Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamdaki ani değişim akciğer enfeksiyonu çıktı konumu okuyup yardımcı olurmsnz

fıstıkx

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamda acil değişiklik olan konuyu ben açmıştım. Belirtiler akciğer enfeksiyonuna işaret ediyordu... Az önce kaplumbağamın yan yüzmeye başladığını fark ettim ve su üstünde yüzmeden üstte kaldığını gördüm...

Sitede araştırma yaparak akciğer enfeksiyonunu yenmek için monodoks kullanmak gerektiği su ısısının 30-32 derece olması gerektiğini ve vitaminli yemler verilmesi gerektiğini öğrendim bunlar dışında daha ne yapmalıyım ? ÇÜNKÜ hastalığı daha 5 saat önce farkettim saat öğlen 1 den beri sitede araştırma yapıyorum sanırım erken teşhiste önemli :(

KAPLUMBAĞAMI ÖLÜME TERKETMEK İSTEMİYORUM LÜTFEN HERTÜRLÜ BİLGİNİZİ BENİMLE PAYLAŞINIZ :59:

Cvp: Kaplumbağamdaki ani değişim akciğer enfeksiyonu çıktı konumu okuyup yardımcı olurmsnz

Bakın eczaneye gidin ''Monodox'' alın. Sonra ısıtıcının da sığabiliceği bir kaba su doldurun ısıtıcıyı 33 dereceye ayarlayın ve 33 derece olunca suyun içine Monodox'u kırın.(kapsulü) Sonra kapluşu içine bırakın. 3-4 saat içinde durucak. Not!:1 litreye 1 Monodox.

Ayrıca gereksiz bir konu. Her şeyi ''Akciğer Enfeksiyonu''na vurmamak gerekir...
Diğer konudan devam etseydiniz.

Cvp: Kaplumbağamdaki ani değişim akciğer enfeksiyonu çıktı konumu okuyup yardımcı olurmsnz

MurtaZa' Alıntı:
Bakın eczaneye gidin ''Monodox'' alın. Sonra ısıtıcının da sığabiliceği bir kaba su doldurun ısıtıcıyı 33 dereceye ayarlayın ve 33 derece olunca suyun içine Monodox'u kırın.(kapsulü) Sonra kapluşu içine bırakın. 3-4 saat içinde durucak. Not!:1 litreye 1 Monodox.

Ayrıca gereksiz bir konu. Her şeyi ''Akciğer Enfeksiyonu''na vurmamak gerekir...
Diğer konudan devam etseydiniz.

Teşekkür ederim öncelikle.. Gereksiz olduğunun farkındayım kapluşumu çok seviyorum sabredemedim birden açmış oldum :( Ama yanlız 1 kapluşum yok 2 tane kaplumbağam var ısıtıcısıyla bırlıkte ayırmammı gerekir diğerinin yanından :S

Hasta olanı ayırın. 4 saat ısıtıcıyla 1 litre suda kalsın hasta olan kapluş 33 derecede. İstersen diğerine de yeni ısıtıcı için imkanın yok ise ılık su takviyesi yaparak 3-4 saat idare edebilirsin. Unutmayın 1 litreye 1 kapsül!

MurtaZa' Alıntı:
Hasta olanı ayırın. 4 saat ısıtıcıyla 1 litre suda kalsın hasta olan kapluş 33 derecede. İstersen diğerine de yeni ısıtıcı için imkanın yok ise ılık su takviyesi yaparak 3-4 saat idare edebilirsin. Unutmayın 1 litreye 1 kapsül!

Tamam teşekkür ediyorum. Hemen şimdi kolları sıvadım ilacı almaya gidiyorum :)

Bence de daha başlangıcı ise kurtarma ihtimalin yüksek :) Ama dikkat et diğerini hasta etme. Birde bakım şartın nedir ?

Gözleri kapalı mı ? Kapalıysa ''Teramycin'' alın.

Ama veterinere götürmeni tavsiye ederim.

MurtaZa' Alıntı:
Bence de daha başlangıcı ise kurtarma ihtimalin yüksek :) Ama dikkat et diğerini hasta etme. Birde bakım şartın nedir ?

Gözleri kapalı mı ? Kapalıysa ''Teramycin'' alın.

Ama veterinere götürmeni tavsiye ederim.

Gözleri Allah'a şükür kapalı değil :) Sanırım erken fark ettiğim için kurtarıcam kapluşumu :) Şuan sadece felaket şekilde halsiz ve çook hafif bir renkte pembelik var karnında bende hemen 100 mg monodox aldım ısıtıcısıyla ayırdım 1 litreye 1 kapsül monodox'u döktüm bekliyorum inşallah iyileşicek bebeğim ^^

Geri