Merhaba. Bir dişi ve bir erkek olmak üzere 3.5 yaşında iki kaplumbağam var. Akvaryumda, gerekli hijyen ve donanıma sahip bir biçimde dengeli olarak besleniyorlar. Bundan bir hafta önce erkek kaplumbağamın sürekli gösterdiği kur davranışı nihayete erdi ve çiftleştiler. Dişi kaplumbağamın anüsünden çok az bir miktar (bir damla kadar) kan geldiğine şahit oldum ancak önemsenecek bir durum olarak da görmedim bunu. Ancak 2 gece önce eve döndüğümde tüm akvaryum suyunun kana bulandığını gördüm ve ilk iş olarak olası bir yaralanmaya karşı kaplumbağalarımın vücutlarını kontrol ettim. Sonuçta ne derilerinde ne de kabuklarında herhangi bir şeye rastlamadım, sularını değiştirdim ve daha sıkı bir gözlem altına aldım. Olayın ardından 2 gün geçti ve ben yinelenmeyeceğine inanmışken bu gece yine aynı durumla karşı karşıyayım. Erkek kaplumbağam şuan çok endişeli bir biçimde huzursuzluğunu gösteriyor ve kaçarcasına yüzmeye çalışıyor. Dişi kaplumbağam ise gayet normal davranıyor.
Dişi kaplumbağadan her çiftleşme sonrasında hatırı sayılır ölçüde çok kan gelmesi mümkün müdür? Veya adet kanaması gibi bir şey? Yoksa durumun bilinen başka bir sebebi var mıdır? Çok endişeliyim, yardımlarınızı bekliyorum.
Dişi kaplumbağadan her çiftleşme sonrasında hatırı sayılır ölçüde çok kan gelmesi mümkün müdür? Veya adet kanaması gibi bir şey? Yoksa durumun bilinen başka bir sebebi var mıdır? Çok endişeliyim, yardımlarınızı bekliyorum.