Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın davranışları

batubozo

Bronz 2 Üye
İyi akşamlar arkadaşlar.. Uzun zaman sonra yazıyorum yine,dershaneden dolayı kaplumbağamla ilgilenememiştim artık bakıma ihtiyacı var.. Isıtıcı kırılmıştı yeni ısıtıcı aldım. Suyunu değismem gerek, filtreside var.. Yem yemiyor ama karides de yemiyor.. Akvaryumun dışına doğru yüzmeye çalışıyor .. Filtrenin altına girip gürültü yapıyor. Baya bakıma ihtiyacı var artik. Tırnağı da uzamış zaten. Neler yapmalıyım ?

edit ecemkoten : Lütfen imla kurallarına dikkat edelim.

Cvp: kaplumbagam akvaryumun disina dogru yuzmeye calisiyor ve tirnak sorunu...

Kaplumbağanız sağlıklıysa yem yemesi gerekir. Sürekli yem yememesi normal değil. Tırnaklarının uzaması da normal. Sakın kesmeye falan kalkmayın. Sizin yapmanız gereken bakım filtreniz olsa bile haftada bir suyun %25ini değiştirmektir.

özellikle erkek kaplumbağaların tırnakları uzun olur bu doğaldır..suyu kirlendiği için veya siz pek ilgilenemediğiniz için belki keyfi yoktur :)

Siz onunla bol bol ilgilenin :) elinizden yedirin yemi

issiriyor cok feciiii valla parmagimi issirsa koparir kesin.suyu kirli diye mi bole yapiyor acaba

Cvp: Kaplumbağamın davranışları

suyunu değiştirin bi de o kadar büyük mü kaplumbağanız elinizi ısırdığında acıtacak kadar:)

darknight' Alıntı:
suyunu değiştirin bi de o kadar büyük mü kaplumbağanız elinizi ısırdığında acıtacak kadar:)

acitmak ne kelime koparir diyorum.okadar etkili..gecen sabunu kopardi,kopegim var onu issirdi tuyleri agzinda kaldi :))

anladım benim billyde öyle büyüdükleri zaman elden yem vermek zor oluyor bende artık veremiyorum:)bir kaç gün daha bekleyin belki yediği bir şey ağır gelmiştir öyle gözle görülür bir rahatsızlığı yoksa ciddi bir durum olduğunu sanmam.

Allahini seven biri yardim etsinyaaa,daha yeni akvaryumu temizledim su tertemiz,sicak,yem,karides veriyorum yemiyor.surekliiii ayagini suya vuruyor,yuzmeye calisiyor disari dogru,artik sinir sistemim bozuldu vallaha,kafayi yedim seytan diyo gotur birak petshop'a yeter artik biktim yoruldum,bunun sesi yuzunden ders calisamiyorum!! Biriniz bi yardim etsin.kesin cozumu soylesin bana artik yeterrrrrrrrr

Lan biriniz bicevap verin be haydiii

Yav bir allahin kulu cevap vermezmi nasil insanlarsiniz iyiki yardim istedik biran once bisey soyleyin

Benim kaplumbagamin derdi ne biriniz soyleyin artikkk

nooollduu hepiniz bisey diyodunuz,yok suyu soguktur yok suyu kirlidir yok boyledir soyledir,simdi ne diyeceksiniz?

Geri