Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamı dışarı çıkarıyorum.

umut023

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben kapuşumu zaman buldukçe balkona koyup (yanında ben varım) geziyor.PEKİ bu kötü birşeymi iyi bir şeymi? :$

Cvp: kaplumbağamı dışarı çıkarıyorum

Eviniz kaç katlı?
İyi gözetleyin bi yer düşer müşer sonra üzülen siz olrsunuz.
Ayrıca balkonu yıkayıp öyle gezdirin. Hayvan mikrop kapabilir.
Onun dışında bi sorun yok.

Açıkçası ben hayvanın kendi isteği dışında suda yada kuru alanda olmasını pek doğru bulmuyorum. Sistemi iyi yapıp bu tercihi ona bırakmalı.
Amaç güneşlendirmek ise büyükçe bir kaba koyup istediğinde güneşlenip kuruyabileceği, istediğinde suya girebileceği, istediğinde suya girebileceği bir yer yapabilirsiniz.
Nadir de olsa çıkarmak isterseniz balkonu sadece su ile iyice durulayın. Toz ve görülmeyen deterjan kalıntısı gibi kimyasallardan arınmış olsun.
Ayrıca havanın kesinlikle esintisiz olmasına dikkat edin. Keyiflensin derken hasta olursa çok uğraşırsınız.

onurass' Alıntı:
Eviniz kaç katlı?

10 kat bizim 8 katta baya yüksek betonlar var çıkamaz
yakarım tşk

umut023' Alıntı:
onurass' Alıntı:
Eviniz kaç katlı?

10 kat bizim 8 katta baya yüksek betonlar var çıkamaz
yıkarım tşk

AEK' Alıntı:
Açıkçası ben hayvanın kendi isteği dışında suda yada kuru alanda olmasını pek doğru bulmuyorum. Sistemi iyi yapıp bu tercihi ona bırakmalı.
Amaç güneşlendirmek ise büyükçe bir kaba koyup istediğinde güneşlenip kuruyabileceği, istediğinde suya girebileceği, istediğinde suya girebileceği bir yer yapabilirsiniz.
Nadir de olsa çıkarmak isterseniz balkonu sadece su ile iyice durulayın. Toz ve görülmeyen deterjan kalıntısı gibi kimyasallardan arınmış olsun.
Ayrıca havanın kesinlikle esintisiz olmasına dikkat edin. Keyiflensin derken hasta olursa çok uğraşırsınız.

kendisi çıkayor(yani istiyor) oyuzden ben çıkarıorum . gezsin diye yapıyorum

bide!! kapuşumu elimde tutup dişarı bakıtıyorum gözlerini ayırmıyor dışarıdan :w00t: ^^

Gözlerini ayırmaz ama korktuğuna eminim. Boyunun kaç katı mesafede bir el tarafından havada tutuluyor. Sürekli düşme tehlikesi hissediyor.
Kaplumbağalar doğru yer var mı yok mu bilmeden akvaryumdan firar etmeye çalışır. Bu onun gezme istemesi anlamına gelmiyor. Sonuçta akvaryumlarımız doğal ortamları değil. Bu sebeple bir çoğu arayış içindeler.
Açıkçası bu iki konunun açıklaması bu şekilde.
Gezmesi için çok nadiren dışarı bırakın derim. Hem hastalık riski olmaz, hemde korkup stres yaşamaz.

nadir yapıyorum zaten :breh: :haha: :haha: :haha: :haha:

Geri