Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kaplumbağamın ayakları fazla haraket etmiyor ve çok iştahsız :(
Kaplumbağamın ayakları fazla haraket etmiyor ve çok iştahsız üzerinde beyaz lekeler var kabuğu çok yumuşak 1 tanesini kaybettim bunuda kaybetmek istemiyorum
Cvp: Kaplumbağamın ayakları fazla haraket etmiyor ve çok iştahsız
Kaplumbağanıza nerde bakıyorsunuz? Akvaryum ve ekipmanları tam mı? İştahsızlık derken hiç yemek yemiyor mu? Ne zamandır yemiyor? Beyaz lekeler sert mi yumuşak mı? Pamuksu ve kokuyor mu? Fotoğraf koyabilirseniz daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.
Hep uyumak istiyor nerdeyse 2 haftadır yemek yediğinide görmedim. fotograf koymaya çalışıyorum ama benim makinem hep 1 mbyten üstünde çekiyor burası en fazla 500 kbyte diyyor
Akvaryum ve ekipmanlarımda tam
Kaplumbağanızın kabuğu yumuşak ise d vitamini takviyesi yapmalısınız. Kaliteli yemler kullanmalı ve düzenli beslenmeli. Eğer koku ve dökülme yoksa kabukta muhtemel bir kabuk değişimi olabilir. Ancak her ihtimale karşı sürüngenlerden anlayan bir veterinere danışmakta fayda görüyorum..
Kabuk için kabuk sertleştirici aldıysanız kesinlikle kullanmayın hatta geri iade edin açmadan. Kapluşlara bir yararı olmuyor, vitamini ağzına damlatmaya çalışın. Beyazlıklar mantar olabilir tam anlayamadım, akvaryumun suyunu tamamen temizleyip sirke ile veya mavi damla ile dezenfekte edin. Kapluşu hergün içine kaya tuzu atılmış suda banyo yaptırın özellikle kabuktaki beyazlıklara gelsin, gözlerine kaçırmamaya dikkat edin. Karides aldım demişsiniz karidesi yedi mi?
ben kapşumbağımı plastik kapta besliyodum ama bunun hiç iyi olmadığını ögrenince akvaryumumu kurdum daha dün aksam koydum . sertleştiriciyi değiştirmeye çalışcam. vitamini ağızına damlatınca bişey olmaz mı ?
Karidese dokunmadı bile abi yaa
ağzını kolay kolay açmazlar ben yöntemini biliyorum hemen paylaşayım. pıtır hasta olduğunda bu şekilde ilaç vermiştim:
sudan çıkarınca aşağı yukarı sallayın bir kaç kez ve ardından ağzını okşayın hemen açıyolar