Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın gözü şiş ve açılmıyor

Eda Sıla

Yeni Üye
Katılım
1 Mar 2021
Mesajlar
8
İki adet besliyordum biri bu akşam öldü ????????diğeri gözü aşırı derecede şiş ve açamıyor hareketleri çok yavaş suyun üstünde tereyağımsı yosun gibi maddeler oluştu boyunlarında beyazlıklar kabuklarında soyulma önce büyüdüklerini sandım sonra internette mantar olduklarını öğrendim tuzlu suda bekletin gibi yazılar vardı lütfenn yardımcıu olurmusunuz internette dr animal adında antifungal sprey sipariş verdim ama gelmedi henüz
 
Detaylı fotoğraflarını at önden ve yanda. Kabuk boyu ne kadar? İki kaplumbağadada aynı şeyler mi var eğer öyleyse akvaryumdan dolayı hasta olmuş olabilirler.
 
Kabuk boyutunu hiç ölçmedim açıkcası bu sayfayı takip edince biraz daha bilgilendim evet ikisi aynı akvaryumda yaşıyorlardı şimdi diğer arkadaşlara yazdıklarınızdan yola çıkarak kabuğunu ıslak fırçayla tuzladım bide evde şimdilik teramicin göz merhemi vardı onu sürdüm
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 263
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 264
Bütün tedavi yöntemleriniz yanlış ve tehlikeli. Tuzlu suda kaplumbağayı bekletmek ölmesine sebep vermiş olabilir. Kaplumbağanızın gözü şiş değil.

Hareket ediyor mu?
Nefes alıyor mu?
Kaplumbağayı tuttuğunuzda elleri, ayakları ve boynu serbest bir şekilde hareket ediyor mu?

Kaplumbağanın akvaryumu var mı? Su ısıtıcısı? Kuru alan için ısıtıcı lamba?
 
İnanın bu tuzlu su muhabbetini veteriner tavsiyesi üstüne yaptım .. ama gözlerini açamıyor ve beyaz salgılat var burnunun ağzının etrafında hareketi biraz yavaş genel itibariyle hep dinlenir hareketsiz pozisyonda evet elimde tuttuğumda elini kolunu hareket ettiriyor evet kaplumbağa için özel akvaryum aldım içerisinde filtre ve ısıtıcım mevcut fakat lambam yok
 
Bu beyaz salgılar kaplumbağanın burnundan akmış olabilir. @cem bey size yardımcı olacaktır.
 
Akvaryumun genel bir resmini atabilir misin eksikliklere bakalım?

Yarın eczaneden genta marka damla al. Bunu sabah akşam 10 saniye arayla dörder damla damlatıp kuru yerde 15 dakika bekletirsin.

Tuz olayına sakın girme. Temiz halde iken üstten, alttan ve önden birer resmini atar mısın?
 
Bu akvaryumumuz bu çok eski bir resim
Sadece görmeniz için attım dediğim gibi içinde ısıtıcı ve filtrede mevcut Kurutulmuş karides kullanıyorum mama olarak
 

Ekli dosyalar

  • A358269E-6E3B-4726-A57D-E3D9E53A59E9.jpeg
    A358269E-6E3B-4726-A57D-E3D9E53A59E9.jpeg
    195.6 KB · Görüntüleme: 115
  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 113
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 107
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 115
Veteriner bana kabını çamaşır suyuyla akvaryumu dezenfekte etmemi söyledi fakat bu işlemi henüz yapmadığımdan hastalığı geçene kadar küçük balık akvaryumuna aldım
 
Size suyun içindeki halini attım geneli öyle hareketsiz duruyor ancak suyu çalkalarsam hareket ediyor
 
Isıtıcı lamba çok elzem bir malzemedir. Bu olmazsa kaplumbağaların hasta olması kaçınılmazdır.

