Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın ağzı yara

Bsrakrmzzz

Yeni Üye
Katılım
8 Kas 2019
Mesajlar
5
Merhaba, bundan 5 6 gün önce farkettim kaplumbağamın ağzı garip bir şekilde yara aslında yara de denemez ne olduğunu çözebilmiş değilim gözlemliyorum yemeğimi gayet güzel yiyor iştahı var ama sudan kafasını çıkarınca ağzını açıyor sürekli ne olduğunu pek anlamış değilim görsel ekliyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır. Bu arada suyun sıcaklığı sabit 28 derece filtre ve ışığıda mevcut
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2019-11-08-23-50-16-006_com.*.png
    Screenshot_2019-11-08-23-50-16-006_com.*.png
    438.9 KB · Görüntüleme: 118
Alt çenede deri mi yok, yoksa pigmentsiz deri mi var?

O çıplak bölge ile orjinal derinin birleştiği noktalarda bir hasar var mı? Yoksa düz şekilde mi devam ediyor? Derinin kopup kopmadığına dair soruyorum?
 
Hayvanın kuru alanı var mı? Isıtma lambası altında kendini kurutup ısıtmalı ve enerji toplamalı.
 
Evet herşeyi var büyük akvaryumda bakıyorum kuru alan ısıtma lambası filtresi su ısıtıcısı mevcut. İlk farkettiğimde çenedeki beyaz alan daha az şekildeydi gün geçtikçe fazlalaştı herhangi bir hasar yok iyice inceledim sadece o bölgede deri yok
 
Bu evvelden böyleydi ise genetik kusurdur. Hayvan açısından yemede bir sıkıntı yok ve çenesini rahat kullanabiliyorsa sorun değil.
 
Yemede hiçbir sıkıntısı yok fazlasıyla iştahlı sonradan olan birşey yinede aklıma takılıyor teşekkür ederim cevabınız için :)
 
Hayvan büyüdükçe bu alan genişleyebilir. İlerde yara veya herhangi bir lezyon oluşursa haber verirsin.
 
Cvp: Kaplumbağamın ağzı yara

Tekrar merhaba bugün eve geldiğimde kapluşun ağzını bu şekilde gördüm beyaz olan kısım düşmüş ağız kısmında şuanda boşluk var ne yapmalıyım neden böyle birşey oldu lütfen yardım edin görüntüyü ekliyorum ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20191113_212443.jpg
    IMG_20191113_212443.jpg
    917.5 KB · Görüntüleme: 81
Üst gagada beyaz bir parça var o çıkacak gibi duruyor mu? Kulak pamuğunu ıslatıp onu yoklayabilir misin? Yalnız çok zorlama damağına batıp tahriş olmasın. Ucundan biraz.

Böyle birşeyi ilk kez gördüm. Alt kısımda kıkırdak doku kalmış mı onu da kontrol edebilir misin. Hayvana mineral yem takviyesi yapıyor musun?

Üst bağayı görecek şekilde üstten resim atabilir misin? Kalsiyum eksikliğine bağlı bir durum mu bakalım. Bağanın üst ortası arka kısmı gibi yumuşak mı? Kabukta incelme görüyor musun?
 
Dün duayenimiz Turgay abi ile görüştüm resimleri gösterdim verdiği cevabı aynen aktarıyorum.

Merhaba,

Benzeri bir olay seneler önce Almanya’da da yaşanmış. Ama zamanında kaplumbağanın tedavisi yapılarak çene kaybı önlenmiş, şöyle ki:

Bu yaralanmadan dolayı olabilir (ısırılması, çakıl yutmaya çalışması vs.) Böylesi yaralanmalar sonucu alt çenede sarımtırak-beyazımsı leke görülür önce, sonra gittikçe büyür bu leke, o esnada veteriner hekime götürülmeliydi. Uygun antibiyotikler, kremler ile tedavi ediliyorlar bu esnada. Bu tedavi gecikirse çene kopabilir. Şu an sert yitecekler verilmemeli, akvaryumda çakıl varsa hemen kaldırılmalı. Ben zaten en baştan beri akvaryuma kesinlikle çakıl konulmaması gerektiğini belirtiyorum, bunu web sitemde seneler önce yazdım ve halen orada yazılı. Bilinen bir de şu var ki, kaplumbağa çenesini yenileyebilir. Ama önce alt çenesinin kopma nedeni bertaraf edilmeli.

Bunun başka bir nedeni de raşitizm olabilir (D3 vitamini eksikliği). Böbrek hastalıkları da metabolik kemik hastalıklarına neden olabilir (kemik yoğunluğunun gittikçe azalması).

Rahatsızlığın daha kötü sonuçlar doğurmaması için veteriner hekime götürülmeli, bunun gerçekten neden kaynaklandığının belirlenip ona göre tedavi yapılması yerinde olur. Yukarıda yazdığım gibi; rahatsızlığın giderilmesinin ardından alt çene tekrar uzayıp normal haline dönebilir.

Geçmiş olsun
 
Hangi şehirde oturuyorsun? Bulunduğun yerde listemizde hekim var ise yazayım.

Verdiğin yemlerin ismini de yazar mısın?
 
Akvaryumda çakıl ve benzeri birşey yok kendine zarar verebileceği herhangi bir obje yok keşke daha önceden götürseydim veterinere baktıkça üzülüyorum :( çok teşekkür ederim ilginiz için


İstanbul Bayrampaşa
 
Bu konunun ilk yorumunun altında bulunduğun bölgedeki hekimlerin listesi var. Yine de önce bir ara belki adresleri değişmiş olabilir.


Turgay abinin yazısını okutursun hekime.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Götürürken kutu içerisine havluyu katlayıp arasına koy. Evvela hayvanı peçete ile kurut ıslaklığı gitsin. Sonra kutuyu bir poşete koy bu esinti kutuya nüfus etmemesi için hemde kolay taşınır, arada poşeti açıp havalandırırsın. Araba ile gidersen poşete gerek yok.

Kışın soğuk zamanları önce arabayı ısıtıp sonra hayvanı getirip koyuyoruz. Kısaca üşümesini önleyecek her önlemi alıyoruz. Eğer tedavisi kışa sarkarsa ve hekime gitmek icap ederse bu şekilde yaparsın.

Eczaneden devit alıp hekime gidene kadar hergün bir damla ağzına damlat.

Haşlanmış yumurta akını ufaltıp verebilirsin. Stick yemlere iki damla su damlatıp yumuşat öyle ver. İkiye kırabilirsin. Isırma sorunu olacağı için direk yutsun.

Sera raffy P içinde kırmızı mineral yem vardır, bundan alırsan her gün bir kırmızı stick verirsin. Mineral yem kalsiyum ve D vitamini içerir.

Hekime gittiğinde tedavi için ne yapmanı istediğini bana haber verirsin.
 
Geri
Üst