığını görüyorum öylece bekliyor suda ancak yanına gittiğimde beni görünce hareketleniyor cama hamleler yapıyor iştahında bir sıkıntı yok raffy p ve I ile besliyorum. Genta damlaya ben de başlamalıyım sanırım onun dışında yapmam gereken başka bişey var mı ? Şimdiden teşekkürler.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Sevim hayvanda eğik yüzme, halsizlik, ilgi kaybı, su dibine inememe, sürekli kuru alanda durma isteği ve iştahsızlık var mı ?

Özellikle tek yaşayan hayvanlarda bu tip dinlenme, tutunup bir yerleri seyretme görülür. Hoşuna giden noktayı benimser ve sürekli orada dinlenir ve uyurlar. 

Su 28 derece kuru alan 32 derece olacak. Doğru neticeyi derece verir. Su ısıtıcısında fabrikasyon hata veya su hacmi ile ısıtıcının gücündeki farklar, ısı değerinde değişkenlik gösterebilir. Gücü düşükse sürekli çalışır. Güçlü ise daha fazla ısıtabilir. Bu çelik yada cam ısıtıcılar içinde farklı olabilir. Çelik geç ısınır geç soğur. Bu da 1-2 derece yukarı atmasına neden olabilir.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Cem Bey bahsettiğiniz hiç bir durum mevcut değil kaplumbağamda. Hatta dipte bile duruyor uzun süre. Isıtıcı cam ve cam derece ile ölçüyorum bahsettiğiniz dereceleri uyguluyorum bende. Suyun içinde asılı gibi duruyor olarak gördüm bir kaç kez buna bağlı olarak endişelendim. Sanırım bir sıkıntısi yok
 
RE: Kaplumbağam hastamı ?

Sıkıntı yok
 
RE: Kaplumbağam hastamı ?

Sevim akvaryumda tek olduğu için oyalanacağı şeyler olması iyi olur. Misal silis kum tabana inip eşelenerek vakit geçirmesini sağlar. Yüzeye yakın ipek yapraklı ve sert dallı bitkiler üstüne çıkıp durmasını sağlar. Yada vantuzla yüzeye yakın paralel bir tünek koyarsan oraya tutunabilir. Bu vantuz takılmış ufak oklava veya atılda duran dış filtre borusu gibi birşey olabilir. İç filtreyi yüzeye yakın köşeye konumlandırma dikey yada yatay konumlandırılabilir. Hayvanın üstüne çıkmasını sağlar.

Akvaryumu bu tip materyallerle zenginleştirirsen mutlu olur. Özellikle tek hayvanlar çoklu hayvanlardan daha tedirgindir. Dip köşe güvenli ve saklanabileceği yerleri severler. Bu dönemler dekorlara zarar vermezler. 8 cm kabuk boyu itibariyle özellikle yapay bitkilere zarar vermeye başlarlar. Alan darlaşmaya başladıkça herşeyi hallaç pamuğu gibi sağa sola atarlar. Akvaryumu zenginleştir derken kumluk alanı fazla doldurma. Şu an olmasa da ilerde söküp bir tarafa atar. Genelde kaplumbağadan sonra ikinci sırada en fazla gezinen şey mango köküdür.

Eğer birşeyi düzeltmene rağmen yine söküp bir tarafa atarsa onu akvaryumda istemiyordur, çıkarırsın. Çokta özen gösterme dizayn işi ona aittir. Kumda vitasand marka silis en uygunu.

Ve bir uyarı her ne kadar her hayvan farklı karakterde olsa da özellikle erkek olanlarla inatlaşma sakıncalıdır. Asabını bozacak birşey yapıldığında sinirini dekorlardan çıkarır. Ya söker ya koparır yada parçalar. Onun için yapay bitkide pahalıya kaçmamak lazım. Salınımı minimize olması açısında ipek yapraklı bitki tercihimiz. Bunun yaprakları bez gibidir. Plastik bitki kullanmıyoruz. Petrol artığı ürünler ve sivri kenarı olan dekorlar kullanmıyoruz.

Sevim senin konunu ayırıp ayrı bir başlık altında toplayacağım. Konular birbirine karışmasın.
 
Cvp: Kaplumbağamda hastalık var mı

Çok teşekkür ederim Cem Bey tavsiyeleriniz için. Söylediklerinizi de yapacağım. Diğer arkadaşın konusuna dahil olmak durumunda kaldım çünkü yeni konu açamıyorum o kısımda bi sorun yaşıyorum. Hatta normal internet sitesinden de giriş yapamıyorum başarılı giriş sayfaya aktarılıyor diyip aynı sayfaya düşüyorum. Destek maili attım cevap da aldım ama düzelmedi o sebeple konuya dahil oldum.
 
RE: Kaplumbağamda hastalık var mı

Anasayfa açıldığında ilgili konu başlığına gireceksin. O sayfada sağ üst ve altta yeşil renk yeni konu butonu var ona tıkladığında yeni konu açılır.

Telden girdiğinde de ana başlığa tıkladığında anasayfaya geçersin.

Konun yakın tarihli ise ve üstteki son yorumlar butonuna basarak kendi konunu görebilirsin.

Eğer nerede olduğunu bilmiyor yada unuttuysan knick'e tıklayıp açılan sayfada konularıma git yazısına tıklarsın çıkar.
 
Cvp: Kaplumbağamda hastalık var mı

Çok teşekkürler Cem Bey
 
Cvp: Kaplumbağamda hastalık var mı

Merhabalar,
Biliyorum çok erken ama dün 2 tane kaplumbağa aldım.
Fakat şu an için fanusta bakıyorum :/
1 tanesi kendini bir taşın altına sıkıştırdı ve hala orada, kafasını dışarı çıkarıp nefes almıyor, gözlerini de açmıyor. Dünden beri ikisi de bir şey yemedi.
Diğeri de kendine sürekli uyumak için bir yer arıyor. Ama o arada bir uyanıyor. 
Sizce ne yapmam gerekiyor? Çok üzgünüm.
 
RE: Kaplumbağamda hastalık var mı

Hayvanı hemen çıkar sıkıştıysa boğulur.

Yeni ortama girmiş hayvanlarda adaptasyon süreci olur. Bu dönemde ürkeklik ve iştahsızlık görülür. Bu konuyu incele ve hemen akvaryumlu sistem kur. Havalar soğuk hayvanlar akciğer enfeksiyonuna yakalanırsa kurtuluşları olmaz. Su ısıtıcı, kuru alan ve bunun için ısıtma lambası öncelikli alınacaklar.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I yeterli. 8 cm kabuk boyuna kadar günde 2 öğün toplamı kafa hacmi kadar yem vereceksin.
 
Geri
Üst