Isıtma lambası için 40-60w halojen soft bir ampul alırsınız. Bunu gece gündüz döngüsü yapmak için 12 saat boyunca yakıyoruz. Bu ampulle kuru alanı 32 derece (Su 28 derece) sıcaklıkta tutuyoruz.

softampul.jpg

Elektrikçilerden bu ampulleri bulabilirsiniz ya da internetten satın alabilirsiniz. Soft olması şart değil.

Bu ampulleri takabilmek için 40-60w kaldıran bir lamba gerekli. Mandallı masa lambası, akrobat masa lambası ya da kısa deveboynu lamba kullanabilirsiniz.

Kaplumbağaların suda yürümeleri değil yüzmeleri lazım ama sizin kaplumbağanız çok halsiz olduğu için kafası dışarıda kalacak şekilde suyu doldurursunuz.
 
Normaldeee su seviyem yeşil alana gelecek kadar doludur her zaman yazmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim

Asıl benim şikayetim dediğim gibi akvaryumun içi böyle beyaz yağ tabakasıyla doluyordu kabuklarının üstü beyaz yosunumsu lekeler biri dediğim gibi bu akşam öldü çok üzgünümm şuan tek isteğim kalan kaplumbağamın bir an önce iyileşmesi
 
Bu lamba işini en kısa zamanda halletmelisin ölen hayvan büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonundan ölmüş. Lamba ısıtma yanında kabuğu kurutup bu tip oluşumların (mantar, yosun vs.) üremesini engeller.

Paludaryuma sakın çamaşır suyu dökme iyi durulayamaz isen hayvana zarar verirsin. Bulaşık deterjanı olabilir ama durulama sonrası temiz su doldurulup en az birgün kokusunun geçmesi için beklemesi lazım.

Şu şekilde yap. Paludaryum içine 5 cm yüksekliğinde su koy. 2 çorba kaşığı dolusu tuz döküp erit. Paludaryuma ait temiz bulaşık süngeri ile suya bandırıp bütün camları köşe silikonlarına varıncaya kadar bastırarak sil. Biraz bekle bir kez daha sil. Taşınacak gibiyse bunu duşakabinde yap ve bolca yıka. Taşıyamazsan olduğu yerde suyu maşrapa ile alıp bez ile kalanı emdir bir iki defa temiz su ekleyip bulaşık süngeri ile her yerden geçip yıka. Duşta yapmak biraz daha kolay.

Düzenli genel temizlik yapılmadığında bu tip oluşumlar olur. Kısmi temizlik bu paludaryumda olmaz. Filtre ufak tip sanırım bu yeterli sirkülasyon ve çekiş sağlamıyor. Haftada iki defa filtre temizlenmeli.

Yeşil halıflexin suya giren kısmı da bunların üremesine sebep olur onu da haftada bir temizle. Arkalı önlü iyice fırçalıyacaksın. Kir çıkmazsa tuz yada karbonat tozu döker fırçalarsın.

Yapıştırdıysan paludaryuma ait diş fırçası ile yanlarını ve üstünü fırçala. Pislik tutmasın. Bu da salınım yapan ürünler kategorisinde.

Bu oluşumların önüne geçmek için petshoptan metilen mavisi al. Contra-ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix' ten biri olur. Hayvan düzelene kadar paludaryuma haftada iki defa birer damla iyileştikten sonra haftada bir kez 1 damla damlatırsın. Fazla damlatırsan biraz su alıp temiz su ekleyerek inceltirsin. Üstüne bulaştırma lekesi çıkmaz. Bu her türlü mikrobiolojik oluşumu öldürür.

O pomadı bir daha sürme göz içindeki kir ve iltihabı çıkarmaz genta damla ile devam edersin. Genta sıvı olduğu için göz içinde her yere nüfuz eder ve pisliği çıkarır. Her göze sabah akşam 10 saniye arayla dörder damla olacak. 15 dakika kuru yerde bekleyecek. İlacın ucunu değdirme kirlenmesin.

Fırça hayvanı yaralayabilir o beyazlıkları kulak pamuğunu sürterek al. Hayvanı paludaryumdaki su ile emsal sıcaklıktaki su ile durula.
 
Geri
Üst