Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamda Kan Kaybı

gonc_a

Yeni Üye
Merhaba. Bir dişi ve bir erkek olmak üzere 3.5 yaşında iki kaplumbağam var. Akvaryumda, gerekli hijyen ve donanıma sahip bir biçimde dengeli olarak besleniyorlar. Bundan bir hafta önce erkek kaplumbağamın sürekli gösterdiği kur davranışı nihayete erdi ve çiftleştiler. Dişi kaplumbağamın anüsünden çok az bir miktar (bir damla kadar) kan geldiğine şahit oldum ancak önemsenecek bir durum olarak da görmedim bunu. Ancak 2 gece önce eve döndüğümde tüm akvaryum suyunun kana bulandığını gördüm ve ilk iş olarak olası bir yaralanmaya karşı kaplumbağalarımın vücutlarını kontrol ettim. Sonuçta ne derilerinde ne de kabuklarında herhangi bir şeye rastlamadım, sularını değiştirdim ve daha sıkı bir gözlem altına aldım. Olayın ardından 2 gün geçti ve ben yinelenmeyeceğine inanmışken bu gece yine aynı durumla karşı karşıyayım. Erkek kaplumbağam şuan çok endişeli bir biçimde huzursuzluğunu gösteriyor ve kaçarcasına yüzmeye çalışıyor. Dişi kaplumbağam ise gayet normal davranıyor.

Dişi kaplumbağadan her çiftleşme sonrasında hatırı sayılır ölçüde çok kan gelmesi mümkün müdür? Veya adet kanaması gibi bir şey? Yoksa durumun bilinen başka bir sebebi var mıdır? Çok endişeliyim, yardımlarınızı bekliyorum.

Cvp: Kaplumbağam'da Kan Kaybı

ilk çiftleşmelerindemi kan geldi 2. çiftleşmedemi

Cvp: Kaplumbağam'da Kan Kaybı

kartal' Alıntı:
ilk çiftleşmelerindemi kan geldi 2. çiftleşmedemi

İlk çiftleşmedeki kan tortu halindeydi ve suyun rengini değiştirecek kadar çok değildi, bir tortu tanesi kadardı. Ben evde yokken kaplumbağamın kaybettiği kan tüm akvaryumun suyunun rengini kırmızıya çevirecek kadar fazla. Ayrıca evde olmadığım için bunun çiftleşme kanı olup olmadığına emin değilim. Adet ya da çiftleşme olup olmadığını bilmiyorum fakat az önce tekrar inceledim kaplumbağalarımın hiçbir yerinde yara izi veya kan yok. Isırılma olmadığına eminim. Erkek kaplumbağam şuan çok telaşlı bir biçimde çırpınırcasına yüzüyor, normalde de ürkektir fakat nedenini anlayamadım.

Cvp: Kaplumbağamda Kan Kaybı

Kaplumbağalarda gebelik olmadığı için rahim de yoktur diye düşünüyorum.Yani kanama dişi kapluştan olmayabilir. Fizyolojileri hakkında pek bir bilgim yok ama. Bir veterinerle görüşürseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
Kaplumbağalarda gebelik olmadığı için rahim de yoktur diye düşünüyorum.Yani kanama dişi kapluştan olmayabilir. Fizyolojileri hakkında pek bir bilgim yok ama. Bir veterinerle görüşürseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Küçük bir ilçede yaşıyorum, burada bir veterinerimiz var. Bundan yaklaşık bir yıl önce akciğer enfeksiyonundan müzdarip dişi kaplumbağama tedavi için 'kabuk kireci giderici losyon' önermişti, o günden sonra kendisine kaplumbağalar konusunda pek itibar ettiğim söylenemez. Akciğer enfeksiyonunu anlayamamış bir veterinerin bu duruma hakim olamayacağını düşünüyorum fakat başka şansım da yok. Mecburen yine görüşeceğim kendisiyle. Eğer durum hakkında bilgisi olan ya da bilgi edinen arkadaşlar olursa beni de bilgilendirirlerse sevinirim. Burayı takip ediyor olacağım.

Nerde yaşıyorsunuz acaba ?

Kaplumbağanızın eğer yara yoksa kanlı ishal olmuş olabilir. Bu durumda kaplumbağalarınızi ayırıp tedaviye başlamınız gerekebilir. Bunun için veterinere koksidiyoz dediğiniz zaman yani kanlı ishal o onla ilgili kaplumbağanızdan kan alıp analizini yapacaktır.

Araştırmalarımda aşağıdaki yemi buldum bakteri hastalıkları için kullanılıyormuş

Jungle labs Anti-Bacteria Pellets for Water Turtles & Aquatic Amphibians

Su kaplumbağaları ve diğer sucul sürüngenler içindir.bakteri kaynaklı rahatsızlıklar içindir.(kabuk çürümesi,anterit(bağırsak iltihabı),septisemi,böbrek hastalığı,solunum sistemi rahatsızlığı ve göz enfeksiyonu,harici yaralar,iltihaplı kesikler,sıyrıklar ve koksidiyoz (kanlı ishal)
pellet şeklindedir. tedavi süresince; pelletler direk olarak suya bırakılır.2 hafta boyunca günlük olarak verilir.tedavi süresince başka yem kullanılmamalıdır.tekrar hastalık belirtileri görülürse,tedavi tekrarlanmalı veya veterinere başvurulmalıdır.eve gelen yeni bir hayvanda da kullanılabilir.normal zamanda,günlük yem niyetiyle kullanılamaz.127 gram lık kutularda satılmaktadır.ebay da fiyatı 5 $ civarındadır.

Aktif içerik: Trimethoprim (0.42%), Sodium Sulfadiazine (0.21%)

İçeriği; kabuksuz soya eti,buğday,buğday içi,mısır gluten eti,balık eti,suyu alınmış yonca,dikalsiyum fosfat,soya lesitini,tuz,manganez proteinat,çinko proteinat,bakır proteinat,kalsiyum iyodad,demir proteinat,kobalt proteinat,kalsiyum karbonat,sodyum selenit,maya kültürü,vitamin A asetat,vitamin D3,DL-alfa tokoferil asetat (vitamin E kaynağı), vitamin B12,riboflavin,niasin,kalsiyum pantothenat,Menadin Dimethiprimidinol Bisülfat (vitamin K kaynağı), folik asit,tiamin mononitrat,piridoksin hidroklorid,biotin,kolin klorid,L-askorbil-2-polifosfat (vitamin C kaynağı), balık yağı.

mailto:/315cwfd.jpg

Geçmiş olsun, bu konuda hiç bir bilgim yok :( daha tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

Geri