Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamı kaybettim

canss

Yeni Üye
daha bir gün önce mutlu ve hareketli olan kaplumbağam bıcıkı kaybettim. taş yutmuş bunu nasıl düşünemedim, aklım almıyor. akciğer enfeksiyonu sanmıştım... bu taşları yutamaz diye düşünmüştüm. kendime çok kızıyorum. Daha bebekti o :(

Cvp: kaplumbağamı kaybettim

Başınız sağ olsun. Bundan sonra daha dikkatli olun lütfen. :/

başınız sağolsun.. taş yuttuğunu nerden anladınız?

Başınız sağ olsun. En küçük yanlışa kurban gidiyor kaplumbağalar, siz en azından nedenini biliyorsunuz.Ben ne kadar çabalasam da kapluşumun ölme sebebini bulamamıştım... :(

Geçmiş olsun. Ben de şu konuda mailto:/forum/Konu-cakil-taslari-zarar-verirmi.html
taş yutma hakkında yazmıştım. Fakat benim hayvanlarımda şu an bir sıkıntı yok.

konukonur' Alıntı:
Geçmiş olsun. Ben de şu konuda mailto:/forum/Konu-cakil-taslari-zarar-verirmi.html
taş yutma hakkında yazmıştım. Fakat benim hayvanlarımda şu an bir sıkıntı yok.

Taşın boyutlarına göre değişir,bazı kaplumbağalar da yuttuğunda bağırsak mide kursak vs. iç organlarına taş takılıyor ve ölüyorlar,sizin kaplumbağalarınız daha şanslıymış...

ağzı açıktı veterinere sordum küçük bir taşı yutmuş, dün sürekli hava almaya falan çalışıyor gibi yapmaya başladı hareketleri azaldı yemek yemedi akciğer enfeksiyonu başlangıcı diye düşündüm. aslında taşların geneli büyüktü arada küçük taşlar vardı büyük ihtimalle onlardan birini yuttu ya evet haklısınız kesinlikle çok dikkatli olmak lazım... çok üzülüyorum... yalnız burada bir uyarı yapmak istiyorum insanlara, ne olur kimseye kedi tavşan kaplumbağa hiç bir canlıyı sormadan hediye etmeyin onlar bir can bunu unutmayın! elimden geleni yaptım tüm ekipmanları sağladığımı sanmıştım ama çok büyük bir hataymış o taşları nasıl düşünemedim kendime çok kızıyorum çok... zaten minnacık bir canı vardı. benim hatam... ve pet shoplarda hayvancıkların bu şekilde bulundurulmasını, satılmasını engellemeliyiz bir şekilde...

Rabbim kimseye boyle acilar vermesin :(

İnşallah,gerçekten çok zor bir durum.Benimki ölünce ağlamaktan gözlerim şişmişti.Hele gömerken ki halini unutamıyorum onun :( :'(

Geri