Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagami elime aldigimda bana tislar gibi bir hareket yapti

SiNemMm

Altın 3 Üye
Kaplumbagami elime aldigimda boynunu sisirerek bnimle konusuyormus gibi bi hareket yapti ama ses cikarmadi.korktum bir hastaligi olabilir mi yoksa elime aldigim icin bana kizdigini mi belli etmeye calisti?

Kabugunun uzerinde beyaz lekeler var

Haslanmis yumurtanin beyazindan vermek iyi olur mu? Yumurtayi verirsem yemini vermeyim mi

Cvp: kaplumbagami elime aldigimda bana tislar gibi bir hareket yapti

Sizden korktuğu ya da elinize almanıza sinirlendiği için o hareketi yapmıştır. Yumurtanın beyazını haftada bir ana yemin yanında verebilirsiniz. Kabuğundaki lekeler için hastalık sağlık bölümüne fotoğrafla konu açarsanız daha net yorumlar yapabiliriz.

Kapluşlar ele alınmaktan hoşlanmıyorlar maalesef :) Tubanın da dediği gibi ya korkmuştur ya da rahatsız olmuştur.
Kabuktaki beyazlık kısmına ayrı bir konu açın ve kapluşun kabuğuna ait resimleri de ekleyin mutlaka. Beyaz lekeler büyümeyle de ilgili olabilir mantar da olabilir ya da kireçte olabilir. Net bişey söylememiz için mutlaka konu açın.

kaplumbağalar aniden kafalarını kabuğunun içine çektikleri zaman çiğerlerinde ani bir hava basıncı oluşur ve bu havayı hızlı bir şekilde burunlarından geri çıkartırlar. Bu işlem esnasında da tıslama sesi çıkar.

Geri