Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağamın alt kabuğunda pembelikler var

sacitakıncı

Bronz 4 Üye
arkadaşlar akciğer enfeksyonu diye çok korkuyorum yanyan yüzme yok ama kuru alanda geceleri vakit geçiriyolar kabuklarının altında hafif pembelikler var.neşeleri gayet iyi çok hareketliler sizce bi skıntı varmı ? :'(

Benim bildiğim pempelik sadece akciğer enfeksiyonunda oluyor. Bence yarın sabah hemen tedaviye başlayın. Geçmiş olsun. Tedaviyi biliyor musunuz bu arada?

Cvp: kaplumbağamın alt kabuğunda pembelikler var

Pembelik genç kaplumbağalarda bir nebze oluyor. Siz daha çok diğer belirtilere yoğunlaşın.

ben kaplumbağalarımı 5aydır besliyorum bi sıkıntı olmadı bitek ısıtıcı sorunu vardı onuda 2hafta önce hallettim ama şimdi yeni farkettim kabuklarının altında pembelikler var. tedavi nasıl oluyor bilgim yok :(

tek belirti kabuklarının altındaki pembelik başkabi belirti yok bildiğim kadarıyla.

Şimdilik başka belirti yoksa tedaviye başlamayın, zaten pembelik hastalık ilerleyince oluyor.

pembelik bazı kapluşlarda oluyor pıtırda da var 2 senedir ama hasta değil. akciğer enfeksiyonu başlangıcı daha çok ağız açmayla farkediliyor zor nefes aldığını düşündüğünüzde o şekilde ağzını açarsa tedavi uygulayın şimdiden ilaçlara boğmayın derim.

Geri